За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 12 202
  • 282
  •   1
Отговори
# 270
  • Някъде там
Здравейте!Какво мога да направя с плодове от ликьор. Дадоха ми два буркана от 800 грама и се чудя в някакъв сладкиш мога ли да ги използвам ?

# 271
Да, но вероятно няма да е подходящ за деца и за шофиращи заради алкохола.

# 272
  • Някъде там
Да, но вероятно няма да е подходящ за деца и за шофиращи заради алкохола.
Малки деца нямаме, ще го консумираме когато  не шофираме, разбира се. Не съм си и помисляла да предложа десерт с алкохол, ако трябва да шофираме.

# 273
И друга идея ми дойде - може да се пасира някаква малка част от плодовете и да се замрази като сладолед. Предполагам, че заради алкохола няма да се стегне много и ще има хубава консистенция. Може да се добави към това и смес от мляко, жълтъци и захар и да се разбърка на няколко пъти докато замръзне.

# 274
  • Sofia
Та той алкохълът нали се изпарява при готвенето му.

# 275
  • Някъде там
Изпарявя се да но си мислех че част от тях да направя на сурови бонбони.
Както и като част от бисквитена торта с крем а тогава няма да се готвят. Затова и питах тук и в какво друго мога да ги използвам.

# 276
  • Sofia
Е, може и в печен сладкиш да вложиш. Simple Smile

# 277
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте!Какво мога да направя с плодове от ликьор. Дадоха ми два буркана от 800 грама и се чудя в някакъв сладкиш мога ли да ги използвам ?

Какви плодове са?
Понякога от вишновката и други ликьори съхранявам плодовете по този начин. Течността също влагам на сладкиши.

# 278
  • под тепетата
Торта Шварцвалд

# 279
Изпарявя се да но си мислех че част от тях да направя на сурови бонбони.
Както и като част от бисквитена торта с крем а тогава няма да се готвят. Затова и питах тук и в какво друго мога да ги използвам.

бонбони пияни вишни  https://pep-4o.blogspot.com/2009/10/200.html

# 280
  • Някъде там
Благодаря ви за идеите. Не съм си и помисляла да предложа каквото и да било  с алкохол ако шофираме, без значение дали се изпарява, но пък идеитр които ми дадохте ще ми влязат в употреба.  Различни са плодовете, не само вишни.

# 281
Само не яжте плодовете необработени - преди много години изядох една супена лъжица такива плодове, дали да си призная, че не улучих вратата на кухнята?  Simple Smile
Питието обаче беше супер и от него носех дори и на по-голямо количество, но плодовете бяха истински трепач.

# 282
Тя жената може да не е въздържател и да не й въздействат така. Даже звучат вкусно.
Иначе не мога да си представя да се напия от парче кекс, едва ли остава толкова алкохол.

Общи условия

Активация на акаунт