За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 467
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
  • In transit
Имам 4 потъмнели банана в хладилника. Какво да ги направя (без палачинки)?
Тези шоколадови-бананови мъфини мога да ти предложа.

# 526
  • на последния етаж
О, супер, Mikkey, ще ги направя. Децата ще ги одобрят. Yellow Heart

# 527
  • Варна
Ами за всички гъби класиката е на тиган с масло и на финала сол, пипер и мащерка/чубрица.
P.S.  За тази разбрах, че е малко по-жилава и може да я свариш за 10 мин., после на скара/тиган.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 10:13 от Пеева

# 528
  • Sofia
Имам 4 потъмнели банана в хладилника. Какво да ги направя (без палачинки)?
Шоколадов мус - банан (колкото по сладък, толкова по добре, а твоите са именно такива), авокадо и какао -  пасираш. Страхотен е,  многократно изпитан у нас. Simple Smile

# 529
Ще опитам в тенджерата и ще докладвам какво е станало Simple Smile
В казан даже сме действали, когато сме подсирвали голямо количество мляко, никакъв проблем не е. Само все пак гледай на не много силен котлон, досадно е отначало докато се загрее суроватката но иначе може да ти загори на дъното и да ти мирише изварата на загорено.
И суроватката са ти написали да не я хвърляш после, екстра е за тестени неща, можеш и да си я замразиш на порции и да си вадиш когато ще месиш нещо.

# 530
Искам да попитам - намерих рецепта за туршия от зелени домати, която издържа до месец в хладилника, без стерилизация. Тръгнах да търся винен оцет, като се прибрах вкъщи, видях, че съм купила ябълков, на Крина. Въпросът ми е дали ще стане туршията с ябълков оцет или да търся винен?

# 531
Каква може да е причината локум да хване молци(пеперудки и паяжина)? Преди 2 месеца го взехме от Турция, от нормален, официален магазин. Не беше уж от някое не знайно място. Понеже не ядем захар, взехме много малко количество. Отваряме го уикенда и като се разхвърчаха пеперуди, цялата кутия пълна…едва я изкарахме на балкона. Съответно замина в кофата без да го опитаме даже. Беше от тези модели които са като на руло завити. Не знам дали пак се казва локум. Ама че глупост. Само дето го мъкнахме.

# 532
Ако е имало ядки, молците са ги напаснали.

Искам да попитам - намерих рецепта за туршия от зелени домати, която издържа до месец в хладилника, без стерилизация. Тръгнах да търся винен оцет, като се прибрах вкъщи, видях, че съм купила ябълков, на Крина. Въпросът ми е дали ще стане туршията с ябълков оцет или да търся винен?

Аз правя зелени домати само с морска сол, като киселото зеле и трае с месеци.

По твоя въпрос - вземи си винен, ябълковият е слаб.

# 533
  • In transit
Ще стане. И аз последния път не намерих истински винен оцет, всичко, което се продава е смес от алкохолен и винен оцет, така я направих с ябълков от Лидл.

# 534
Не всичко, което се продава е смес, има си и чист винен оцет. Аз ползвам на Веда.

# 535
По погрешка съм се сдобила с 1 кг. царевично брашно. Моля за идеи как да го оползотворя.

# 536
# 537
Обезкостих 4 големи пуешки крила. Месото е близо 900г. Разполагам само с фраер( с горен реотан). Моля за идея за марината и начин на приготвяне. Благодаря!

# 538
  • In transit
Не всичко, което се продава е смес, има си и чист винен оцет. Аз ползвам на Веда.
Точно такъв гледах в един квартален магазин, на етикета пишеше, че е винен, отзад на описанието беше смес от алкохолен и винен. Ако не забравя, ще мина да снимам етикета. Ако ти имаш такъв, може да го пуснеш тук, да видя кой е този винен.
Коригирам се, не е бил на Веда...поне не изглежда, като тези в сайта на Веда.

ze-ze, ако правиш коледни сладки или маслени теста, като за тарти, може да замениш част от брашното с царевично. Ще придаде хрупкавост на продукта. Може да го ползваш и за овалване при паниране.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 09:04 от Mikkey

# 539
Мики, няма какво да му снимам. На етикета пише: "Винен оцет получен чрез оцетно кисела ферментация на вино." Няма друго.

Общи условия

Активация на акаунт