За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 475
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
  • Deutschland/HE
Като се рових из интернет на едното място пишеше чаша по чаша и в тиган, това ме озадачи много.

# 511
  • Sofia
Абе аз не бих си играла така... Simple Smile

# 512
  • Deutschland/HE
Ще опитам в тенджерата и ще докладвам какво е станало Simple Smile

# 513
  • под тепетата
Ще стане, разбира се! Как ли не чаша по чаша...И другото не го хвърляй - за замесване на питки, тутманик...във фризера нищо няма да му стане.

# 514
Здравейте,
имам орехи от тазгодишна реколта, които нагарчат и мисля да правя сладкиш. Дали ще се усеща горчивото? Досега съм ползвала само купени смлени и, честно казано, не ги знам на вкус.
(Колежка ми донесе една чанта и каза да се сушат известно време, но или не са съвсем готови или пък такъв им е сорта.)

# 515
Здравейте,
имам орехи от тазгодишна реколта, които нагарчат и мисля да правя сладкиш. Дали ще се усеща горчивото? Досега съм ползвала само купени смлени и, честно казано, не ги знам на вкус.
(Колежка ми донесе една чанта и каза да се сушат известно време, но или не са съвсем готови или пък такъв им е сорта.)
Не им е такъв сортът, но са гранясали, щом нагарчат и в сладкиша със сигурност ще се усеща. Бих ги хвърлила.

# 516
Горчат или са по-скоро тръпчиви? Ако са горчиви са гранясали, ако са тръпчиви просто искат сушене. Ако са гранясали и миризмата им ще е гадна, ако искат сушене миризмата е свежа и малко бие на йод.

# 517
Не са съвсем горчиви, иначе нямаше да се замислям, по-скоро се усеща леко тръпчиво-горчив вкус, както при пресните. Употребих ги, после ще споделя резултата.

# 518
  • In transit
За мен по-скоро не са добре изсъхнали. Те ако бяха гранясали щеше да усетиш.

# 519
  • Русе
Щом са тазгодишна реколта, по скоро им трябва сушене. Вероятността да гранясат толкова бързо е минимална. Трябва да са държани изключително на влажно място и да са плесенясали.

# 520
Не са съвсем горчиви, иначе нямаше да се замислям, по-скоро се усеща леко тръпчиво-горчив вкус, както при пресните. Употребих ги, после ще споделя резултата.

Звучи като да искат съхнене само. Друг път ако ти се занимава може да обелиш ядките и да ги запечеш.

# 521
Аз много обичам пресни орехи и не помня да са ми горчали - наистина имат особен вкус, но не горчивина. По-миналата година в двора от единия орех по някаква причина ядките много бързо почерняха и гранясаха, хем сме ги сушили както останалите. Тази година нямаме никакви и ям китайски от Фантастико Simple Smile

# 522
Много благодаря за отговорите. Нямам опит със сурови орехи и не знаех колко време им трябва, за да станат като купешките. Simple Smile 
Добре се получи сладкиша - беше с какао ( Becherkuchen) и някак се сляха вкусовете, а и силния аромат на какото надделя и орехите почти не се усещат.

# 523
  • При децата ми
Дадоха ми чанта с гъби - ливадни виолетки. За пръв път виждам такива гъби. Знаете ли как ще станат най-вкусни?

# 524
  • на последния етаж
Имам 4 потъмнели банана в хладилника. Какво да ги направя (без палачинки)?

Общи условия

Активация на акаунт