За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 141
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
# 706
  • Мнения: 43 878
Булгурът мие ли се преди да се сложи да се вари? Той е начукан и има прекалено фини частици.

# 707
  • In transit
  • Мнения: 14 422
Мари, аз не го мия.

# 708
  • Sofia
  • Мнения: 22 664
И аз не го мия булгура.

# 709
  • Мнения: 10 769
Булгурът мие ли се преди да се сложи да се вари? Той е начукан и има прекалено фини частици.


Мия го по принцип.

# 710
  • Русе
  • Мнения: 6 328
Аз измивам на студена течаща вода и подсушавам. Понякога такива неща плуват и такава помътняла вода става. Така, че да съм сигурен.
Но, няма проблем да се готви и като не се изкисва /измива/. Все пак зависи от производителя и качеството. Много съм доволен от булгура на Берьозка и турските магазини.

# 711
  • Мнения: 2 018
Здравейте, може ли някой да сподели рецепта за панирани, хрупкави пилешки крилца?

# 712
  • Русе
  • Мнения: 6 328
Скрит текст:
Здравейте, може ли някой да сподели рецепта за панирани, хрупкави пилешки крилца?

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/09/blog-post_28.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2025/07/blog-post_24.html

# 713
  • Мнения: 9 490
Здравейте, може ли някой да сподели рецепта за панирани, хрупкави пилешки крилца?
ето от мен https://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_11.html

# 714
  • Мнения: 1 482
Мъжът ми купил фенел, как да го оползотворя?
Дали да го сложа, когато готвя прясно зеле?

# 715
  • Sofia
  • Мнения: 22 664
Мъжът ми купил фенел, как да го оползотворя?
Дали да го сложа, когато готвя прясно зеле?
Страхотен е за салата, на тънки  резени нарязан на ренде. Лично аз не бих го сложила в манджа, ще се "изгуби"..
Готвила съм го с паста.

# 716
  • Русе
  • Мнения: 6 328
Скрит текст:
Мъжът ми купил фенел, как да го оползотворя?
Дали да го сложа, когато готвя прясно зеле?

https://www.russianfood.com/recipes/bytype/?fid=1376

# 717
  • In transit
  • Мнения: 14 422
Мъжът ми купил фенел, как да го оползотворя?
Дали да го сложа, когато готвя прясно зеле?
Много тънко нарязан в салата... върви в зелена салата, с риба тон, чери домати, моцарела или класиката е фенел с портокал на салата.

Ето ти три рецепти.

Скоро пекох фенел с пармиджано, вкусно стана, но леко си загуби вкуса и аромата. Не бих повторила. Ако решиш да го печеш, да знаеш, че му трябва поне 40-50 минути, иначе е жилав.

# 718
  • Мнения: 1 482
Благодаря ви за рецептите!
Още не съм го направила,така че ще си избера някоя.

# 719
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 182
Търся рецепта на (закуските) софиянки от моето детство... това, което има в и-нет въобще не прилича на онези мазнички дишички, които аз си спомням... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт