С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 30 614
  • 604
  •   1
Отговори
# 330
Личната ни в България е педиатър и има два дни в седмицата за детска консултация, но постоянно има майки с деца, възрастни за лекарства по каса и е някакъв ужас (разкази на майка ми и личен опит от преди).
Където живея има отделни педиатрични клиники, с отделен поток за бебета, малки деца и young adults, с различни чакални и почти никакво чакане, защото предварително се записва час и реално пациенти не се засичат, за да си кашлят и кихат в лицата.

Дразня се на родители, които напълно безконтролно пускат малките си деца да прелитат с тротинетки и при невъзможност да спрат се блъскат в краката ти или постоянно трябва да си нащрек къде ходиш, за да не препречваш път.
Дразня се на родители, които влачат децата си по ресторанти и ги пускат безконтролно да тичат, пищят и играят, докато искам (както и останалите гости в заведението) да се нахраним и поговорим.

# 331
  • Пловдив
"Където живея има отделни педиатрични клиники, с отделен поток за бебета, малки деца и young adults, с различни чакални и почти никакво чакане, защото предварително се записва час и реално пациенти не се засичат, за да си кашлят и кихат в лицата."

Преди и тук беше така. Старите поликлиники имат по няколко входа т.нар. филтри точно с тази цел.

# 332
Някога е било така, да.
Аз съм родена в 1-ва Градска и добре помня детската консултация, строгия филтър, отделни помещения  за бебета и съвсем отделни за по-големите деца, имаше фантастични педиатри.. но всичко това отдавна вече го няма.

Много се дразня, когато се използва обръщението “леля”, “чичко”.. Моят син го учех с “дамата, господинът”..
Като чуя “Кажи на лелята какво искаш” или “Чичкото ще ни даде..” откачам..

# 333
  • Варна
Точно това се опитвам да "посея" в главата на дъщеря ми, но постоянно ме оборват в обкръжението ми.

# 334
  • София
Оня ден една нова съседка, която май е к**ка, но от тия мазните, каза на невъзпитания си син "защо не поздравяваш леличката" съвсем тенденциозно. Както нарича и 50-60- годишната си съседка, живееща до нея. Аз ако съм лекичката, оная тряя да е бабичката. Много обичам класификаторите, започвам да им обяснявам те точно какви се падат и да им го навирам в лицето.

Аз пък успокоих кучето пред блока, че мърлявото черничко дете няма да го шамаросва, както шамаросва собственото си куче. То ми благодари и си легнах спокойна.

# 335
Най-малкото е неуважително с лельосването и чичосването.
Жената е дама, младото момиче - госпожицата, мъжът - господин, баткото - младият господин. Ми може и да съм архаична, но на хората им ставаше приятно и няма повод за дрязги.

# 336
  • София
Така е, имам чувството, че на някои мед им капе от устата, че официалното обръщение вече е само "госпожа". Нищо че иначе са полуграмотни и още не знаят какво е пълен член, ама граматиката, Санчо. Ехееее, бива ли да не я спазваме. Grinning

# 337
Нашите питат и отказват.

# 338
  • София
Ако бяха много колегиални, да вземат да си дарят заплатата на тия в спешното, щото едните събират части от хора, другите пишат рецепти и зареждат книжки.

# 339
  • Down south
Отворете си тема за потенциалната смяна на лични лекари и съпътстващите драми.
Оспамихте хубавата тема.

# 340
  • София
Почти всяко оплакване се завърта в дискусия в темата. Не виждам нещо ново и фрапантно.

# 341
Много ме дразнят един специфични кифли с тежък ПМС и цикъл. Особено като почнат да обясняват на всеослушание как им е дошлО, т.е. нещата са сериозни. И не могат да ходят на плаж, ти да видиш. Това понеже светът се върти около нея, и ако не иде тя на плаж, ще го затворят.
И в магазина проверяват всички превръзки поред, като че ли за първи път ги виждат и са вчерашни... И като почнат да се тръшкат, все едно ще мрат. То са сцени, одеала при 25°, драми и истории, и трябва да им ходиш на пръсти....
Като си неграмотна да си оправиш хормоните, поне изпий един аналгин и не ни занимавай с глупости.

# 342
Много грозно изказване за неграмотността на хората с тежък цикъл.
Аз съм с такъв цял живот и хич не е приятно да изтеглиш такава карта.
Сравнявам го по усещане с боледуване от грип и така всеки месец по седмица си кифлея.

# 343
  • Glasgow
Чукайте на дърво, че имате късмета да не сте от тези кифли. И аз съм от тях🤷🏻‍♀️ а превръзки се оглеждат, защото не всеки може да ползва копринени.

# 344
Шофьорите в колите,които говорят по мобифона. Толкова ли не могат да говорят по слушалки блутут,хендс фрии и прочие?

Общи условия

Активация на акаунт