С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 30 230
  • 604
  •   3
Отговори
# 450
Подкрепям, че си се намесил/а. Що за общество сме, ако ще подминаваме подобни случаи, в които може да пострада невинно детенце.

# 451
  • Glasgow
А има държави където е престъпление, ако не се намесиш, когато дете е застрашено🤷🏻‍♀️

# 452
Аз пък мисля, че не е ваша работа да се разправяте с бабата и да наглеждате детето

Не е негова работа да и се меси във възпитанието, но ако има риск детето да бъде сгазено от кола, защото е слязло на платното никой човек не бива да стои безучастен.

И аз веднъж се скарах на една баба, ама ме касаеше и лично, даже много.  Излизам от Лидл, влизам си в колата, оглеждам назад в огледалата - чисто е зад мен. Давам заден и понеже имам камера виждам някакво 3 или 4 годишно да клечи зад колата ми с някаква играчка. Спрях, излязох и видях бабата отминала напред и си говори по телефона. Ми скарах и се, ама и тя се извини, не се е опъвала. Ами ако нямах камера? Едно дете фира, а аз в затвора?

# 453
Аз се нагледах на разкошни момичета, които могат да ми бъдат дъщери, страхотно красиви деца.
Аз също не приемам това съревнование на жени в средна възраст с младите мацки. Има възраст за всяко облекло (визирам къси панталони и къси поли/рокли). Ами колкото и да са хубави едни крака, колкото и да е опъната една кожа, свежестта на 20-годишното маце липсва у дамата на 40+ и нагоре. Факт, който иска да отрича и да се облича както желае.
За себе си съм преценила и полека дължината на полите и роклите, които обличам се удължава Simple Smile.

# 454
Аз също съм хващала дете на един базар. Родителите бяха с гръб към него, то тръгна надолу по стълбите. Извиках им, не чуха, аз се затичах, хванах го и им го връчих. Но не съм ги заплашвала, че ще ги снимам, не съм им държала речи що за родители са. На ваше място, когато детето слезе на платното, щях да го хвана, да го заведа при бабата и да й го дам. Нямаше да седя да го наблюдавам и да се разправям с бабата, защото мисля, че това не е моя работа.

# 455
Пролетта в Бургас една кола беше блъснала баба и внуче, защото пресичали неправилно, само на няколко метра от светофар, бабата почина на място, внучето беше в болница даже май с опасност за живота, не помня дали писаха дали се е възстановило.
Поздравления на фрагтрек, че се е намесил, дано бабата се осъзнае.

# 456
Сега от темата за Ергенът се сетих, че страшно се дразня и много ми простеят хора, които носят реплики на дрехи, чанти, обувки, бижута, парфюми, телефони дори. Това с цел да се изтъкнат 😆. 
Толкова е отвратително!

# 457
Изключително много ме дразнят всички, които демонстрират хай левъл използвайки чуждици. Имаме толкова богат език, но те си мислят, че е куууул да демонстрираш, че знаеш 5 думи на инглиш( най- често)

# 458
Изключително много ме дразнят всички, които демонстрират хай левъл използвайки чуждици. Имаме толкова богат език, но те си мислят, че е куууул да демонстрираш, че знаеш 5 думи на инглиш( най- често)
Той и английския им толкова английски. Особено длъжностите като започнат да ги пудрят- офис мениджър в мобилен оператор, те трима на кръст, че и единия от тях мениджър.

# 459
Написала съм това, което бих направила аз, на никой не предписвам какво да прави. Всеки реагира както намери за добре.

# 460
Фрагтрек, на твоето мнение съм. И на мен ми е писнало да гледам зомбирани майки с телефоните, докато децата са на произвола на съдбата. Рядко е имало ситуации, в които се налага да се намеся, в повечето случаи търчат между коли на паркинга или в квартални, неоживени улички, та когато няма НЕПОСРЕДСТВЕНА опасност съм се сдържала да правя забележки. Редовно виждам деца, едва проходили, а родителя на 20-30 метра от тях. То бива самостоятелност и свобода, ама чак пък толкова. И Юсеин Болт да си, колко бързо можеш да минеш тия 30 метра, ако нещо стане?

За тези, които са на обратното мнение, ако видя дете, което никой не наблюдава, и си замълча и подмина, и не дай Боже, наистина го блъсне кола, по-добре ли ще е? Щото не е моя работа? Да, не е моя работа, но след като бабата не върши нейната си работа и това е реална опасност за живота на детето, да си мълча ли? Както си мълчаха преминаващите хора от клипа от вчера с онези предпубертетки, дето дърпаха момичето за косата, караха я да целува обувки и снимаха? И както подминават паднал човек на улицата, и блъснато животно, и катастрофирала кола... всичко подминаваме ние... Такова общество ли трябва да бъдем?

# 461
Дразни ме непрекъснатото използване на думата „в смисъл“

# 462
Дразни ме като през ден виждам едни и същи картинки да се появяват във вицовете и в интересните картинки и клипове.

# 463
Да, както и димящи чаши с кафе и задължително детелинки с калинки 😀, ужас..

# 464
Бясна съм, че депутатите, които 3 дни не работиха, защото няма кворум, ще вземат над 1000 лв за тези дни. Ужасно ме дразнят тези хрантутници

Общи условия

Активация на акаунт