На море в Гърция 2025 - III

• 37 843
  • 712
  •   3
Отговори
# 525
  • София
Ехеее какъв късмет, че сте били точно там 😁
Пишеше в ревютата, че има камъни във водата и затова се разколебах. И водата ми изглеждаше по-мътна
Бързо ли става дълбоко? Били ли сте на Врахос за сравнение?
При бара на който бяхме, като влезеш във водата е под дупето на висок човек, но тази дълбочина си продължава и доста навътре.

# 526
Благодаря, момичета.
Сега ще прегледам и другите препоръчани. Няма много подходящи места за настаняване, тъй като гледам да са до плажа. Ще поровя още.
Засега в Платария и Врахос има добри варианти.
Поне е пясък, и няма камъни. Това ми беше важно

# 527
Някой няма ли да се похвали със снимка от септемврийско море? Сега е най-хубавото време в Гърция.

Ние, за добро или за лошо, за втори пореден септември сме по други дестинации по желание на дъщеря ми, тъй като текат последните ни почивки заедно. Хубаво е, но не е Гърция Simple Smile

# 528
  • София
Ето една снимка от нашето септемврийско море на Ситония. Времето от 06-ти до 12-ти беше страхотно.

# 529

Една седмица прекарахме в Северна Гърия, времето беше прекрасно, прибрахме се снощи.За втора година избираме септемврийско последно море за годината и определено съжалявам, че досега не сме го правили.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 15:02 от Пролетно цвете

# 530
Ето малко снимки от източен Крит. Дъълго пътуване и диво преживяване си беше. Осъзнах че сме били на много чисто място, когато слязох от ферибота в Атина и усетих всякакви гадни миризми.

# 531
Атина наистина не мирише много добре.

И друг път сме отсядали на тихи и отдалечени места, ние обичаме дивотийката. Но след едно пътуване в Крит и особено след последните две настанявания на Либийско море, с неговите огромни звезди, ни отне страшно много време да се адаптираме към градските шумове в София. Първата седмица направо не знаех на кой свят съм, постоянно ме стряскаха някакви силни звуци.

# 532
Миризмата си остана по целия път от 12 часа чак до вкъщи, не беше само в Атина. Подобно нещо съм изживявала преди 20тина години, когато изкарахме 10 дена на язовир Доспат близо до Сърница - тогава не беше толкова застроено там. Пак по същия начин, като слязохме в равното и започнах да усещам всякакви аромати, основно неприятни Simple Smile

# 533
Познайте острова. Жокер, отсреща е друга държава.

# 534
  • СОФИЯ
Корфу

# 535
Ето и от мен малко от ранно септемврийско Корфу:

Долу в ниското - къщата на сем. Даръл, сега - White  house restaurant:

Limni beach. Прекрасно място, но, за жалост, не можеш да му се насладиш от хора и лодки:

Ето ви един наистина безлюден плаж, малко пеша се ходи по пътечка от Houhoulio beach, между Houhoulio и Kassiopi. Пред повечето време бяхме абсолютно сами, по едно време дойдоха малко лодки и слязоха някакви 3-4 души за малко. Идваха и "пешаци" - 4-5 човека и си отиваха. Там има някакви пътеки за любители на ходенето по планини и шубраци.

Разбира се - Палеокастрица:

От ресторанта на Yaliskari beach:

И една типична манджа:

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 15:21 от Alia1

# 536
Alia1,
чудни снимки!

Evhen,
държавата предполагам е Турция, а островът Хиос или Самос?

# 537
Няколко снимки от Атон 11- 14 .09.

# 538

Студено, студено😀, Самос!

Преди 12 години го гледах отсреща, това турското е защитена зона, парк Мили и се плава с корабчета покрай брега, и се заканих, че някога ще стъпя на Самос.

# 539
На Самос ние бяхме в най-близката до Турция точка - протока Микали, около 1 км отстояние (в геоложкото минало е  било едно цяло). Островчето, макар да не личи на снимката, е с побит гръцки флаг и бележи границата. Да хванеш гръцко радио в колата или гръцки мобилен оператор си беше приключение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт