Откъде купувате продукти за зимнина в София

• 621
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте,
Интересува ме откъде мога да купя хубави български продукти за зимнина (червени чушки, корнишони, домати за консервиране) - става дума за малки количества, нищо специално. Искам да пробвам да си приготвя малко буркани вкъщи тази есен.

# 1
  • София
На пазара в Младост има, но си е цифра (според мен де). Миналата година за първа година решихме с мъжа ми да си направим зимнина и тъй като имахме път до Сандански от там си взехме доста изгодно. Също имаме и човек от там, който прави доставки и ни кара лятото домати, например.

# 2
По пазарите в София наистина е доста скъпо, най-добре ако пътувате към Пловдив, Плевен, Пазарджик, Сандански да си купите от тамошни пазари или от сергиите край пътя, цените са доста по-поносими.

# 3
  • София
Зеленчуковата борса в Дружба.

# 4
Освен че е скъпо на повечето места са прекупвачи от борсите Simple Smile А тези, които не са прекупвачи са още по-скъпи. Ние успяваме да намерим на Красно село читави неща. На Стената са по-хубави, но са и по-скъпи.

# 5
По пазарите в София наистина е доста скъпо, най-добре ако пътувате към Пловдив, Плевен, Пазарджик, Сандански да си купите от тамошни пазари или от сергиите край пътя, цените са доста по-поносими.

Аз ли не пътувам по правилните пътища, не знам, но никога не съм попадала на изгодни цени. Все са надути. Наблюденията ми са главно за цените покрай Пловдив, Пазарджик, Ст. Загора.
Преди броени дни пътувахме по Подбалканския път и на много места след Сливен продаваха праскови (районът е традиционен производител). Тъкмо се наканихме да спрем да си купим, когато мярнах цената – 5 лв. за едни дребнички, неугледни прасковки. Отказахме се спираме. Кой знае колко струваха едрите и хубавите... То затова и нямаха цени – знаят, че никой няма да спре, ако ги види.

# 6
Може би прекупвачите стават все повече и много сергии са на прекупвачи. Аз купувам напоследък от селския пазар като ходя да виждам родителите ми.

# 7
  • София
Явно вие не попадате, да. По-скъпо от София не съм намирала до сега. И по пътя към Пазаржик и Пловдив сме си намирали доста по-евтини и хубави домати (говоря за едри домати). Последният път по пътя от Цигов чарк към Пловдив също спирахме да си купуваме.

# 8
Преди от зеленчуковата борса. Сега купуваме предимно от някой пазар, но ми се иска домашни продукти.

# 9
Ние си произвеждаме домашни, но малко количество, само за прясна консумация. Нямаме място и време за голяма градина. За зимнината ще следя тук за още идеи и препоръки.

# 10
Днес минахме през Красно село, 2лв/кг домати Рома за консервиране Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт