Изследвания при проблемно забременяване

• 278
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,
Нуждая се от помощ /а и май окуражаване/.
Двойка сме на по 40 г. И от 2 години правим опити, но не се постигаме желания резултат. Преди повече от година ми откриха ИР, разбира се за къде без ПКЯ.... Хормоните казаха, че не са ок и пия андрокур с противозачатъчни. 2 месеца и имаше веднага видимо подобрение и в ситуацията с оскъдни цикъл, изтъняване и тн. Все още не сме правили подробни изследвания. Това, което ми е интересно е, че все още АГ не е назначил микробиология, изследвания на половинката. Коментирахме, че през септември ще направим ЦС и спермограма, след това можем да мислим за инвитро. Нещо не ме радва тази мисъл. Искам бебе по старо модния начин. Антимюлеровия е супер. Първата ми бременност също не беше мигновена и лека, но и все пак бях на 23 г. Нещата се променят...
Та, в тази връзка може ли систематизиран ориентир какви изследвания трябва да направим преди да се решим на каквото и да е било?
Благодаря Ви за отзивчивостта!

# 1
Микробиологията не е част от задължителните изследвания в самото начало. За вас е важно да се проверят половите хормони, щитовидната жлеза, а за съпруга - разширена спермограма. Трябва да се установи дали овулацията се случва спонтанно. Също така е добре да се провери проходимостта на тръбите, ако има нужда.
Но имайте предвид, че ако ще кандидатствате за инвитро по фонда, има възрастово ограничение - до 43г.

Честно казано, не разбирам защо гинеколозите изписват орални контрацептиви на жени със СПКЯ, когато планират бременност. По-добре се консултирайте и с друг лекар за второ мнение, може да ви предложат по-съвременни методи.

# 2
  • София/Севлиево
Една препоръка за СГ на мъжа-дори да не искате инвитро по-добре я направете в репродуктивна клиника,там ги правят много по-точно.АМХ е висок заради поликистозата...

Общи условия

Активация на акаунт