Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 16 404
  • 529
  •   1
Отговори
# 15
Gersie, махни и ти снимката от цитирането, че въпреки, че Шуши я поправи си остава оригиналът в цитирането.

Шуши, малко високи изглеждат резултатите на първия и втория час, дано с диета вкараш всичко в нормите!

Hellokitty, 7 кг за тази седмица си е съвсем в нормата, но е притеснително 5-те кг за 1 месец. Дори във втората половина на бременността нормата е по максимум 2 кг на месец. Обременяването представлява три пъти взимане на кръв за следена на глюкозата в рамките на два часа - първият път е на гладно, след това изпиваш един глюкозен сироп (в някои лаборатории го включват в изследването, но в повечето трябва да си купиш глюкозата предварително и да си я разтвориш във вода) и ти взимат кръв отново 1 час и 2 часа след това. Дължината на маточната шийка за момента ти е добре, но всякаква прекалена активност може да предизвика Бракстън Хикс контракции, които потенциално могат да я скасят допълнително. Пробвай малко да ограничиш дейностите си до следващия преглед.

# 16
Gersie, махни и ти снимката от цитирането, че въпреки, че Шуши я поправи си остава оригиналът в цитирането.

Шуши, малко високи изглеждат резултатите на първия и втория час, дано с диета вкараш всичко в нормите!

Hellokitty, 7 кг за тази седмица си е съвсем в нормата, но е притеснително 5-те кг за 1 месец. Дори във втората половина на бременността нормата е по максимум 2 кг на месец. Обременяването представлява три пъти взимане на кръв за следена на глюкозата в рамките на два часа - първият път е на гладно, след това изпиваш един глюкозен сироп (в някои лаборатории го включват в изследването, но в повечето трябва да си купиш глюкозата предварително и да си я разтвориш във вода) и ти взимат кръв отново 1 час и 2 часа след това. Дължината на маточната шийка за момента ти е добре, но всякаква прекалена активност може да предизвика Бракстън Хикс контракции, които потенциално могат да я скасят допълнително. Пробвай малко да ограничиш дейностите си до следващия преглед.

Вече го направих. Писах и на нея също на ЛС да си изтрие и нейния отговор към мен или ако може да редактира отговора да е без снимката.

# 17

Благодаря за инфото!

# 18
Добро утро момичета☕☀️
Да ви споделя за една хубава промоцийка в SOpharmacy за тези които сте се ориентирали към козметиката на мустела. До края на месеца имат златен комплект на 78лв. Включва измивен гел, лосион за тяло, олио за тяло, крем против подсичане и много удобна чантичка. Аз се възползвах и не съжалявам.

# 19
Аз се бях притеснила за обременяването с глюкоза, защото последния месец съм качила около 2 кг и околоплодните води са леко завишени, но пък резултатът е отрицателен. Явно трябва да поспра малко сладкото, че много бързо преминава в целулит 😄

Аз имам въпрос за кошарата. Предстои ни местене в нов апартамент след Новата година и там ще направим детска стая, както си му е реда, но дотогава нашата спалня ще играе тази роля. Искам да взема next to me, но се чудя за модела. Единият вариант е от тези до 6 м с опция за разгъване надолу като място за игра, другата е сгъваема на две нива една идея по-дълга и ставаща за повече време. Вие на какво ще заложите (изключвайки дървените засега)?

# 20
При нас малката Next to me изкара до към четвъртия месец. После си взехме от стандартните сгъваеми. Според мен толкова пари за малкото next to me не си заслужават спрямо кратката употреба. При нас беше назаем от приятел и не ми се е налагало да избирам в началото.

# 21
Здравейте, включвам се и аз в 25+6 г.с. 🌸
Вчера бяхме на извънреден преглед, защото от 5-6 дни не усещах изобщо бебчето, а допреди това беше мноого активно почти по цял ден, също и ми се появиха болки долу ниско вдясно (все едно в яйчника), и просто решихме че не си заслужават риска и притесненията да чакаме до прегледа, който беше на 22.08. За щастие всичко се оказа наред, просто госпожицата се е била извъртяла с дупето напред и си рита доста, но просто навътре и затова не я усещам почти 😆😆.
Появи се обаче и друг проблем. Преди седмица някъде от нищото ми се появи сърбеж долу, взех си интимен антибактериален гел на Лактацид и сърбежа изчезна, но реших да си пусна все пак стерилна урина и излезна много неприятна бактерия - Enterococcus faecalis , която е резистентна на почти всички антибиотици 🥲 Та сега от вчера съм на антибиотик - Аугументин, също и някакви много неприятни вагинални свещички, от които доста ми щипеше като ходих да пишкам поне няколко часа след поставянето снощи. Също и доста от свещичката изтече по бельото ми, което си беше неприятно. Като цяло си изпитвам доста дискомфорт в момента отново долу, усещам лека сухота която пак предизвиква сърбеж. Надявам се да се изчисти с един антибиотичен цикъл.

Иначе взехме количка в която сме просто ВЛЮБЕНИ - на Peg Perego 3в1 с кош за новородено, лятна количка със зимно  чувалче за нея и кошница за новородено + Изофикс база за кола, моделът е Fiat 500, колата ми е същата дори е в същата разцветка и кефът е огромен 😁😁, взехме също ергономична раница 3в1 на Stokke, а за кошарка сме се спрели на Next to me na Cangoroo, в Baby.bg в момента имат много добри намаления и е намалена на 168лв.

Дотук съм качила 7кг, като аз бях доста слаба преди да забременея, около 39-40кг. , в момента съм 47. Чувствам се добре, с приятеля ми си правим сутрин и вечер разходки, като вечерната ни е по-дългичка - около час, но си вървим бавничко и ми се отразява добре.

# 22
И аз мисля, че сгъваема на две нива ще е по-удобен вариант. Ние имаме такава (Cangaroo iSleep), бяхме я взели за сина ми като пътуваме и обмислям сега да я ползвам активно с бебчето. Много ми харесва, че материята не е от тези шумящите, защото е доста досадно вечер. Имаме и друга, по-малка от баткото, но тя много бързо умаля и май изобщо няма да я вадя този път.

# 23
Момичета, вие следите ли как вървят бедро, коремче и глава на бебето или само общото изчисление?
По общото съм два дни назад, което е супер. Обаче бедрото е 4-5 дни напред, главичка и коремче със седмица назад и така се получава средно точната гестационна седмица, която съм си по последен цикъл, както и теглото си е нормално.
АГ не коментира нещо като проблем, но аз нещо се филмирах, по-скоро за изоставащите корем и глава. Някой може ли да сподели опит?

# 24
Виолетка, бебка е по същия начин - напред с бедрото няколко дена и назад с коремчето и главичката. Моето АГ каза, че просто ще е по-висока. Аз съм 174 см, ММ е 186 см, та като цяло това и очакваме.

# 25
Виолетка, бебка е по същия начин - напред с бедрото няколко дена и назад с коремчето и главичката. Моето АГ каза, че просто ще е по-висока. Аз съм 174 см, ММ е 186 см, та като цяло това и очакваме.

Благодаря за успокоението! Доста се притесних, защото си има изоставане от 5-6 дни, но явно е нормално понякога. Важното е, че цялостно си върви точно. Имам чувството, че след всеки преглед излизам притеснена за нещо ново и нямам търпение до новия да видя как са се развили нещата.

# 26
Аз така се притеснявах и следях всяка стойност с предишната бременност. Според мен е нормално да се вторачваме във всяка цифра и да се притесняваме, особено с първа бременност.
Тази малко по-спокойно го раздавам и вярвам на заключението на лекарите след преглед. Разбира се, като видя че нещо е извън референтните стойности и го мисля до следващия преглед, обаче ако влиза в тях не го мисля. При мен принтират едни листа на всеки преглед, където има графика за всяко измерване и къде се намира конкретния резултат.
Иначе това, че конкретна мярка (примерно бедро) излиза 1 седмица назад, не значи че не е в референтите граници за гестационната възраст.

# 27
Благодаря за новата тема!

Даже не знаех, че има такива измервания, които да може да се разминават в различните части на тялото. На последния ни преглед доктора просто огледа цялото тяло на бебка и каза, че е доволен.

Аз идвам да ви питам започнаха ли да ви отичат ръце/крака? От ден-два дланите ми конкретно са доста розови, и забелязвам, че хълката и годежния ми пръстен започват да се отличават все по-силно, а така не искам да си ги махам. 😞 Все пак естествено, че по-добре да ги махам сега, отколкото да ми ги режат от пръстите. Четох че е добре да се пие повече вода, за да няма задържане - ще се постаря, аз тези дни така или иначе се усещам по-жадна.

В прочем, започна ли да ви става по-трудно да сте интимни с партньора си? В смисъл буквално физически е неудобно заради коремчето 😁 - ние имаме такава пречка в момента и ни е малко сложно да се натъкмим един с друг.

# 28
Лети, лекарят ти със сигурност ги прави трите замервания и просто на теб ти дава нещата сумирано. За краката не съм забелязала да отичат (а и нося компресиращи чорапи), но в ръцете забелязах лека промяна в началото на лятото, та още тогава спрях да си нося пръстените, че имам история в семейството с рязането им. За последния ти въпрос не мога да помогна, че ние от февруари сме на сухо като в Сахара.

# 29
Благодаря за новата тема!

Общи условия

Активация на акаунт