Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 27 490
  • 755
  •   1
Отговори
# 255

Жокер - това е чудесно занимание за баби, които много искат да помагат. Давате им купчината дрехи и нека гладят Simple Smile стига да имат такива мераци разбира се Blush

LaughingLaughingLaughing

Какъв хубав съвет! Запазвам си го в графата 'стратегии за баба-мениджмънт'.

За мен най-добрата помощ непосредствено преди и след раждане на бебе е да има някой да ти сготви нещо вкусно и полезно. Че не си пуснал прахосмукачката днес или че прозорците не са чисти за един месец не е проблем, но без полезна храна, тялото ни не може да се възстанови от раждане, неспане и тн.

# 256
+1 за сготвената храна, наистина е огромна помощ и е съвсем друго да си хапнеш домашна храна вместо да поръчваш онлайн. Моята свекърва сега доста ще ни помага първите месец, два, защото ще сме с породени деца и за щастие има възможност да ни отдели време. Първия път с мъжа ми много държахме сами да се оправяме с всичко, но този път помощ не връщаме. 😆 Отделно мисля 2 - 3 седмици преди термина да напълня фризера с различни заготовки. Мултикукъра определено ще влиза в употреба за бързи манджи, но няма да е зле и air fryer да си вземем.

# 257
Аз също планирам да си напълня фризера с манджи и директно да ги ползваме като се появи бебка. Естествено няма да откажа и на домашната храна ако нашите искат да идват да помагат. 😁

Между другото, мислили ли сте за дните на изписването ви дали ще присъстват роднини? Знам, че преди години се изсипваше цялата рода, но сега аз лично не бих искала толкова много хора наведнъж. Отделно, че ние няма да раждаме в града, в който живеем, та няма смисъл да идват хора за 2-3 снимки и после всичките да пътуваме наобратно. Така или иначе ще го видят бебчето след това, аз поне не смятам, че нещо налага навалици пред родилното. Естествено всеки сам преценява какво предпочита. 😁

# 258
И аз се замислих над въпроса с изписването. Цялата рода определено не, но най-вероятно ще искаме най-близките ни да присъстват - родители и баби/дядовци като по-скоро няма да правим тарапана, защото ще е грипен сезон. Аз по-скоро се чудя как да помоля близките ни да не се навират толкова в лицето на бебето. Знам, че има доста време, но си мисля дали да не ги подготвя. Напоследък ми излизат доста видеа как бебчетата се разболятват след целувки от роднини покрай първия месец и искам да съм деликатна Smile

# 259
За изписването не съм мислила в дълбочина, но бабите и дядовците сигурно ще присъстват (първо внуче и от двете страни). Целувки към бебето категорично не от никого, грипен сезон и тн. Ние ще си го вземем с мъжа от родилното и ще си го занесем до вкъщи, и там вече с чисти ръце можем да дадем на някого да го подържи, но не и да го целува и гняви. Ще се изговори това предварително, както и ще кажа на свекърите и нашите, че не желая други хора там. Има там разни лели и чичовци и братовчеди, които сме виждали по един два от години насам, и които не са се интересували от нас в хода на бременността изобщо, така че не смятам, че им се полага да присъстват на толкова интимно семейно събитие.

Дори няма да им давам да ми снимат детето, и съм готова да си понеса всичките мнения и изказвания по този повод. Моето бебе няма да се използва за шоу някой да се хвали къв готин дядо е. 😀

# 260
Ние също вече почнахме да мислим за изписването. Имаме добър пример как сестра ми го организира преди години, та мислим да краднем идеята. На изписването в родилното ще поканим родителите ни, сестрите с половинките и бабите. Ще си направим няколко снимки и след това със съпруга ми и бебка се прибираме вкъщи да си починем, а тях ще ги изпратим да се черпят навън без нас.

# 261
  • Варна
И мен вчера съпругът ми ме пита за изписването. Как да е, казах му, че моите родители ще дойдат от друг град. Неговите са си тук, заедно със сестра му и толкова. Моите братовчеди няма да идват. Не са във Варна. Неговите също. Та ще сме си само семейно. Баба ми е на 94 г., има къде да спи, но надали ще дойде, защото краката много не я държат, а и да пътува 300 км.... Иначе и аз не мисля, че ще е ОК да го снимат. Ако все пак има снимки, категорично ще им е забранено да ги пращат на други хора, но долкото познавам бабите и дядовците, проблеми няма да има. Не, че аз няма да си отворя устата и да предупредя. Иначе мислим и ние да се приберем, а те да отидат да се почерпят. Ще видим накрая как ще е, само всичко до тогава да е наред.

# 262
Ние при първото изписване миналата година процедирахме по същия начин като сестрата на Fayona. Пак беше сезон с разни вируси (април месец). Присъстваха само двете баби, единия дядо (за жалост баща ми беше болен и пропусна), вуйчото с неговата половинка и чичото на малчо. Тримата с мъжа ми и бебето се прибрахме вкъщи, а останалите отидоха да се почерпят. Сега ще е по абсолютно същия начин, само се надявам всички изброени да са здрави, за да могат да присъстват. Посещения вкъщи после приемахме около две седмици след раждането и само по малки групи, без целувки и прекалено навиране в лицето на бебето. Първите два месеца на свеки и майка ми само бях позволила да го държат за малко.

Относно снимките, аз нямах(м) проблем да се снимат с бебчо, но категорично сме забранили (и досега) да се споделят снимки в социалните мрежи, на които му се вижда лицето. На моите баби, лели и т.н. им изкарвам снимки на хартиен носител от време на време, за да го виждат, понеже живеят много далеч.

# 263
Включвам се и аз, бях споменала че се сдобих с някаква много упорита бактерия, която е резистентна на почти всички антибиотици, АГ ми предписа Аугментин и седмица след приключването му пуснах пак урина с микробиология и за съжаление не се е изчистила ….. имам и сърбеж леко от няколко дни…
Някой сблъсквал ли се е с тази бактерия, чета че е доста упорита, пратих сега резултатите на АГ и чакам отговор, но малко ми изглежда като проба-грешка дали някой антибиотик ще успее да помогне срещу нея, а не ми се иска да съм на антибиотик толкова дълго…..

# 264
Момичета, междудругото да знаете, особено тези, които вече сте си вкъщи - задължително интимен тоалет след ходене по голяма нужда. И бърсането на предните части винаги отвън навътре. Че между ануса и влагалището много лесно настъпва контаминация, а сега вече сме на такъв етап, в който не трябва да правим компромиси (не че по принцип трябва, но в България общото ниво на лична хигиена е доста лошо). Само с тоалетна хартия не се почиства достатъчно добре.

# 265
Яна, аз се сблъсках със същата съвсем в началото на бременността. Излекувахме я само с Полижинакс, тъй като АГ-то искаше първо да пробва без антибиотик. След 2 седмици вече всичко беше наред.

# 266
Yana9, с предната бременност я имах 2-3 пъти, но в микробиология. Ту се изчисти, ту след месец пак. Аз пих хем орален антибиотик, хем и глобули слагах. До раждането се задържа. На следващ преглед вече я нямаше.

За изписването - за баткото поканихме близките роднини (дядо, баба, чичо) и близките приятели. После ние се прибрахме вкъщи.
За тези бебета не знам още, като наближи ще го измисля.

# 267
За изписването ние предния път бяхме с роднините баба и дядовци, все пак беше първо внуче всички много развълнувани, снимаха ни и се получи добре, после все отиде на работа, че си беше работен ден. Сега си мисля по същия начин, надявам се пак да има кой да ни снима, защото се получи мил спомен, пък и се надявам и каката да е там. Последните дни започна много да говори за бебето, как искала вече да е тук и т.н. което даже малко ме притеснява, че толкова много се интересува. Мисля, че определено й влияят моите хормони, защото и вечер стана малко по-неспокойна. Говорихме си вчера с ММ, че следващите два месеца, ще са трудно и той беше, а ми то няма да става по-лесно. Grin Аз си представям, че новото бебе ще е кротно и спокойно и в началото преди да започне да лази и т.н. ще е сравнително ок вкъщи, ще видим.

Съветът за храната е много добър, ако имах идеи да подготвя неща, но толкова не ми се готви, че дори и не мога да измисля какво да сготвя, много ми е неприятно това положение.

Аз започвам и много да се вълнувам за Коледа, някак едно такова магично ми е, но и си харесва Коледа като празник, ние правим големи семейни събирания, разменяме подаръци и въобще е много приятно или поне на мен.

# 268
Като стана въпрос за изписването - вие с какви дрешки мислите да облечете бебчетата си? Аз сякаш клоня повече към това аз да си "сглобя" тоалет, а да не е специален комплект за изписване с много части.
Според вас заслужават ли си тези комплекти?🤔

# 269
Като се роди първото ми дете, педиатърката дойде вкъщи на посещение. Като съвет ми даде - бебето няма нужда от никой друг първите 3-4 месеца, освен от родителите си (даже най-вече майката, но беше неудобно пред мъжа ми да го каже). Бабите, ако искат да са полезни с нещо, да сготвят. Така ми каза, съвсем директно.

Изписването още не съм го мислила. Този път като че ли ми се иска да са само таткото и голямото ми дете. Баби и дядовци не ми трябват. Ще го мислим като наближи.

За изписването днес взех от Некст комплект боди с къс ръкав, ромпър, шапка и лигавник. Струва ми се добре за изписването, много е сладурски. Имам и пухен космонавт и евентуално някакво одеалце, предполагам ще е много студено. Специални комплекти за изписване няма да купувам.

Общи условия

Активация на акаунт