Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 27 445
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Моите гърди не очаквах, но пораснаха много и са много чувствителни, заради което имам надежда, че нещата ще се случат (въпреки че това май изобщо не е фактор), но все пак е Божа работа. Приятелка, която роди миналата година си взе hands free помпа на momcozy, като преди това за много кратко беше с много популярната на Philips Avent (ръчна). Каза, че разликата е огромна, както и да го погледнеш, но аз също смятам, че да дадеш 300-400-500 лева за нещо, което дори може и да не се използва е излишно. В крайна сметка, моите приятелки решиха да ми купят неща, които ще са ми от полза и избрах отново hands free на марката Canpol, която е нещо средно като клас, надявам се да има за какво да се използва 😅 и да се спогодим. 😊 Относно кърпичките, отново по препоръка, защото за първи път минавам през това, избрах на бебо, изчистени като състав, били много удобни - не излизали по 10 от пакета, достатъчно влажни и тн. Пускат ги много често на намаление, в различни сайтове. Аз поръчах кашон от 12бр от озон за 40лв преди няколко седмици.

# 361
Момичета, и аз точно това се чудех преди няколко дни - какво ще се случи с кърмата. Моите гърди също изобщо не са се променили, все едно не съм бременна😄 дано не означава, че няма да имам кърма

# 362
Аз също избрах кърпички на Бебо 99% вода, опаковката е с капаче. Бях си взела малко пакетче, за да ги тествам и ми се сториха добре, а и както LadyK3 написа са добри като състав. Засега съм поръчала само 5 пакета, за да видим ок ли ще се отразят на кожата на бебето.

Nefi23, правих проверка и на кърпичките на Bebelan. Тези, които бях набелязала като варианти са Bebelan Aqua или Silver water. В приложението INCI beauty разглеждам съставките на козметиката и другите разновидности на мокри кърпи на марката съдържаха много повече на брой съставки, сред които и такива, които не са ок.

Иначе май WaterWipes са най-добре, но цената им е двойна в сравнение с останалите и си търся по-бюджетен вариант.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 13:42 от *Панда*

# 363
Моите гърди по принцип са много малки, почти никакви но аз съм и 40кг по принцип 😆 Като забременях пораснаха доста и от доста рано, някъде началото на втория триместър си изпускам коластра почти ежедневно, като много се надявам това да значи че ще си имам кърма, защото много искам да кърмя. Засега помпа не съм взимала, но съм си харесала тази и като стане време нея ще взема, не е и твърде скъпа а и исках да е двойна.

Мокри кърпички и аз чувам най-много препоръки за тези на Бебо 99% вода, взела съм засега по един пакет от няколко марки за да тестваме на бебчето преди да се запася с повече пакети. Имам някаква идея да отскочим до Турция, за да видим там какво е положението и с памперсите 😆 Засега съм взела на Lupilu на Лидл един пакет.

За комплектче или аз ще си сглобя или бях споменала тук, че в Джъмбо имат много сладки с доста части, розови и сини, сториха ми се памучни и бяха 19.99лв. Според мен е излишно толкова пари за дрехи, в първите седмици и месеци особено когато всяка дрешка е за веднъж-два пъти. Аз бях споменала че 80% от дрехите които съм взела (които хич не са малко, но поне са всякакви размери 😆) са от Втора употреба и са прекрасни и всяка дрешка ми е струвала по 2-3лв. Прикачам снимки на някои от тях да видите какви красоти са 🌸

# 364
Яна, ползвах същата помпа с баткото. Моля те, виж си размера на флангата (? Май така се казваше ) спрямо зърното. На мен включената ми беше много голяма и ми направи зърната леш..

# 365
Аз мокри кърпички почти не съм ползвала с баткото. Ако се налагаше - ползвах WaterWipes. Дупето ако не сме вкъщи, за да го измия, то го почиствах с тампон за грим и Линимент на Мустела. Много по-добре почиства, щади кожата и природата от мокра кърпичка.

Размерът на гърдите нямат нищо общо с кърменето. Слизането на кърмата се случва няколко дни след раждане. Приятелка роди секцио, бебето беше в кувиоз 7 дни и като ѝ го дадоха засука и ѝ тръгна кърмата. Кърми го повече от година и половина.
Друга нямаше гърди изобщо, даже сутиени не носеше. Като роди - кърма бол.
Коластра не съм си изстисквала никога преди бебето. После кърмих година и 4 месеца.
Не се притеснявайте, гърдите ни минават през естествени процеси и се приготвят да доставят храна. Трябват ни само силни бебечета, които да сучат. Heart Eyes

# 366
Аз винаги съм била с едър бюст и ми е малко трудно да преценя дали са пораснали още от началото на бременността. В зърната имам огромна разлика визуално, станаха по-големи и по-тъмни. Самите гърди ми бяха доста чувствителни в началото, сега не бих казала, че са, просто ми пречат и ме дразнят, постоянно защипвам тениската си под тях. 😂
За момента и аз нямам коластра, не се притеснявам, че няма да дойде.
Повечето клипчета и това, което четох по темата съветват ако се пробваме да я извличаме да е от 36г с нататък, защото може да предизвиква контракции.

Аз също изслушах книгата на Хедра - в нея се споменава няколко пъти, че кърмата идва няколко дни след раждането, първа е коластрата, която е напълно достатъчна за бебчето. В зависимост от раждането е хубаво да пробваме да се цедим възможно най-скоро след появата на бебче, за да може да се пуснат сигнали към мозъка, че тялото е готово да слизането на кърмата.

Аз също съм се ориентирала към спектра за помпа, четох в друга тема, че е една от най-добрите опции на пазара в момента. Въпреки това не съм я поръчала още, но освен нея мисля да си взема и една от онези на които викат "Хака" на запад - просто и за удобство.

Пожелавам на всички, които искат да кърмят да имат успех в това. Трудно е, но с постоянство и ако не се отказваме можем да се справим. 🤍

# 367
Здравейте дами, кога се ходи на късна фетална морфология? Навсякъде в интернет пише, че е между 28-30 седмица. Обаче в Щерев като тръгна да си запазвам час през супер док при определени лекари виждам, че пише късна 34-37 седмица, по-отдолу на същата страница на сайта пише 30-34 седмица. Разминаванията ми се струват доста голями. Моя АГ ми каза средата на октомври, което се пада някъде 34 седмица. Но не е ли късно?

# 368
Vertex, не знам защо има такива разминавания в различните болници и аз съм го забелязала. В моята прегледите за фетална са 30-32, има жени, които ходят преди това, има такива след 32. Не знам на какво се дължи, но ако си доволна от лекарите там, не се притеснявай. 😊
Ако става на въпрос има и лекари, които отричат третата фетална, други казват, че е задължителна, а трети, че е по желание. 🤷♀

# 369
Здравейте дами, кога се ходи на късна фетална морфология? Навсякъде в интернет пише, че е между 28-30 седмица. Обаче в Щерев като тръгна да си запазвам час през супер док при определени лекари виждам, че пише късна 34-37 седмица, по-отдолу на същата страница на сайта пише 30-34 седмица. Разминаванията ми се струват доста голями. Моя АГ ми каза средата на октомври, което се пада някъде 34 седмица. Но не е ли късно?
След като минах втората фетална и жената на регистратура ме попита дали искам да си запазя час за трета фетална. Тя смята нещо и ме попита 21.10 устройва ли ме, тогава би трябвало да съм 35 г.с. и 2 дни. Не знам какви им са границите, но щом така е сметнала се доверих. При д-р Стоилов в Пловдив ходя.

# 370
Мен за трета фетална ме записаха за 29.09. Тогава се падам 32+1г.с.
Питах не е ли късно отговора беше, че е от 28 до 32+6 г.с. Най-вероятно всяка болница си има някакви стандарти. А и напоследък чета, че всъщност на някои места правят 4 ФМ, и може би от там ли идва това разминаване не знам.

# 371
При мен късната фетална ще е в 28+4. С предното бебе пак беше по това време. В болницата препоръчват 28-32гс да се направи.
Иначе и при мен са 4 фетални, но тази е последната, просто имах ~12, ~17, ~22 и ~28.

# 372
И при мен късната фетална ще е в 28 + 2 г.с. Тогава ме викна лекарката.

# 373
И при мен беше в 32г.с.

# 374
Където аз ходих ми дадоха срок между 28+6 и 30+6, аз ходих точно на 30 г.с. Не знам защо в различните клиники има толкова голямо разминаване, но щом си харесала конкретна е по-добре да се съобразиш с периода, който те са ти дали.

Общи условия

Активация на акаунт