Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 16 803
  • 536
  •   1
Отговори
# 450
Иначе за наддаване на бебето изписват протеин за бременни.

# 451
Хоупче, според мен също проблема идва от апаратурата и това, че се сравняват измервания при двама различни лекари. Сега се разрових в интернет и нормата за 32г.с. е 1500 - 2200гр. Така че, дори и да е било сравнително точно това измерване, все пак бебчето влиза в този диапазон. ❤️ Наблегни повече на белтъчините и ако трябва си вземи протеин на прах и си прави шейкове. Стискам палци да си тръгнеш от следващия преглед по-спокойна. 🤞

# 452
Здравейте момичета!
Тази седмица бях на преглед и доктора ми каза,че бебеко още не се е обърнало седи си седалищно даже някак накриво в 32 седмица съм почти.
Опита се  да го обърне но не се обърна и каза другия път ще видим и ако не се обърнало ще пробваме пак да го обърнем.
Взех да се притесняват дали ще се обърне има ли други мами с такъв проблем? 
Бях гледали някви упражнения но не знам дали ще помогнат.

# 453
Meti_90, моето бебе също е седалищно - в края на 30 седмица съм. Не го мисли толкова, казват, че има време за обръщане, ако пък не, важното е всички да са добре, без значение от вида на раждането. 😊

# 454
Първото ми дете до последно се въртеше постоянно, ту седалищно, ту главично. Последно имам ясен спомен, че в 34 седмица беше седалищно.
При раждането беше главично и в перфектна позиция.... Не, че успях да я родя нормално, но имаше всички предпоставки да се случи, освен липсата на разкритие.

# 455
Мети, бебка също постоянно се върти между прегледите, има още много време да се обърнат окончателно и не е повод да се притесняваш. Като че ли чак след 35 седмица се очаква да заемат позиция, макар че ако имат място, могат да го направят и след това. Допълнително, ако това, което описваш, е верзио, имай предвид, че не го препоръчват в толкова ранна седмица, тъй като може да предизвика контракции и преждевременно раждане. Чела съм, че го препоръчват чак след 36-та седмица, ако не се е обърнало само дотогава.

# 456
Момичета да ви благодаря на всички, които препоръчаха Бодимед за глюкозата. Бяха много мили всички, на втория час ми стана лошо и ме сложиха да легна на една кушетка и ме проверяваха няколко пъти.
Супер доволна съм вече ми излязоха резултатите и нямам диабет слава богу.

# 457
Охх момичета , мисля ,че имам бронхит от днес .. чудя се да ходя ли в неотложен кабинет ,  да не би да бъркам и да хвана нещо още там, нямам късмет тази бременност и това е..

# 458
Здравейте. Имам въпрос. Вие решихте ли с каква чанта или сак ще ходите в болницата. Ако може да кажете или предложите. Първия път бях с чанта.

# 459
Аз първия път бях с ето този сак от Декатлон, просто това имах на разположение и успях в него да събера всичко необходимо. Много вероятно пак със същия да съм и сега.
Скрит текст:

# 460
Sisenc37o, според мен неотложният кабинет е по-малко опасен, защото със сигурност ще има по-малко хора, отколкото в болницата през седмицата, дори да си с час, навалицата е налице. Друг е въпросът колко са компетентни там, например в нашето спешно са под всякаква критика и човек, ако може да изчака до делничен ден го прави.

ivkon4ety92, аз ще бъда с куфар за ръчен багаж, за да ми бъде лесно, тъй като ще съм и секцио.

# 461
Аз бях с този сак на колела от Спортисимо:
Скрит текст:
Много съм доволна, побра много повече, отколкото очаквах, а отвън изглеждаше компактно.

# 462
Здравейте момичета!
Тази седмица бях на преглед и доктора ми каза,че бебеко още не се е обърнало седи си седалищно даже някак накриво в 32 седмица съм почти.
Опита се  да го обърне но не се обърна и каза другия път ще видим и ако не се обърнало ще пробваме пак да го обърнем.
Взех да се притесняват дали ще се обърне има ли други мами с такъв проблем? 
Бях гледали някви упражнения но не знам дали ще помогнат.
И моя бебок е седалищно в 31 седмица съм
Нищо не сме правили уж имало време
Първите ми 2 раждания са нормални,и сега малко ме е шобе да ме режат 😬
Важно накрая всичко да е наред🍀🍀🍀

# 463
Момичета, тъй като вече също като вас мисля за багажа, горещо ви препоръчвам да последвате страницата във ФБ " Училище за родители МА-МА". В едно от последните видеа обясняват много подробности точно за багажа (както и още много полезна информация за целия процес от първите контракции до изписването - какво да очакваме и т.н.). Видеото е от 13.09 и се казва - "Какво се случва в родилния дом от приемането до изписването". За мен беше супер полезно, защото обясняват точно какво ще ни трябва и как да си разпределим багажа в няколко чанти в зависимост от етапа, на който се намираме, за да не съберем всичко в една чанта и да се налага да бъркаме из сума ти багаж докато сме в етап вече на контракции. Предполагам, че за тези от вас, които са минали през раждането вече, няма да е много изненадващо, но за такива като мен, на които им е за първи път, мисля, че ще е от полза.
И също имам един въпрос - от известно време ме мъчи страшна сухота в носа и гърлото, едвам спя вечер, сложих дифузер в стаята, но не помага. Можете ли да дадете съвети как се справяте с този симптом?

# 464
Хоупче, напълно разбираемо е да се притесняваш, но стискам палци притеснението да се окаже напразно 🥰❤️ И при мен винаги има разминавания между прегледите на ЖК и фетална морфология, както и другите момичета споделиха, така че е напълно възможно да е от апаратурата.
Meti_90, и при мен на последния преглед беше седалищно, но казаха, че има още време да се обърне. Иначе също обмислям опцията за така нареченото външно верзио, ако се наложи. Но до колкото разбрах, се прави около 36 седмица, за да може, ако случайно тръгне раждане, да не е прекалено ранно.
Vi Simple Smile, и аз имам сухота - носа ми чак се запушва и понякога кърви. Гледам да пия повече вода, но не знам дали има ефект.
За багажа - аз мисля да съм с раница, защото никога не съм имала сак или куфар 😄 Струва ми се излишно да купувам за едно използване, дано не съжалявам.
Утре има лекция в Майчин дом на тема "Дишане и методи на обезболяване по време на раждането", ако на някого му е интересно. ☺️

Общи условия

Активация на акаунт