Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 17 226
  • 548
  •   2
Отговори
# 435
И аз ще ходя тези дни, когато ми се пооправят малко ръцете от болницата. 😀 избрала съм цибалаб.

# 436
Момичета, не е ли късно вече за обременяване? Или може по всяко време да се прави?
Вас АГ ли ви праща?

# 437
Аз лично съм пришълец от групата Декември, понеже ще раждам секцио и ще съм Ноевмри и съм с вас. Тоест вървя лекичко назад. В 28г.с. ще правя обременяването.

# 438
Привет, момичета 🥰 Надявам се сте добре, не остана много!
Vertex, благодаря за видеото! Точно тези дни мислех да потърся такива и да ги започвам.
Преди 2 дни бях на последна фетална морфология в 30 седмица (при мен срока беше от 28ма до 30та). Всичко беше наред, бебето вече е 1420гр. Леко се притеснявам, защото все още е седалищно разположено, а това ще ми е първо раждане и много ми се искаше да се пробвам за естествено.
Моя корем също е постоянно твърд и понякога усещам леко стягане, когато съм права. Но повечето пъти си мисля, че бебето заема диагонални и напречни позиции, защото имам видими твърди издутини и меки празни места.
Ние сме готови с покупките, дори вече изпрах почти всичко от нетърпение 😄 Остава ни само сглобяването и пренареждането на мебелите в стаята, което сме оставили за накрая.

# 439
Аз сега съм 27ма седмица официално (бебето върви напред и затова влиза като възможност и за ноември), доколкото разбирам е идеалния момент за обременяване.
Иначе нямам други показатели освен, че околоплодните води са ми на горната граница. Качила съм досега по-малко от 5 килограма, и кръвната ми захар е ниска. Но да видим. Не бих искала да пропускам нещо съществено.

# 440
Аз съшо нямам показатели, кръвната ми захар е 4.5-6, околоплодни води нормални, бебето върви назад, аз съм качила 8 кг. 😅 Но ендокриноложката иска да направим и аз нямам против, нека ако има нещо, да се хване навреме.

# 441
Минах феталната, момичета и съм доста разтревожена.. Бебчо за две седмици не е качил нищо - нито кг, нито на размери.. Сега върви с около седмица и нещо назад. Лекарят каза, че имайки предвид историята ми с баткото ( 4кг бебе ) и инсулиновата, е показател, че има проблем - бебето в 32 седмица е 1600 грама. Sad

# 442
Хоупче, на каква база сравняваш, че не е пораснал за две седмици? При същия доктор със същата апаратура, който днес те е гледал ли е бил прегледът ти преди две седмици? Според мен не бързай да се притесняваш. Аз се следя на две места в различни градове и на двете места има голяма разлика в теглото, затова сравнявай резултатите от един и същ доктор. Реален пример при мен на 21.08 лекар 1 мери бебето 900 грама. На 02.09 лекар 2 го мери 1000 грама, а няма как за почти 14 дни да е качило само 100 грама, предвид че последния триместър мъниците качват най-много тегло. Поискай още едно мнение...
Минах феталната, момичета и съм доста разтревожена.. Бебчо за две седмици не е качил нищо - нито кг, нито на размери.. Сега върви с около седмица и нещо назад. Лекарят каза, че имайки предвид историята ми с баткото ( 4кг бебе ) и инсулиновата, е показател, че има проблем - бебето в 32 седмица е 1600 грама. Sad

# 443
Къде прави феталната?
Според мен се свържи с АГ, да измери и той бебето.
Ако доплерите и плацентата е ок, не би трябвало да не качва.

# 444
Хоуп, аз също предполагам, че е от апаратурата. При мен в кабинета на АГ-то единият път я беше измерила 1.657 кг, а на феталната 6 дена след това беше дори по-малка - 1.587 кг. Още на феталната го споменах като притеснение и тя ни обясни, че грешката в апаратите на тези килограми е около 200 гр, а до термина става дори и половин килограм. Ако вече е при един и същи лекар с един и същи апарат, то е хубаво да следите ситуацията по-изкъсо.

# 445
Ами, не е същият лекар, но и лекарят каза, че за тази седмица са прекалено малко килограмите..

# 446
Какви препоръки даде, следене всяка седмица ли, как е кръвотока, плацентата???

# 447
Аз въобще не им вярвам на тези измервания. Дъщеря ми 10 дни преди раждането в 35 г.с я  мереха 3100 гр даже се бях притеснила как ще раждам толкова голямо бебе, а се роди 2500 гр. Така че разлики определено има

# 448
Хоупче, няма как да не се притесняваш, аз също щях, но и според мен е от апаратурата. Не е изключено да върви по-малко бебчето, защо трябва да се сравнява с първото ти детенце? Има време да наваксва.. Задължително отиди на още един преглед!
На приятелка го очакваха да се роди под 3кг, силно притеснени, че ще се наложи кувьоз, а се роди 3100кг, на друга пък казаха, че нейното е 3500кг, а се роди с цял килограм повече. Не се отчайвай! ❤

# 449
Казаха,че засега кръвотоците са добре,но трябва да ходя поне веднъж в седмицата на лекар. За плацентата казаха същото, че засега са добре нещата, но трябва да се следи изкъсо

Общи условия

Активация на акаунт