Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 17 687
  • 555
  •   4
Отговори
# 540
Аз минах третата фетална вчера на 30+0 седмици. Като цяло бебето е добре и си расте, отговаря на седмица напред по размери, 1740гр я отчетоха. Обаче лекарят видя проблем с удебелени стени на сърчицето и аз успях да се сдухам Sad

Уж не е нещо сериозно и само се наблюдава, защото се очаква да се оправи от само себе си до няколко месеца след раждането, ама като ти кажат, че нещо не е наред… нали се сещате Confused

Пратиха ме на фетална ехокардиография, така че записах час за след две седмици и за това. Дано всичко е наред Heart

# 541
Съншайн, всичко ще е наред, стискаме палци и спокойно, доколкото е възможно!

# 542
Аз днес бях на първи тонове, като преди това ми правиха ехограф, като доктора измери бебето по-малко от миналия път, на същото място със същия апарат. И аз съм във филма, както една дама по-напред беше писала. Надявам се другата седмица всичко да е наред и така. От днес съм в 45 дневен и направо нямам сили да мърдам, идея си нямам защо, нещо се претоварих ли, нещо неправилно ли ядох, но е факт, че не съм в кондиция.

Успех на всички за добри новини! Green HeartFlowers Four Leaf Clover

# 543
Кинира, сигурна съм, че до следващата седмица всичко ще се нареди, че и ти да си отдъхнеш като Хоупчето!

На мен днес ми е последният работен ден преди 45-дневния болничен и се чувствам като работна пчеличка, която иска всичко да си завърши преди да се прибере за зимата. Утре пък съпругът ми има рожден ден, та рязко ще премина от работен на празничен режим.

# 544
  • Варна
Стискам палци при тези, които имат някакви притеснения, бързо да изчезнат и всичко да е наред!

Аз да питам за бейбифон към кои марки сте се насочили/сте доволни? Вчера с мъжа ми гледахме в OLX, имаше и чисто нови. Та ще ми е от ползва да споделите мнения. Благодаря предварително!

Отделно в Кауфланд има(ше) потници за кърмачки 2 бр. за 15,99 лв. Взех за все случай, а и да не успея да кърмя, поне мога да ги ползвам и като обикновени потници.

# 545
Ние ползваме wifi камера Xiaomi C400 в стаята на сина ми. Мисля да поръчам още една и за бебчето.

# 546
Ние сме си избрали бебефон от Амазон. Нямаме мнения за него, но има доста ревюта и е на хубава цена.

# 547
Ние имаме бебефон на Philips с цветен екран всичко, реално сме бая доволни, чудя се дали ни трябва втори, но май за сега ще караме с наличното и ще го мислим в движение. 

# 548
Искам да се похваля, че нямам гестационен диабет.

Но също така, така или иначе, след тази глюкоза категорично ми се отщя всичко сладко. 😀

И остава въпроса защо околоплодните са ми в горната граница.

# 549
Здравейте момичета, и аз малко да се пооплача от неприятен експириънс. Лонг стори шорт е че миналата седмица много ме заболя кръста и корема. Така де, болеше ме няколко дни, но изведнъж стана критично силна болката и парацетамолът и но шпа-то не помагаха. Беше през нощта и с мъжа ми отидохме в спешното на шейново. Там ме приеха, като се оказа бъбречна криза -десния бъбрек задържа вода, защото матката и бебето притискат уретера. Та там прекарах няколко дни на обезболяващи. Оказа се, че макар и рядко се случва с някои бременни. След това ме изписаха миналата събота и в неделя ме приеха в  софиямед, в урологията. В понеделник ми направиха операция за поставяне на стенд. За щастие бъбрека вече работи, а аз се възстановявам вкъщи.

Малко отзиви за Шейново, ако някой се интересува: не много добра материална база + кофти храна, но за сметка на това буквално всички от доктори до санитари, всички се държаха добре и отзивчиво. Акушерките и сестрите се държаха превъзходно, дори когато ги потърсиш през нощта. Отношението към пациентите за мен много важно и го казвам, като пациент и на софиямед, където след операцията, умирах от болка от поставения катетър (нещо не беше окей с него) и когато извиках сестрата, тя ми се скара с думите “ами ще търпиш, ти си решила да ти сложат стент, трябва да мислиш за бебето”, след което реши да ми даде пример как на сватбата си е била бременна и с температура, но е издържала 🤦♀. После пък ми пуснаха система с магнезий, която не обърнах внимание, колко е засилена, но в един момент, когато лицето ми гореше и имах чувството, че ще припадна, видях, че за два часа е изтекла почти цялата. Може би не всички знаете, че системите с магнезий трябва да се вливат бавно, поне 5/6 часа, но пък би трябвало медицинския персонал да знае, а една от сестрите в софиямед беше изключително учудена, когато й казах.

Надявам се цялата драма с бъбрека да е зад гърба ми и оставащите два месеца от бременността да минат спокойно и безпроблемно, а бебето да си “върви” добре на килограми и развитие, както до сега. Стискайте ми палци за последната фетална, която ще направя в 31+6.

# 550
Здравейте момичета, и аз малко да се пооплача от неприятен експириънс. Лонг стори шорт е че миналата седмица много ме заболя кръста и корема. Така де, болеше ме няколко дни, но изведнъж стана критично силна болката и парацетамолът и но шпа-то не помагаха. Беше през нощта и с мъжа ми отидохме в спешното на шейново. Там ме приеха, като се оказа бъбречна криза -десния бъбрек задържа вода, защото матката и бебето притискат уретера. Та там прекарах няколко дни на обезболяващи. Оказа се, че макар и рядко се случва с някои бременни. След това ме изписаха миналата събота и в неделя ме приеха в  софиямед, в урологията. В понеделник ми направиха операция за поставяне на стенд. За щастие бъбрека вече работи, а аз се възстановявам вкъщи.

Малко отзиви за Шейново, ако някой се интересува: не много добра материална база + кофти храна, но за сметка на това буквално всички от доктори до санитари, всички се държаха добре и отзивчиво. Акушерките и сестрите се държаха превъзходно, дори когато ги потърсиш през нощта. Отношението към пациентите за мен много важно и го казвам, като пациент и на софиямед, където след операцията, умирах от болка от поставения катетър (нещо не беше окей с него) и когато извиках сестрата, тя ми се скара с думите “ами ще търпиш, ти си решила да ти сложат стент, трябва да мислиш за бебето”, след което реши да ми даде пример как на сватбата си е била бременна и с температура, но е издържала 🤦♀. После пък ми пуснаха система с магнезий, която не обърнах внимание, колко е засилена, но в един момент, когато лицето ми гореше и имах чувството, че ще припадна, видях, че за два часа е изтекла почти цялата. Може би не всички знаете, че системите с магнезий трябва да се вливат бавно, поне 5/6 часа, но пък би трябвало медицинския персонал да знае, а една от сестрите в софиямед беше изключително учудена, когато й казах.

Надявам се цялата драма с бъбрека да е зад гърба ми и оставащите два месеца от бременността да минат спокойно и безпроблемно, а бебето да си “върви” добре на килограми и развитие, както до сега. Стискайте ми палци за последната фетална, която ще направя в 31+6.

Това не говори добре за Софиямед!
Идна приятелка получи съсирек в дроба 2 дена след изписване на след цезарово раждане.

# 551
Може да сме се видели и аз лежах там миналата седмица .
За съжаление сега пак отиваме да.мв прегледат тъй като следобяд имам контракции а наскоро ми сложиха серклаж и не е ок да започват пак Sad

# 552
Момичета, стискам ви палци всичко да мине окей!

Това с бъбречната криза звучи като кошмар, а за отношението на сестрата нямам думи. ☹

Мен също днес ме постяга корема, но само на определени места, а и имам газове. Та си мисля, че може би не е бебето. Надявам се да отмине, че да не ми се наложи за трети път да лежа за един месец.

# 553
  • Варна
Стискам палци при всички всичко да е наред!

И са ми много забавни такива, които ти обясняват как при тях еди си какво било. И като ми го кажеш нещо в моята ситуация ще се промени ли? А и питала ли съм те? Някои жени забравят, че и те някога са били бременни и че ако имат дъщери може и на дъщерите им да се случи нещо подобно, ако не и същото, защото никой не е застрахован.

# 554
Стискам палци при всички всичко да е наред! ❤️❤️❤️

Общи условия

Активация на акаунт