Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 21 075
  • 665
  •   7
Отговори
# 630
Аз се разболях, малката домъкна нещо от градината, на нея и мина за два дена, аз си страдам от вчера, гърло, сега май и носа тръгва.
Гърлото май ще мине с тонзилотрен, а за запушващ се нос има ли нещо разрешено?
Предстоят ми прегледи следващите дни, направо не знам как ще ходя, трябва да го пресека. Много съм ограничена и от гестационния диабет, не мога лукчета да смуча, не мога мед да ям..
Красота...
Иначе аз на преглед последно бях на 03.09 и чакам с нетърпение и притеснение предстоящите ама да видим дали ще мога да отида.
Корема ми е гигантски, отдавам го на това , че е второ и мускулите на корема са по-отпуснати, предвид, че съм и с диастаза от първото.
Аз съм в 31 гс, термина ми е в края на ноември, та се чувствам, че вървя малко назад от вас, като гледам при някои вече си наближава голямото събитие и то много усилено Simple Smile

# 631
Здравейте, днес и аз бях на преглед. В 33+3 го измериха 2445, много съм доволна. Бебето е с главата надолу, но аз ще съм секцио, така че.. Най-много се радвам, че всичко е наред - каза АГ, че околоплодните води и всичко останало е ок.
Аз също съм болна, баткото миналата седмица изкара 5 дни до обяд и в групата му от 28 деца, сега са 12 в групата. Всички с вирус - много тежко го кара баткото,39 температура, много кашля и ужасно много сополи.. и аз от днес съм с 37.5 и гърлото ми е ужасно болезнено.. Предния път ми изписа Тавипек и тантум верде, от баткото Фитолор близалки пробвах и облекчават малко гърлото 😅

# 632
Аз се разболях, малката домъкна нещо от градината, на нея и мина за два дена, аз си страдам от вчера, гърло, сега май и носа тръгва.
Гърлото май ще мине с тонзилотрен, а за запушващ се нос има ли нещо разрешено?
Предстоят ми прегледи следващите дни, направо не знам как ще ходя, трябва да го пресека. Много съм ограничена и от гестационния диабет, не мога лукчета да смуча, не мога мед да ям..
Красота...
Иначе аз на преглед последно бях на 03.09 и чакам с нетърпение и притеснение предстоящите ама да видим дали ще мога да отида.
Корема ми е гигантски, отдавам го на това , че е второ и мускулите на корема са по-отпуснати, предвид, че съм и с диастаза от първото.
Аз съм в 31 гс, термина ми е в края на ноември, та се чувствам, че вървя малко назад от вас, като гледам при някои вече си наближава голямото събитие и то много усилено Simple Smile

Аз бях преди 1 седмица със болно гърло и хрема ,за хремата моята гинеколожка ми изписа капки за нос ,,Грип Стоп,, много бързо ми подействаха ,а за гърлото ,,Тантум Верде,,
Като цяло за 2 дни се вдигнах от леглото та чак имах енергия да направя почистване на цялата къща

# 633
Ако утре съм зле ще се обадя да питам, за да не се влоша. Гледам да избягвам лекарства ама да не стане по-зле.
И се потвърждава впечатлението ми, че не мога да се опазя от малката . Тя разболее ли се и аз веднага се разболявам. От градината ме убеждават да не я спирам, ама как, предвид, че ще имаме бебета точно в зимния сезон.
Знам, че ще я ощетя, обаче как пък да рискувам толкова малко бебе да боледува.
В голяма дилема съм, не знам какво да правя. На 3 г.  е малката..

# 634
Същото е и при нас - баткото е на 3г и се чудя как да го направя с градината 😅

Ако утре съм зле ще се обадя да питам, за да не се влоша. Гледам да избягвам лекарства ама да не стане по-зле.
И се потвърждава впечатлението ми, че не мога да се опазя от малката . Тя разболее ли се и аз веднага се разболявам. От градината ме убеждават да не я спирам, ама как, предвид, че ще имаме бебета точно в зимния сезон.

# 635
Включвам се с едно питане - когато имате ден, в който движенията на бебето не са както обичайно (и като сила на усещането, и като честота) как се ориентирате дали да отидете на преглед по спешност? 😅
Днес го усещах, но значително по-малко. Преди час и нещо вече се чудих да ходя ли да ме прегледат и господина взе, че се раздвижи по-стабилно и се отказах за момента.
Иначе болки, контракции и неразположения не съм имала до момента, като цяло бременността върви доста леко и спокойно при мен, на прегледи всичко е чудесно, но се чудя ако и утре са по-намалени движенията трябва ли да отида?

Преди месец ми се беше случило 2/3 дни да го усещам, но значително по-малко и отидох на преглед - всичко си беше нормално. Пуснаха ме и на тонове и тогава се спука да ме рита 😅 С предна плацента съм и предполагам това също допринася.

# 636
Включвам се с едно питане - когато имате ден, в който движенията на бебето не са както обичайно (и като сила на усещането, и като честота) как се ориентирате дали да отидете на преглед по спешност? 😅
Днес го усещах, но значително по-малко. Преди час и нещо вече се чудих да ходя ли да ме прегледат и господина взе, че се раздвижи по-стабилно и се отказах за момента.
Иначе болки, контракции и неразположения не съм имала до момента, като цяло бременността върви доста леко и спокойно при мен, на прегледи всичко е чудесно, но се чудя ако и утре са по-намалени движенията трябва ли да отида?

Преди месец ми се беше случило 2/3 дни да го усещам, но значително по-малко и отидох на преглед - всичко си беше нормално. Пуснаха ме и на тонове и тогава се спука да ме рита 😅 С предна плацента съм и предполагам това също допринася.
И аз доста често го умувам, та четох някъде да следя поне за 10 "ритника" в рамките на 2 часа, като е хубаво майката да е в покой, легнала на лява страна. Това само ме успокоява и много често удряме "квотата" още първите 20 минути 😅 просто явно съм била прекалено вглъбена по подготовка и битовизми, че да забележа преди това или просто си е дремвал. Иначе и ние имахме ден за тонове, в който не го бях усещала цял ден, а на тоновете падна едно кълчене и лудуване. 😁

# 637

Ох и аз съм в тая дилема и моята дъщеря е на 3 години и нз какво да правя с тези градина...
Страх ме че ще докара някакви вируси и малко бебе да се разболее не ми се мисли даже...
Викам си има време ще реша но наистина не знам какво да правя не искам да я спирам от развитието си все пак там се учат, играят си но с малко бебе ще е много трудно.

# 638
Това с килограмите и мерките и на мен ми е драма, както споделих миналата седмица. Този петък пак съм на тонове и после на преглед, за да видим как вървят нещата.

tooclose Извинявам се, че питам, но ти сменяш доктора, защото искаш да раждаш в друга болница или твоя доктор не изражда? Питам защото, аз нали ще сменя доктора за раждането и се чудех как и кога да кажа на сегашния и се притеснявам, че няма да му стане много приятно.

Аз си смених лекаря, защото не израждаше, но и защото не исках да раждам в града в който сме. Той ми каза, че може колкото пъти си искаш да си сменяш лекаря, и изобщо не го приема лично.

Просто му казваш, че отиваш на друго място и си искаш досегашната документация, ако той ти я държи, а не си я носиш с теб всеки път.

Всеки има право да избира кой да го лекува, къде да се следи, и лекарите са наясно с това. Ако са зрели хора, няма да имат проблем с това ви решение.

Миналата седмица една "лекарка" ми държа сметка защо съм щяла да раждам в Плевен, при положение, че в града в който съм сега имало по-добри и опитни лекари. И това излезе от устата на жена с 40 годишен опит.

Моя съвет е да не се притесняваш какво може да си помислят. Ти си си в пълното право да избираш къде да раждаш и кой да те следи. Другите като са толкова обидчиви да си помислят защо не ги избират за раждане. 🤷‍♀️

# 639
Бързо оздравяване на всички! 🥺 Вирусния сезон и нас ни удари като влак. Буквално след третия ден в яслата, сина ми се разболя. Днес се наложи да ни хоспитализират, защото има усложнения, но се надявам скоро да си се приберем вкъщи. Имахме кошмарни няколко дни и само при мисълта, че има немалка вероятност това да го изживяваме и с новородено вкъщи, рязко размислих за ходенето на ясла. Трудно ще бъде, но поне ще имам вкъщи две здрави деца.. или поне не толкова често боледуващи.

# 640
здравейте! бързо оздравяване на всички! Аз съм в 32+4 дни петък ще съм на трета фетална. Искам да попитам взимат ли ви профиликтично вагинален секрет,защото при мен беше само в началото на бременноста и до сега Аг не е казвала,че трябва пак

# 641
здравейте! бързо оздравяване на всички! Аз съм в 32+4 дни петък ще съм на трета фетална. Искам да попитам взимат ли ви профиликтично вагинален секрет,защото при мен беше само в началото на бременноста и до сега Аг не е казвала,че трябва пак

Да взимат за да видят дали имаш инфекция

# 642
Бързо оздравяване на всички. Бих съветвала болните, било то само хрема или болки в гърлото, ако могат да си отменят часовете при следящ АГ, за да пазим и околните, не само себе си. По този начин докато бях по прегледи след болницата ми лепнсха един вирус.

Вие какви препарати сте взели за почистване в дома, когато бебето дойде?

Също имаме стелиризатор на filips avent, но въпроса ми е слага ли се някакъв препарат или само с вода? Търсих ама намерих и само с вода както и с препарат и се обърквам.

# 643
Съчувствам на всички, които са хванали нещо и желая бързо оздравяване, а на останалите дано ни се размине, че малко остава 🤞

При мен след третата фетална всичко с бебчо изглежда наред. Единствено на АГ му се видя, ми е висок пулса - около 100 като го мери първоначално, а като полежах 90 - и ми каза да отида на кардиолог профилактично.

По-рано се оплаквах от болки ниско долу в сгъвката на таза при движение - изглежда там е главата на бебето и няма много какво да направя и ще си търпя :д

Иначе вагинален секрет са ми взимали веднъж до сега, но н а следващия преглед пак ще ми вземат.
..и да добавя че бебо е 2400 по изчисленията от морфологията

# 644
Всички препарати са ми на Frosch Baby, с изключение на този за почистване на пода, той е на Бебо.

Стерилизатор се ползва само с вода.

Общи условия

Активация на акаунт