Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 21 291
  • 670
  •   2
Отговори
# 660
Трета фетална въобще не е задължителна. Даже много от нас не я правят. За сметка на това пък почти сигурно ще разболеете някой на място където ходят извънредно бременни жени.

На моя колежка бебето се роди в 30г.с. След като я заразиха с ковид.

Обадете се и попитайте за друг час - други хора се обаждат и анулират, ще ви намерят място.

# 661
Имам въпрос дами ?? При вас има ли някаква лека болка като мускулна във областта на триъгълника (пубисната кост/срамната кост и околните мускули) ,сякаш като натисна леко точно там ме боли ама много малко във 35 г.с съм вчера бяхме взимаха ми и секрет профилактично  и може би 2 3 часа след това започна да ме боли леко .
Аз съм така днес цял ден..все едно някой ме е ритнал там долу 😀. Изключително неприятно е - като сядам/ставам, като се въртя в леглото, ако реша да мръдна първо единия крак после другия... И има нещо като тежест все едно че бебето се мъчи да излиза(което естествено въобще може да не е така, просто самото усещане е такова)
Но сега след като знам, че не е само при мен се чувствам по- спокойна, че щях да звъня в болницата 😅

# 662
Здравейте, момичета, първо и аз ви пожелавам да сте здрави! В началото на бременността ми 5-6 г.с. се бях разболяла и аз, тогава личният ми лекар ми изписа таблетки за смучене Хексоралетен и за носа Флуинал спрей гел. Помня, че имах ужасно много секрети и невероятна кашлица в продължение на седмици. Слава Богу се изчисти и не се стигна до по-сериозни лекарства.
Днес 31 + 4 г.с. бях за пръв път на преглед при лекаря, при който искам да раждам. Беше изключително подробен (все едно бях на фетална морфология) и дори ми показа малкия и го снима на 3д (до сега никой не беше). Върви добре на тегло и си отговаря на седмиците даже малко напред, плацентата и водите ми също са добре. От 36 г.с. започваме тоновете. Вече взех все повече да не отхвърлям секциото като възможно, първо защото съм висока 1.55м, а господинът изглежда да става голям като баща си и с голяма главица като мен и сестра ми. Все още си е седалищно разположен (но лекарят каза, че има време да се обърне) и трябва да се консултирам с очен началото на октомври, понеже имам миопия висок диоптър и на двете очи. В края на краищата важното е да сме добре, пък каквото такова Simple Smile
Нямам търпение да идва ноември и да го гушна. Купили сме вече всичко, чакам само няколко дрешки да пристигнат и да изпера. Радвам се, че от рано започнах, тъй като все повече и повече се изморявам и все гледам да се катурна на спалнята.

# 663
С удоволствие бих си премесрила часа ако имах такава възможност. Хич не мисля, че го карам леко, не съм мръднала от леглото от няколко дни, но часовете се запазват за месец напред и колкото и да ми се иска нямам тази възможност. Ако беше някакъв друг преглед със сигурност нямаше да отида, но в случая няма такава възможност.          Благодаря за съвета все пак!
Ти сподели ли с лекаря за позитивния тест? Предвид него е съвсем възможно да ти сменят часа.

# 664
Хелоу дами, само минавам да дам полезно инфо , че Омнибиотик Панда е намален в Гален.бг с 25% с код GALEN25. Аз започвам да го пия а след това да го давам и на бебо.
Бързо да оздравявате🙂 и моя апел е да се пазим взаимно 🤗

# 665
Здравейте и от мен след трета фетална вчера. Всичко мина добре, предстоят ми няколко изследвания тези дни и трябва да си запазя някой и друг час. Бебето се беше обърнало пак с главата надолу, но последните часове толкова много шава, че имам чувството, че си се върти за забавление Sweat Smile Интересното беше, че водите ми преди няколко седмици бяха в горна граница, а сега са в норма, та даже и леко надолу. Предстоят ми тонове от 34 г.с. и нямам търпение да си я проверявам всяка седмица. Октомври трябва да мина очен, алерголог и последните изследвания пкк + урина. А края на този имам два кръвни теста. Стискайте палци всичко да е наред!

# 666
В 31г.с съм от 3 дни усещам много странто като чувъркане усукване все едно пръстите си усуква чак най долу зад лабията.Как чак там не може да е слязло но не е боледнено но много странно усещане.С 1та бременност нямах такова
Някой усеща ли подобно?

# 667
Благодаря за кодът, аз също се чудех дали да започна да го пия понеже мои приятелки и ми бяха казали, че е изгражда имунитет при майката и бебето и също допринася да няма колики като се роди.

Питах АГ на последния преглед и тя каза, че има мода в последно време да се приема, но няма доказано действие на 100%. Каза да преценя за себе си понеже и цената е доста висока и не всеки може да си позволи да го приема продължение на месеци. Затова все още съм на кантар дали да започна да го приемам и аз.

Хелоу дами, само минавам да дам полезно инфо , че Омнибиотик Панда е намален в Гален.бг с 25% с код GALEN25. Аз започвам да го пия а след това да го давам и на бебо.
Бързо да оздравявате🙂 и моя апел е да се пазим взаимно 🤗

# 668
Аз ще му дам шанс, защото съм забелязала положителния ефект от приема на пробиотици.  Много рядко боледувам, дали защото гледам да поддържам здрава чревна флора, не мога да гарантирам, но съм фен на пробиотиците като цяло🙂
Дано да помогне и на бебешоците

# 669
Здравейте и от мен. Днес бях на преглед. В 34 г.с. + 0 дни съм. Бебето е добре, измериха го 2.6000 г. В момента се е обърнало надолу с главата, но при мен това няма значение. Докторката не я интересува, че са минали 6 год и половина от първото ми раждане (секцио) и е твърдо решена и второто да е секцио. Бях и на тонове днес - без контракции съм. Шийката е 38 мм което каза, че е супер.
Ако съм секцио каза,че от 10 до 15 дни по-рано ще извадят бебето, което означава, че ще съм през октомври.
Другата седмица пак съм на тонове и ще ми даде документите за постъпване в болница за раждането да са си в мен. Интересно е,че тя е много добра(като доктор) - дава ми шанс да си избера при нея ли ще раждам или ако искам при друг - каза както си прецениш само ми кажи да знам.
Та....идва голямото мислене - КЪДЕ ЩЕ РАЖДАМ? Тъй като не съм от София хем ми се иска в моя град, хем по-сигурно в София.

# 670
ivkon4ety92, има ли някаква причина секциото да е 10-15 дни преди термин? Моята АГ каза 7 дни, най-много 10, но по-скоро предпочита седмица преди термин. Просто ми е интересно. 😊 Относно раждането, аз ще раждам в Пловдив, а не съм от там. Предпочетох пътуването по време на цялата бременност, както и раждането също да бъде там, с оглед на негативни впечатления от лекарите в моя град и съответно положителните чувства, които ми оставят всеки път в Пловдив. Смятам, че спокойствието е най-важно в този така важен момент. ❤

Общи условия

Активация на акаунт