Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 18 971
  • 606
  •   4
Отговори
# 135
Хоупче, на мен това ми се случи вече три пъти в тази бременност - нормалната урина в чашка ми е с левкоцити и бактерии, стерилната е чиста като сълза. Пусни една стерилна за твое успокоение, както ти е описала Виолетка, но всичко вероятно ще е наред.

# 136
Благодаря много,момичета,утре ще пусна❤️

# 137
Hellokitty1993, на 5см разкритие ми сложиха упойката. В коя болница раждахте вие?

Мбал Надежда

# 138
На мен в Надежда пък така ми сложиха упойката, че все едно я нямаше, но си я платих.
Това ми е единственото оплакване съм болницата, всичко друго беше супер.
Мен не ме е страх още, гледам да не го мисля. Първия път страховете бяха едни, сега са други, когато имаш вече дете. Важното е мама и бебе да са добре, всичко друго за мен е от второстепенно значение, секцио, естествено, с упойка, без ... Няма значение  Simple Smile
Hellokitty1993, на 5см разкритие ми сложиха упойката. В коя болница раждахте вие?

Мбал Надежда

# 139
Здравейте! ❤️
Вчера бях на преглед в 28 г.с. Моето момче тежи вече 1156 грама. 🥰
Когато питах моята АГ кога да запиша час за 3 ФМ, тя ми каза 32 г.с. и аз така направих, но сега се чудя не е ли твърде късно тогава..? Какво ви съветват вашите АГ?
И моята лекарка, при която ходя на фетални, ми записа час за 32ра седмица.

# 140
На мен в Надежда пък така ми сложиха упойката, че все едно я нямаше, но си я платих.
Мен не ме е страх още, гледам да не го мисля. Първия път страховете бяха едни, сега са други, когато имаш вече дете. Важното е мама и бебе да са добре, всичко друго за мен е от второстепенно значение, секцио, естествено, с упойка, без ... Няма значение  Simple Smile

Мбал Надежда

Защо не е подействала ?малко са сложили или късно? Като питам родилки с упойка ми казват че болка нямало саво напъване от контракциите се усещало и как са родили без проблеми и леко

# 141
На сестра ми едно време в МБАЛ Надежда й сложиха такава голяма доза (тя беше 60 и няколко килограма, когато раждаше), че дори контракциите не усещала и трябвало да си слага ръцете на корема, за да разпознава кога почват, че да се пробва да напъва, макар че никакво усещане нямала дали се случва нещо.

# 142
Не знам, два пъти ме боцкаха в гърба да сложат катетъра, защото първия нещо не беше ок. Няколко пъти ми слагаха доза, но облекчение нямаше. Според мен не я поставиха както трябва.
Моя приятелка роди там преди два месеца, каза, че след упойката, от 6 до 10 см разкритие докато направи си починала и нямала никаква болка. При мен не беше така въобще.

Мен не ме е страх още, гледам да не го мисля. Първия път страховете бяха едни, сега са други, когато имаш вече дете. Важното е мама и бебе да са добре, всичко друго за мен е от второстепенно значение, секцио, естествено, с упойка, без ... Няма значение  Simple Smile

Мбал Надежда

Защо не е подействала ?малко са сложили или късно? Като питам родилки с упойка ми казват че болка нямало саво напъване от контракциите се усещало и как са родили без проблеми и леко

# 143
Също раждах с епидурална и нямаше никакви болки. Тъй като не съм в БГ не знам каква система използват (може би всяка болница различно), но при нас можех сама да си добавям към дозата с копче. Не усещах контракциите и ми сложиха лекарство което и до ден днешен не знам какво беше (съмнява ме окситоцин), за да усещам кога идва контракция да напъвам. Самите контракции се усещаха като гъделичкане. Спокойно мога да кажа, че обезболяването беше толкова добро, че можех и да дремна докато чакам разкритието. За сегашното ми раждане казаха, че използват нов тип упойки - walking epidural - с които обезболяването е една идея по-леко, за да можеш да се движиш, ставаш, клякаш и тн. Препоръчват активно движение и упражнения, за разкритие. Ще видим как ще е... С предното раждане не бях притеснена, знаех основните неща, но гледах да не чета много истории на жени. Може би заради това, че всичко мина гладко тогава, сега също съм зен. Последно когато говорих с лекарката за раждането и тя беше много спокойна и окуражителна. Не че има кристална топка жената, но ми подейства добре да чуя от нея, че няма поводи за притеснение.

# 144
Тези които сте отгледали вече по едно бебе,ползвахте ли аспиратор за нос електрически или не ви беше нужен

# 145
Цитат на: шуши123 [b
[/b]link=topic=1805108.msg50134892#msg50134892 date=1756296923]
Тези които сте отгледали вече по едно бебе,ползвахте ли аспиратор за нос електрически или не ви беше нужен
Електрически не , но Носко за прахосмукачка е топ!

# 146
Има ли някоя с по-ниска плацента(не говоря за превия)? В 26 седмица съм и доктора каза, че е малко ниско(на 26мм от канала),но има време да мигрира и ще наблюдаваме. Та малко се притесних от евентуално зацапване. Иначе дължината на шийката е добре, нямам болки или контракции.

# 147
Използвах за прахосмукачка на Ниско ,за съжаление ми потрябва почти веднага Simple Smile Мисля че е нещо което е хубаво да го има от рано в аптечката .

# 148
Има ли някоя с по-ниска плацента(не говоря за превия)? В 26 седмица съм и доктора каза, че е малко ниско(на 26мм от канала),но има време да мигрира и ще наблюдаваме. Та малко се притесних от евентуално зацапване. Иначе дължината на шийката е добре, нямам болки или контракции.

Аз съм така в 24 седмица,  даже със суспекция за превия.

# 149

Аз съм така в 24 седмица,  даже със суспекция за превия.
А някакви препоръки имаш ли по-специални от доктора, той какво казва? Аз нямам, освен да не се натоварвам, което си е по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт