Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 18 684
  • 596
  •   3
Отговори
# 120
Аз вчера минах на 3-тата ФМ - вече съм точно 30 седмица, измериха я само с ден напред, като казаха че е предимно заради бедрените кости, че са по-дълги - тежи около 1.6 кг. При мен също последните седмици се върнаха киселините, гадене не съм имала особено и в първия триместър, та да кажем, че са едно към едно симптомите и сега. Компресиращи чорапи до коляно се продават в почти всяка аптека, ако ви трябват такива съвсем до горе (на мен такива ми изписаха) вече трябва да се закупят от по-специализирани магазини. Аз си оставих 16 дена отпуск, но мисля да го пазя за след майчинството, тъй като мисля, че тогава също ще ми е доста от полза, а за сега предпочетох да си поискам пълните 45 дена болничен.

# 121
Fayona Според мен е супер решение, че си оставила 16 дена за след майчинството, аз с първото си използвах дните да си направя 4 дневна работна седмица и ми беше много приятно така, че си имах 1 ден с детето много добре ме зареждаше и планирам и сега така да направя.

Аз не съм забелязяла повече киселини, от време на време ми се получават и е доста неприятно, но каквото такова, реално още много малко остава и започвам да нямам търпение да срещна малкото човече. Heart Eyes Как ще реагира кака му на него ми е още по-интересно.

# 122
Здравейте! ❤️
Вчера бях на преглед в 28 г.с. Моето момче тежи вече 1156 грама. 🥰
Когато питах моята АГ кога да запиша час за 3 ФМ, тя ми каза 32 г.с. и аз така направих, но сега се чудя не е ли твърде късно тогава..? Какво ви съветват вашите АГ?

# 123
Здравейте мами!
Надявам се че всички сте добре 💜
Малко остава до края и все повече се притеснявам за раждането, опитват се да мисля позитивно но страха ме обзема.. Първото ми раждане беше естествено в Пловдив Селена родих преди 3 години.Искам са ви попитам вие как се чувствате имате ли страх или само аз съм в паника 🫣

# 124
Gersie, аз директно бях попитала на втората фетална кога да отида на следващата и ми бяха казали между 28+6 и 30+6. Гледам обаче, че в доста клиники правят и след това.

Мети, на мен ще ми е първо раждане, та при мен има един страх от неизвестното. Опитвам се сега да чета повече по темата, че да съм по-подготвена. Вчера тъкмо четох, че страхът ни вдига адреналина, той намалява окситоцина и така може раждането допълнително да се проточи (ако е естествено). Как обаче да се насиля да съм спокойна още не съм разбрала..

# 125
Аз не мога да кажа, че изпитвам страх, по-скоро притеснение. Преди първото раждане беше по-засилено като емоция, защото не знаех какво да очаквам. Освен това съм с нисък праг на болка, но за това се успокоявах с епидуралната упойка. Знаех, че винаги мога да си поискам ако ми дойде в повече болката. Също така се стараех да не мисля толкова за самото раждане, а за моментите след него - как ще си гушкам сладкото бебче и как ще му нацелувам малките крачета, които толкова време ме подритваха отвътре. 🥰

# 126
Аз не мога да кажа, че изпитвам страх, по-скоро притеснение. Преди първото раждане беше по-засилено като емоция, защото не знаех какво да очаквам. Освен това съм с нисък праг на болка, но за това се успокоявах с епидуралната упойка. Знаех, че винаги мога да си поискам ако ми дойде в повече болката. Също така се стараех да не мисля толкова за самото раждане, а за моментите след него - как ще си гушкам сладкото бебче и как ще му нацелувам малките крачета, които толкова време ме подритваха отвътре. 🥰

Кога при колко см разкритие ти дадоха упойка?На мен не ми дадоха и мразех света тогава било рано после късно.л раждах на Великден през нощта.

# 127
Здравейте, момичета. Аз бях последно на преглед в четвъртък (26 г.с. и 4 дни) малкият беше 900 грама. Всичко досега беше супер, но днес ми се появиха болки, които не мога да опиша особено - нерегулярни, не особено силни, но неприятни леко прорязващи, предимно долу в ляво с продължителност една секунда, отиващи към опашната кост... Знам, че така надали ще ми кажете каква може да е причината, аз си мисля и се успокоявам, че може да се е разположил седалищно и да ми натиска някой орган долу с крачета или пък някакви газове. На вас случвало ли ви се е нещо подобно, нямам представа какво е нормално и кое притеснително. Имам час отново във вторник...

# 128
Gersie, аз съм на трета фетална в 31+1. Докторката, при която ходя иска третата да бъде между 30-32 седмица.

# 129
Аз съм в 28-ма и няколко дни, защото искат да ми проследят хубаво плацентата.

# 130
Здравейте, момичета! ❤️
Аз също имам ужасни киселини, взех си Нексиум ( пила съм го предната бременност, изписано от АГ, защото бях по абсолютно същия начин до края..)
Аз също запазих за фетална морфология точно в 32+0.
Момичета, малко съм притеснена, утре или вдругиден ще успея да отида до АГ - пуснахме кръв и урина, урината излезе с бактерии и левкоцити, предположих, че може пак да е замърсена чашката, защото предния път ми се случи същото, повторих изследването и всичко беше наред. Сега резултатите са, че все пак имам левкоцити в урината и бактерии..

Според вас има ли повод за притеснение?

# 131
Hellokitty1993, на 5см разкритие ми сложиха упойката. В коя болница раждахте вие?

# 132
Здравейте, момичета! ❤️
Аз също имам ужасни киселини, взех си Нексиум ( пила съм го предната бременност, изписано от АГ, защото бях по абсолютно същия начин до края..)
Момичета, малко съм притеснена, утре или вдругиден ще успея да отида до АГ - пуснахме кръв и урина, урината излезе с бактерии и левкоцити, предположих, че може пак да е замърсена чашката, защото предния път ми се случи същото, повторих изследването и всичко беше наред. Сега резултатите са, че все пак имам левкоцити в урината и бактерии..

Пусни си стерилна за всеки случай. Моите обикновени урини от началото на бременността са все замърсени, винаги има кръв, левкоцити, някакви клетки и какво ли не, а стерилната излиза чиста.

# 133
Извинявай за глупавия въпрос, но как се подготвя за това изследване? За това ли трябваше тампон? 😅

Здравейте, момичета! ❤️

Пусни си стерилна за всеки случай. Моите обикновени урини от началото на бременността са все замърсени, винаги има кръв, левкоцити, някакви клетки и какво ли не, а стерилната излиза чиста.

# 134
Хихи, няма глупави въпроси. Взимаш си стерилен контейнер от аптеката за урина ( някакви стотинки е).
Преди да пишкаш за първи път сутринта, влизаш и се измиваш хубаво по интимната част и бедрата (аз лично си ползвам интимен гел). След това се забърсваш с чиста кърпа. След това пишкаш в контейнерчето, но взимаш средна струя урина, тоест първо малко пускаш в тоалетната и после в контейнера. Внимаваш да не замърсиш контейнера отвътре с пръсти, хубаво си се измила преди това. Носиш в лабораторията максимално бързо, ако не можеш, остави я в хладилника докато тръгнеш натам. Ако е чиста в Бодимед излиза още на същия ден, ако намерят находка, до 3 дни ще излезе бактерията.

Общи условия

Активация на акаунт