Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 18 344
  • 589
  •   4
Отговори
# 105
Здравейте, момичета!
Във 30 гестационна седмица съм почти имам затруднено дишане ,но според мен това се дължи и на килограмите които съм качила започнах бременноста си само 55 кг ,а на последния преглед който беше преди 2 седмици кантара показа 72 кг и се притеснявам ,много ми е сладко да си хапвам ,но понякога съм много лакома и немога да спра .Правихме обременяване със глюкоза(всичкое в норма). И да вметна ,че на последния преглед във 28 гестационна седмица измериха бебчо 1.524грама.
Във сряда съм отново на преглед тъй ,като гинеколожката каза ,че плацентата е започнала за остарява  и направихме прегледите през 2 седмици и все пак се притеснявам от това, че ставам все по неподвижна и трудно се движа ,а има още 2 месеца живот и здраве докато стане време бебчо да излиза.

# 106
Здравейте, момичета!
Във 30 гестационна седмица съм почти имам затруднено дишане ,но според мен това се дължи и на килограмите които съм качила започнах бременноста си само 55 кг ,а на последния преглед който беше преди 2 седмици кантара показа 72 кг и се притеснявам ,много ми е сладко да си хапвам ,но понякога съм много лакома и немога да спра .Правихме обременяване със глюкоза(всичкое в норма). И да вметна ,че на последния преглед във 28 гестационна седмица измериха бебчо 1.524грама.
Във сряда съм отново на преглед тъй ,като гинеколожката каза ,че плацентата е започнала за остарява  и направихме прегледите през 2 седмици и все пак се притеснявам от това, че ставам все по неподвижна и трудно се движа ,а има още 2 месеца живот и здраве докато стане време бебчо да излиза.

Какво значи да е стара плацентата?

# 107
Здравейте, момичета!

Какво значи да е стара плацентата?

Според мен ,че е започнала да узрява

# 108
Fayona, как вървиш ти с щитовидните? Аз съм яко във филма, моето фт4 продължава да си пада въпреки хормона цял месец от 11, сега в 24 г.с. вече е 9. Вторник съм на ендокринолог и предполагам че ще увеличи дозата. Първия триместър до 11 г.с. беше 14 и малко. Много се притеснявам да не съм навредила на бебето, чета ужасни неща за умствено изоставане в интернет. Иначе ТСХ ми е стабилно около 1.5.

# 109
Виолетка, първо се успокой, нищо не си му навредила, бебчето си е взело всичко необходимо и те оставя теб с последиците. ФТ4 ми е и на мен малко над 9 в момента, дозата ми е 5 дена х 50 мг и 2 дена х 25 мг. ТСХ ми е под 1 дори, но ФТ4 трябва да се гледа. Моята контрола е след месец и тогава че видим дали съм успяла повечко да го вдигна с тази доза. Успех и при теб и да кажеш как е минало във вторник! Flowers Four Leaf Clover

# 110

Моите са така и Ендокриноложката не ми каза да има нещо притеснително .
Аз обаче получих възпаление на щитовидната след първата бременост и пия по 100 мг Еутирокс .

# 111
the_true_flower, 0.87 ng/dl отговаря на 11.2 pmol/L, а и щом вече си на лекарства, то не се очаква да пада повече, така че стойността наистина ти е добра. TSH също е идеален.

# 112
Не обърнах внимание на мерните единици .
Благодаря
the_true_flower, 0.87 ng/dl отговаря на 11.2 pmol/L, а и щом вече си на лекарства, то не се очаква да пада повече, така че стойността наистина ти е добра. TSH също е идеален.

# 113
Здрвейте! как сте вече почти се вижда края надявам се добре Simple Smile Аз съм в 28+2 дни и почвам пак с гаденето казват,че в трети триместър пак се появяват симптомите от 1 триместър,което малко ме плаши,защото първият триместър беше ад Simple Smile Как сте вие в трети триместър?

# 114
Днес бяхме на преглед: 29 седмица. 1,6кг, всичко изглежда добре. Изписаха ми по-силен магнезий за restless legs… и не съм качила през ваканцията повече от бебето, което ме радва 😅😬

# 115
Здравейте и от мен, момичета! Надявам се сте добре 🥰
Аз бях последно в 26 седмица на ЖК, бебето беше 920гр и всичко беше наред. Още е седалищно застанало, но доколкото разбрах има още време да се обърне.
За гаденето - случва ми се единични пъти, но много за кратко за по няколко минути, а не като през първия триместър.
За TSH ходя всеки месец на ендокринолог да го следят и също редувам 50 и 75 мг за да стои в приемливите граници. Нямам заболяване, явно бебето си взима каквото му трябва.
Някоя от вас има ли кървящ нос? Чувала съм, че е нормално и при мен е съвсем леко още от втория месец, но в последно време сякаш се засилва.
Иначе бяхме за 4 дни в Гърция и правихме всеки ден разходки по 15К крачки. Чувствах се много добре от това, само краката ме предадоха и страшно се подуваха 😄 Тези, които вече имат компресиращи чорапи - ще съм много благодарна на препоръки от къде си ги взехте и доволни ли сте.
За болничния също мисля да не го взимам целия, ако не е задължително. Работя от вкъщи, имам събрани 30 дни отпуск и мисля да направя комбинация от двете. И аз като момичетата, които писаха по-горе, съм малко над осигурителния праг и с болничния реално се губят някакви парички, а така ще мога да си оползотворя и отпуската.
Поздрави 🥰

# 116
За кървенето от носа, аз нямам, но е нормално заради повишения обем производство на кръв, до колкото знам. Имам обаче в изобилни количества хрема и секрет всяка сутрин и вечер, а понякога и през деня - побърква ме.

Също така компресионни чорапи мамите бяха споменали, че се продават във всяка аптека, та предполагам можеш да намериш там.

Аз за момента нямам повдигане или гадене, надявам се да не се и завръща.

Най-вече усещам тежест вече долу в коремчето, явно се започва с опъването на кожата. Имам няколко нови червени стрий в зоната на ханша от двете страни, не са твърде големи, все още са на етап видими като точици, а не цели линии.

За момента това е новото при нас.

# 117
Здрвейте! как сте вече почти се вижда края надявам се добре Simple Smile Аз съм в 28+2 дни и почвам пак с гаденето казват,че в трети триместър пак се появяват симптомите от 1 триместър,което малко ме плаши,защото първият триместър беше ад Simple Smile Как сте вие в трети триместър?

Ужас.Мислех че само аз пак ми се гади от няколщо дни.Това предна бременност нямах.

Имам и кръв в носа от една страна.

# 118

Ужас.Мислех че само аз пак ми се гади от няколщо дни.Това предна бременност нямах.

Имам и кръв в носа от една страна.
аз също кръв от едната страна и все едно съм с хрема така се чувства

# 119
Аз съм в болничен от шести месец. При мен така или иначе ще влязат 12 месеца на минималната, от предното майчинство, та не разчитам много на тия пари, знам, че няма да са много. Работя в офис, натоварена работа, тичам до ясла да взимам детето, реших да не си го причинявам. Вече знам, че няма смисъл, по -добре да си почина.
Иначе мен ме боли отстрани на корема и отзад мускулите на гърба от двете страни. Корема ми опъва отвсякъде. Не помня с първата бременност чак така да е било, имах болки и опъвания, но по-късно, след осми месец. Аз се сдобих с диастаза от първата бременност, може би има роля, мускулите са по-слаби.
От три седмици не съм била на преглед и малко се притеснявам, надявам се всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт