Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 17 424
  • 548
  •   1
Отговори
# 90
Hellokitty1993, видяха ми го в 21ва седмица, 5 дни след това бях отново на преглед и го нямаше вече. Получи се след двудневен епизод на много контракции.

DimBZah, по себе си и приятелки съдя, че тук практиката е между 14 и 7 дни преди термина.
За настоящата ми бременност говорим за 36 седмица макс, но съм с еднояйчни близнаци, където препоръките са 34-36та седмица.

За болничния - моята заплата е над максималния осигурителен, обаче хич не ми пукаше. Средата на 7ми месец исках да си изляза в отпуск и после 45 дневния болничен и да имам време да се подготвям за бебето. С тази бременност изобщо не съм се и връщала. Майчинството ми свърши юни, взех отпуск и от тази седмица съм пак в болничен. Имам щастието мъжът ми да може да ни издържа и само със своята заплата, ако не беше така може би по друг начин щях да мисля, но за мен това е време, което не се заменя с никаква сума.

# 91
Здравейте мами!
Днес съм на тема проучване какви неща биха ни били нужни в болницата, с които да тръгнем от вкъщи. Намерих полезен списък публикуван от мое бебе, който може да ви се стори интересен. Не съм сигурна колко е актуален, но е добро начало да се информираме, в случай че някой като мен се е чудил. Иначе предполагам, че като наближат термини всичко това ще бъде обсъдено и със следящия АГ.

https://moebebe.com/spisak-za-rodilnoto

# 92
Какво ще ни трябва за болницата много зависи от самата болница. В сайта на Надежда например има публикуван списък какво е нужно при тях.
Аз лично не съм го коментирала с АГ, но пък като ходих на тонове там ни даваха да четем неща свързани с престоя, режима там, какво е нужно и тн.
Аз носих много по-малко неща от описаните в този списък. Даже вечер бебето си беше при мен, но исках от тях мокри кърпи и памперси, не съм си носила.

# 93
Успявате ли да си опазите корема от по-големите си деца. Пазя се, внимавам, и накрая за стотна от секундата се е приземила точно на корема ми. Сега в колата залитна и ръка се облегна в горната част на корема ама със засилка. Вече месеците стават повече и става по-опасно, опитвам се да не се шашкам ама си е стресиращо.

# 94
Моята е много внимателна, внимава да не ме удря, само ме гали. Целува корема, даже като се къпем заедно ми полива корема с душа, за да изкъпе бебето. Grinning

# 95
Успявате ли да си опазите корема от по-големите си деца. Пазя се, внимавам, и накрая за стотна от секундата се е приземила точно на корема ми. Сега в колата залитна и ръка се облегна в горната част на корема ама със засилка. Вече месеците стават повече и става по-опасно, опитвам се да не се шашкам ама си е стресиращо.

И моята маймунка все намира как да ме удари, колкото и да се пазя и колкото и да и говоря. Но е на 2 годинки и не мога да очаквам да е много внимателна, по-скоро се чудя как ще опазя бебето след като се роди...

# 96
Здравейте, мами. В 29г.с. съм, като преди няколко дни бях на преглед и АГ ми каза да се подготвям за секцио, защото бебето е в седящо положение. Според вас не е ли рано за такива решения, при положение, че за сега няма медицинска причина? Дали не ме подготвя предварително според неговият си график? Казано му е много пъти, че искам да родя нормално, като в отговор получавам, че ще изчакаме, но все пак някак си се върти темата около секциото. Благодаря.

# 97
И на мен ми е много трудно опазването на корема от баткото, но той е на 1.4 години и няма как да очаквам разбиране от него, просто внимавам повече. А той сякаш ме надушва като съм седнала на дивана и веднага се появява от някъде и иска да ми се качва отгоре. 😅 Иначе като е в по-спокойно настроение и седи до мен също ми гали корема и повтаря "бе-бе-бе". 🥹

maniche20, звучи сякаш твоя АГ наистина те обработва за секцио отсега, защото на него така ще му е по-удобно. В 29г.с. е съвсем нормално бебето още да е в седалищно или напречно положение. То си има достатъчно място да се завърта, а повечето бебета застават главично чак около 34 - 36 г.с. Аз много сериозно бих се замислила за смяна на лекаря след като този не взима желанията ми под внимание, не бих била спокойна в неговите ръце. Между другото, има разни техники и упражнения, които можеш да пробваш след 32г.с., за да подпомогнеш завъртането на бебето, ако дотогава не се е завъртяло само. В ютуб можеш да видиш видеа.

# 98
Аз имам много изразен инстинкт за пазене на корема, обаче като приспивам баткото се случва да започне да ме подбутва с крака. Като цяло за сега не съм получавала някой по-силен удар. Той си повтаря постоянно, че трябва да пази бебетата, ама колко от това разбира е друга тема (2г.)

За секциото от 29гс определено е много рано. Баткото по това време си беше главично, ама после като се завъртя с дупето и така си остана. Могат да ти направят верзио (завъртане на бебето в корема), на мен ми го предложиха. В началото се бях съгласила, но имах много контракции и ме притесняваше дали няма да предизвикаме по-ранно раждане. Верзиото се прави 34-36 седмица по спомен.

# 99
maniche20, според мен също е прекалено рано да се говори за секцио. В 27-ма съм и до този момент бебето си е седалищно, от самото начало го усещам долу, така хубаво си е седнал господинчото. 😃 Въпреки това моята АГ нито веднъж не е направила на въпрос как ще се ражда, именно, защото има доста време, за да се обърне (ако реши 😂). Ако мислиш, че е някаква агитация за цезарово, а ти не искаш,  по-добре го сменяй. Аз така бих процедирала.

# 100
И аз бих сменила. Моят пумпал, така де, бебето в корема, се върти през ден. Усещам я кога е главично и кога е седалищно - рита по различен начин и на различни места. Та това, че на прегледа бебето е било седалищно, изобщо не означава, че още е или че така ще остане. Имат още много време да се въртят и наместват. Това не е адекватна причина за секцио в този срок на бременността, но лекарите масово предпочитат да агитират за секцио, защото им е по-удобно да си нагласят графиците.. ужасно е това и много ме ядосва честно казано Confused

# 101
И на мен следящ по зк ми дава уклон за секцио още от 16та седмица. Бебето било голямо. Изрежда ми предимства за мен и бебето. Добре, че няма да съм при него.

# 102
Здравейте, мами. В 29г.с. съм, като преди няколко дни бях на преглед и АГ ми каза да се подготвям за секцио, защото бебето е в седящо положение. Според вас не е ли рано за такива решения, при положение, че за сега няма медицинска причина? Дали не ме подготвя предварително според неговият си график? Казано му е много пъти, че искам да родя нормално, като в отговор получавам, че ще изчакаме, но все пак някак си се върти темата около секциото. Благодаря.

Още един глас да смените лекаря. Подвежда ви и манипулира с грешна информация. За мен това е достатъчно да не му вярвам и бих избрала друг, пък дори и да се наложи наистина секцио (или пък сама да си изберете). Трябва да можете да имате доверие, че ви дават пълната, обективна информация и съвет…

# 103
Включвам се да кажа, че днес бяхме на преглед, утре влизаме в 30 г.с.

Днес вече бяхме на преглед при лекарката, която искаме да ни изражда - беше доста мила и като споменахме, че искаме тя да ни е на раждането ни каза, че за нея би било удоволствие - като цяло доста хубаво впечатление ни остави.

Малката е добре, расте малко повече от очакваното - измериха я 1кг450, но не се притесняват. Предния преглед през юли и този днес двата пъти беше застанала главично - ще се надяваме да остане така и до края.  За момента лекарката ни потвърди, че няма признаци да има нужда от секцио.

Записахме си час и за следващия преглед, на който се пада да ни пуснат и първия болничен за 45те дни.

Измериха ми шийката - 30 мм, плацентата също е на хубаво място и е добре.

Д-р Василева също ми даде списък с нещата нужни за болницата.
При нас избора на екип е 900 лв, предполагам, че това е новото стандартно, не съм наясно как е по другите болници.

За съжаление изрично не позволяват таткото да присъства на раждането, което ме разочарова, защото исках и той да може да сподели този момент с нас. 😞
Въпреки това казаха, че позволяват след това той да си ни види, и че бебетата стоят при майките, освен в началото, веднага след раждането, когато трябва да се прегледат.

# 104
И аз съм в някакво такова положение с избора ни израждащ. С нагласа съм за естествено раждане и съм му споделяла. разбира се, ако се налага да е секцио по някакви мед. причини съм го приела. Но напоследък чух мнения, че докторът накрая по скоро намира причини да се “налага” секцио. Това доста ме притесни и от няколко дни само го мисля, защото не знам дали мога се доверя съответно..

Общи условия

Активация на акаунт