Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 17 310
  • 548
  •   2
Отговори
# 75
Аз писах в предната тема но не отговориха много хора.Притеснявам се за открития ми фунелен отвор над маточната шийка .Тя пък е  35мм и е затворена.

Трябва ли да се притеснявам.Как може да се затвори?И дали ще се отваря още?

# 76
Аз нямам опит с това и затова не се включих в дискусията. Колкото и тъпо да звучи, понякога като имам специфичен въпрос се допитвам до ChatGPT. Не може да му се вярва за всичко, но поне е отправна точка като търсиш информация за нещо. Стискам ти палци да е нещо нормално и да няма причина за притеснения! Flowers Four Leaf Clover

# 77
И аз нямам опит, но също си говоря често с ChatGPT.
Също, понякога търся на английски в други форуми просто за информация, провай и така.
Стискам палци всичко да е наред!

# 78
Аз писах в предната тема но не отговориха много хора.Притеснявам се за открития ми фунелен отвор над маточната шийка .Тя пък е  35мм и е затворена.

Аз бях с фуниевидно разширение на шийката, но със запазена дължина, започнах  прием на лекарства и след седмица се беше затворила и в двата края, но на следващата седмица отново се беше отворила към околоплодния мехур и от 4см се беше скъсила до 1см (на косъм се разминах от преждевременно раждане). Приеха ме по спешност за серклаж на горещо. След поставения серклаж нещата изглеждат така: околоплоден мехур, разширението, което не успя да се затвори въпреки 5те дни системи и конеца, който държи шийката затворена. Реално мехура е слязъл до конеца, а след конеца шийката малко увеличи дължината и е 1,5см вече десет седмици. Това е моя опит.

# 79

Не мисля, че някой тук може да отговори. Най-добре е консултация с лекар. Доста специфичен случай е . Аз лично , както предполагам и останалите, нямаме опит и знания за това за да помогнем. 
Стискаме палци всичко да е наред. 😊

# 80
И аз нямам познания, затова не откликнах, пожелавам ти всичко да е наред занапред ❤️❤️

# 81
Писах и в друга тема, но да попитам и тук. Имам въпрос към майките, които получават заплата над максималния осигурителен праг, кога мислите да излезете в болничен преди раждането? По закон се полагат 45 дни преди термина платен болничен, но са на база максимални осигурителен доход. В някои случаи се получава голяма разлика в сумата.

Понеже работя от вкъщи се чудя дали няма да мога да си взема само 15 дни, ако се чувствам добре и няма проблем с работата. Предполагам АГ може да ми даде боличен само за този период.

# 82
Vertex, аз съм в това положение, разликата при мен ще се получи към 400 лева на месец. Аз също работя от вкъщи, но възнамерявам да се възползвам от пълния 45-дневен период, тъй като за тогава съм планирала да правя голямо чистене, подреждане, сглобяване на мебели, купуване на последните неща, пране и гладене. Иначе АГ може да ти даде болничен и само за 15 дни, ако така предпочиташ.

# 83
Аз в момента все още съм в майчинство, но при първата бременност постъпих точно като Fayona и изобщо не съжалявам. Осигуровките ми няколко години назад бяха на максимума. Много се чудих дали да не си взимам всички 45 дни болничен, но в крайна сметка се отказах. Последните седмици доста забавих оборотите, много ми тежеше корема, не се наспивах добре (още помня как казвах на мъжа ми "Хайде да се ражда вече това бебе, да се наспя като хората." 😂) и бързо се изморявах. Съответно, задачите, които си бях оставила за накрая (чистене, подреждане, пране на дрешки) ги върших доста бавно и имах нужда от повече почивка.

# 84
Аз също много се чудех с предната бременност какво ще правя аз 45 дена по-рано, няма ли да ми е скучно, ала бала, защото откакто съм завършила училище аз все работя и не съм имала толкова дълга почивка, но много добре ми дойде. Сега също възнамерявам да си ги ползвам и да им се насладя максимално. Пари винаги се изкарват, но времето за себе си, за семейството никой не може да ми върне. На работа ще е малко напрегнато, така е, но знам, че ще се справят и без мен.

# 85
И аз с предната бременност си взех болничния, който ми се полагаше пред бременността и си седях вкъщи, разхождах се, когато беше по- топло времето, излизах си, готвех си. Сега съм си пуснала майчинството две седмици преди термина, защото се замислих и за заплатата все пак, а и имаме и син, който започва училище скоро, така че ще си трябват финанси. Но всеки си решава, а и никой няма да може да ни върне времето за себе си за семейството. Но моята работа е достатъчно гъвкава и ми дава доста енергия и ме държи активна, затова ще си изкарам до края, пък дай боже да се чувствам добре. А и се боря за повишение през октомври, така че имам още по - голям стимул да бачкам здраво преди бебо да дойде:))

Имам въпрос към мамите с планирани секциота, ако има такива. Знам, че в БГ може би е по - различна процедурата от тази в Англия, но може ли да ми обясните как ви се назначава дата, близо ли е до термина, как общо взето се случват нещата. Моят термин е на 15ти Ноември, мерси:))

# 86
При мен се появи по едно време леко фуниевидни отваряне (5мм), а под него шийката си беше затворена 32мм. На следващия преглед вече нямаше такава фуния, но шийката си беше отново 32мм. Няколко прегледа по-късно си стоеше затворена.

# 87
DimBZah, при мен най-вероятно ще е секцио и оптималният период е 7-10 дни преди термин, като за предпочитане е да е седмицата преди това, ако няма причина да бъде по-рано.

# 88
Аз и с миналата бременност не си взех целия 45-дневен болничен преди раждането, и с тази няма. Мисля да си взема около седмица-две преди термина, ако не родя дотогава разбира се. Ще го решавам точно колко тогава. Няма никакъв проблем АГ да го издаде тогава, когато ти решиш и съответно да е за по-малко от 45 дни.

# 89
При мен се появи по едно време леко фуниевидни отваряне (5мм), а под него шийката си беше затворена 32мм. На следващия преглед вече нямаше такава фуния, но шийката си беше отново 32мм. Няколко прегледа по-късно си стоеше затворена.

В коя седмица получихте отвора?

Общи условия

Активация на акаунт