Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 17 058
  • 541
  •   4
Отговори
# 60
Аз съм 50:50 с лекарката - уж е добър специалист, но всеки път, щом спомена за раждане при нея, винаги сменя темата и казва, че има време, много е рано и така. Хубаво де, ама какво правим, ако 34 седмица реши, че няма да може да ме поеме или не иска Sweat Smile Реших да видя при още един лекар как е в частна болница, ще направя консултация с него и ще разгледам допълнително, защото за мен връзката лекар-пациент трябва да я има, а тук не я усещам особено. Но пък знам за доста добри отзиви при нея за раждане, така че съм в чуденка.

# 61
Kinira, виждам, че си споменала хапване на грозде струва ми се, че не е препоръчително да се яде по време на бременност.

# 62
Аз като знам колко диня и грозде съм изяла. От Гърция взимаме и бяло, и червено без семки, толкова сладки, все едно са поръсени със захар. Диня също имаше тази година много сполучлива.
Обременяване с глюкоза не съм правила, дали е задължително? С първата бременност не съм правила, но сега съм с друг лекар и не съм я питала.

С първото ми дете имам голям късмет с педиатъра. Много добра лекарка, направо не знам какъв късмет беше, че се съгласи да ни приеме. Винаги като й звънна ми дава час за същия ден, не сме чакали повече от 30 Мин. и най-важното - винаги лечението й е адекватно и не изписва антибиотик за всичко. Питала съм я през годините да приеме децата на приятелки, категорично ми отказва. Сега не сме ходили скоро при нея, да я питам за бебето, надявам се, че щом каката е при нея, няма да има проблем.

Като знам как приятелки чакат по 3-4 часа за преглед, за бележка, направо не ми се мисли. И антибиотик за всеки сопол.. Принудени са да ходят на частно, за по 120 лв прегледа. Много болна тема.

# 63
Момичета, понеже съм на етап купуване на матрак за легълцето, може ли да посъветвате за какво да внимаваме при избора? До колкото знам трябва за бебенцата да е твърд, да не е от мемори пяна, по възможност с кокосови или бамбукови нишки. Има огромен избор на пазара и съм много объркана.

# 64
Момичета, понеже съм на етап купуване на матрак за легълцето, може ли да посъветвате за какво да внимаваме при избора? До колкото знам трябва за бебенцата да е твърд, да не е от мемори пяна, по възможност с кокосови или бамбукови нишки. Има огромен избор на пазара и съм много объркана.

Виж на Pierre Cardin детските, навсякъде ги препоръчват и хвалят, всичките ми приятелки са с такива и са много доволни. Някъде ми се мярна и активна промоция на серията - дали не беше Дундьо Thinking

# 65
Темата с педиатрите наистина е доста неприятна. Ние с първото дете си имаме педиатър и като цяло планирам и другата девойка да я запиша при нея, но и при нея много се чака, понякога дори и да имаш си вървиш с едни 30-40мин закъснение, а с новородено в държавното ДКЦ не е много приятно. Тази година девойката доста боледуваше май/юни и я водих на частно, един път чакахме в ДКЦ-то и педиатърката ми се накара, че не сме звъннали предварително, ама аз като звънна 1 път звънях и тя ми каза, елате и чакайте и реших, че няма нужда да звъня, просто ще ходя да чакам. Болна тема ми е на мен, като цяло да не ти се налага да ходиш по доктори.

За матрака и ние имаме Pierre Cardin и ще го използваме и сега пак.

# 66
За жалост и нашата педиатърка е само за теглене/ръст и това е, сериозни случаи - на частно 😅 Иначе ни е на пет минути пеша

# 67
Ние преди две години като купувахме ни бяха посъветвали да е с кокос и да е средно твърд. Цените си варират по принцип, но бяхме дали около 200лв. Някакъв много го хвалиха, на Magniflex Pierre Cardin. Не знам дали беше трик за цена-качество, но ще видим живот и здраве с принцесата. Не, че има как да ни каже дали е окей🤣😄

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 14:48 от Nefi23

# 68
Потвърждавам, че матраците на Pierre Cardin са чудесни. Баткото беше с такъв.

Тези от вас, които имат вкъщи още едно малко дете, как се справяте с нервите?
Аз покрай бременността съм по-изнервена и много се старая да не се ядосвам на нищо, но с двугодишно вкъщи, което не ходи на ясла и е в terrible two период ми е много трудно. След два дни много стрес и нерви си докарах регулярни контракции на 15мин, хематом и тн., от тогава съм си казала, че няма да се впрягам за нищо. Г/д ми се получава, но има дни като днешния в който сърцето ми бие през 5мин със страшна скорост стърпявайки се да не го удуша...

# 69
Взехме матрак от Бамбино с бамбук. Детето спеше от страната на бамбука 9 месеца. Наскоро се наложи да изпера матрака и като го разглобих до основи... Да не ви казвам какво представлява това. Жена ми каза да слагаме малката на меката страна само и че "няма да спи върху това нещо" Joy

И при нас беше много трудно с педиатъра. От седмия месец звъняхме. Сигурно на 20 педиатъра звъннахме и всичките ни отказаха. Накрая една позната ни каза за нейната педиатърка - няколко кабинета с няколко лекари (но се води, че си при главната), болни и здрави деца чакат в отделни коридори, чисто и ново място. МЖ звънна и ѝ се примоли по телефона и ни взеха. Супер доволни сме, топ отношение и адекватни съвети. Когато малката имаше един проблем, писахме по вайбър, педиатърката каза какво е, но и да я доведем на другия ден да я види все пак. Много добра грижа получаваме. Надяваме се сега да не стане проблем за второто ни дете и да вземе и него Hands Pray Ще я питаме на следващия преглед, който ще е след месец.

# 70
Моята е на 2.10г, по принцип ходи на ясла, но сега почиват две седмици и сме на почивка. Излишно е да казвам, че за мен почивка е когато е на ясла, а не сега като сме на море. Много е инатлива, своенравна и злояда, обожавам я, обаче много ме ядосва. Аз също съм по -изнервена, гузно ми е , че понякога не успявам да проявят нужното търпение. Аз също усещам как няколко пъти като ме изкара извън нерви ме стяга корема.
Направо ми е мъка, че ще трябва да я спра от градина за известен период от време, но пък болестите не са по-добър вариант.
Потвърждавам, че матраците на Pierre Cardin са чудесни. Баткото беше с такъв.

Тези от вас, които имат вкъщи още едно малко дете, как се справяте с нервите?
Аз покрай бременността съм по-изнервена и много се старая да не се ядосвам на нищо, но с двугодишно вкъщи, което не ходи на ясла и е в terrible two период ми е много трудно. След два дни много стрес и нерви си докарах регулярни контракции на 15мин, хематом и тн., от тогава съм си казала, че няма да се впрягам за нищо. Г/д ми се получава, но има дни като днешния в който сърцето ми бие през 5мин със страшна скорост стърпявайки се да не го удуша...

# 71
Моето дете е на 5, по-голяма е и разбрана, но аз се старая да не се ядосвам. Сега не работя, нямам кой знае какви ангажименти, освен домакинските и да си гледам детето. Изнервям се понякога, но се старая да си повтарям, че това е дете и сега му е времето да си играе, да задава въпроси, да иска да сме навън и така нататък.

Дори я спрях лятото от градина. Това ни е последно лято сами, колкото мога, ще й отделя повече време. Следващата година ще е 1. клас и задълженията ще са много повече, а игрите по-малко.

# 72

Мами какво мислите за тези повивалници дали ще са удобни или по скоро не

# 73

Мами какво мислите за тези повивалници дали ще са удобни или по скоро не

Според мен ако е твърдо-не.
Аз взимам от хиполанд едни мики за бебето но малко твърди ръбове за да не се претъркули като расте.

# 74
Този повивалник изобщо не ми изглежда добре, прекалено са му ниски бордовете отстрани. За съвсем малко бебенце, което все още не може да се обръща ще върши работа, но това е много кратък период от време.

Общи условия

Активация на акаунт