Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 27 568
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Някой посещавал ли е училище за родители?  Доволни ли сте от лекциите? Обмислям през септември и октомври тези в Майчин дом и Токуда, но гледах че някои от темите се повтарят та се чудя на кои да ходя. В Надежда има ли такова училище, не открих информация на сайта им.

# 151
Здравейте, някоя от вас като мен да усеща ритници и мърдане ниско долу? Все едно натиска вагината😅 доста странно чувство е, получавам вече и това нещо, наречено “Lightning crotch”.

# 152
Здравейте, някоя от вас като мен да усеща ритници и мърдане ниско долу? Все едно натиска вагината😅 доста странно чувство е, получавам вече и това нещо, наречено “Lightning crotch”.
Аз усещам такова мърдане ниско, даже все едно и назад към опашката отива. Много е странно, чак някой път гъделичка

# 153
Бихте ли споделили как ще изберете бебешката козметика. Blue Heart От мои познати знам, че е хубаво да се изчака да се роди, за да се види каква ще е кожата. Чух, че е най-добре да вземем от козметиката,която използват в болницата, защото ще преценим още там дали е ок за тяхната кожа. Аз обаче много силно съм се насочила към продуктите на HIPP , защото чета много добри отзиви, но все пак не знам... Мустела много я рекламират, но самата аз получих обрив от серията за бременни за чувствителна кожа, както и бебенца на мои познати и нея съм я отписала.

# 154
Аз днес взех поръчката си от една онлайн аптека, имат много добри намаления до края на месеца и точно на Мустела се спрях. Не знам дали не сгреших и дали няма да съжалявам, нямам като твоя лош опит и познатите ми не са се оплаквали...
Бихте ли споделили как ще изберете бебешката козметика. Blue Heart От мои познати знам, че е хубаво да се изчака да се роди, за да се види каква ще е кожата. Чух, че е най-добре да вземем от козметиката,която използват в болницата, защото ще преценим още там дали е ок за тяхната кожа. Аз обаче много силно съм се насочила към продуктите на HIPP , защото чета много добри отзиви, но все пак не знам... Мустела много я рекламират, но самата аз получих обрив от серията за бременни за чувствителна кожа, както и бебенца на мои познати и нея съм я отписала.

# 155
Аптеки Гален имат голямо намаление до края на месеца на бебешки продукти, аз ще се възползвам и ще взема само най-основните неща на Мустела (сестра ми беше доволна от тях с нейното бебе).
- Mustela Линимент
- Mustela Нежен Измиващ гел за коса и тяло
- Mustela Овлажняващо масажно олио
Отделно ще взема един бепантен и судокрем против подсичане.
Ако бебето има специфични нужди спрямо кожата ще действаме в движение.

# 156
С първото ми дете и аз в началото използвах Хип, защото това ползваха в болницата. След няколко месеца бях сменила половината марки на пазара, като най-доволна останах от Биодерма и до днес използвам само нея. Дъщеря ми е с чувствителна кожа и продукти като Бочко, Здраве и Гарние не й понасят изобщо. За бебето също мисля да ползвам Биодерма.

# 157
Някой ми беше споменал, че през октомври ще има изложение за бебешки неща в Интер експо център ( за тези, които са в София) и там имало представители на всякакви марки и давали много мостри на козметика. Мисля да разгледам там, и после да ги пробвам.

# 158
Доверих се на Мустела само, че за нормална кожа. Понеже имат и за атопична. За първото бебче ползвах на бочко, не беше зле, но са доста мазни и лепкви. Дано беба и подейства добре Мустелата. В тази връзка в Со фармаси има златен комплект на мнооого добра цена. Който има интерес може да погледне.

# 159
Аз в последно време използвам приложението INCI beauty и проверявам състава на козметичните продукти. Заключението, до което стигам е, че масово бебешката козметика не е с изчистен състав, за съжаление. И се чудя на какви продукти да се спра.🤷‍♀️

# 160
Момичетаа 🥰

# 161
  • София
Някой посещавал ли е училище за родители?  Доволни ли сте от лекциите? Обмислям през септември и октомври тези в Майчин дом и Токуда, но гледах че някои от темите се повтарят та се чудя на кои да ходя. В Надежда има ли такова училище, не открих информация на сайта им.
И аз ги гледах, бях набелязала през август да ходя на някои лекции, но съвпаднаха с прегледи и пропаднаха. Сега ще видя пак за септември и октомври, пиши на лично, ако набележиш, може да съчетаем Wink

# 162
Здравейте! бях на хематолог и феритинът ми е нисък попринцип аг ми изписа смарт хит ферум и от него вдигнах хемоглобина от 96 на 106,сега хематологът ми изписа други лекарства от които ми се става много лошо и иска да влеем венозно. Някой който е с нисъл феритин и вливки на желязо би ли споделил има ли подобрения

# 163
Шуши, аз съм с вливки желязо, като за момента съм направила 4.

Преди вливките бяха следните:
 хемоглобин - 111 g/L при граници 120 - 165;
 желязо - 5.3 µmol/L при граници 10.7 - 32.2;
 феритин - 9.6 ng/mL при граници 15 - 300.

След 2 вливки:
 хемоглобин - 117 g/L при граници 120 - 165;
 желязо - 12.4 µmol/L при граници 10.7 - 32.2;
 феритин - 72.1 ng/mL при граници 15 - 300.

След две седмици ми е контролата, за да видя след 4-та вливка как е положението, но по план общо трябва да направя 6.

# 164
За козметика с първото дете, реших да избера каквото ползваха в болницата - Биодерма. Той обаче се оказа с атопична кожа и след консултация с дерматолог сменихме всичко с xeracalm и a-derma.
Единственият ми съвет е да не се запасявате. Вземете малко и ще видите кое е добре за детето.
За тези бебета ще пробвам директно да са с козметиката на баткото.
За който търси предимно натурални съставки WoodenSpoon имат хубави неща. Но имайте едно наум, защото натурални съставки не значи чисти съставки. Повечето се добиват в трети страни, където замърсяването на водите и почвите е неконтролирано, а производителите не тестват всяка партида. Аз съм получавала брутални алергични реакции от "био", "органик" и тн.

Аз гледах курсове за родители само онлайн. Много ми харесаха 1 наум, участия на Елена Василева, Ася Демирева.

Общи условия

Активация на акаунт