Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 27 503
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Аз ще я спра в началото на ноември, преди раждането. Ще видя до тогава дали и колко ще боледува. Миналата година боледува най-много от януари до март, та може би ще я задържа до тогава, въпреки, че не ми се иска. Ще преценяме в движение, тя е и в частна ясла.... Не ми се мисли, че ще плащаме такса, а тя няма да ходи ама какво да се прави.

Да питам, откриха ми гестационен диабет, вчера на прегледа доктора потвърди, че има завишени околоплодни води в един сак, измери и по-голяма глава, но не е коментирал да е проблем. После се зачетох, че е 3 седмици по-напред, а другите замервания на корем/ крака са седмица напред.
Тези три седмици напред ме притесниха, знам , че до две е допустимо.
Ще ходя другата седмица пак при него и ще го питам, но при вас случвали ли са се такива големи разминавания? Досега всичко вървеше горе долу точно, най-много няколко дни напред.
Аз бях преди два дни при АГ в 28 г.с. и 2 дни, главата пише, че отговаря на 30 г.с. и 2 дни, друг параметър пише, че отговаря на 26 г.с. и 5 дни. и при мен има такива разлики, нямам гестационен диабет (правих обременяването в петък). Не се притеснявай излишно за тези числа, следвай си диетата или това което ти е казал АГ и всичко ще е ок Simple Smile

# 286
И при мен има такива разминавания и се бях шашнаша, даже и тук бях писала. Бедро върви напред със седмица, корем и глава пък назад. Питах и двамата АГ , казаха да не ги гледам тези замервания, всичко било ОК.

# 287
Да, то и аз така знам, просто три седмици ми се стори много. Във вторник ще ходя пак и ще питам.

# 288
И аз мисля да спра детето в началото на ноември. Нямам идея кога ще започне отново, но ми се иска да го държа максимално време вкъщи, стига да ми издържат нервите. Мисля да го пускам за по ден, когато нямам възможност да го гледам, пък и да не трябва да правим пак всички изследвания, ако повече време остане вкъщи без посещение.

Как се случват нещата с тези спирания? Всеки път се ходи до педиатъра за едномесечна бележка?

# 289
Момичета, първо раждане ми е. Моля, ако на някого му се занимава или има подготвен списък с необходимите неща, които са ви вършили работа и са ви били необходими. Разбира се, освен количка, креватче. Ще бъда благодарна на мнения и препоръки. Simple Smile

# 290
Аз отново съм в болница. ☹
Шийката е мека, има фуния от вътрешната страна, макар и да е все толкова дължината и да не се е скъсила повече от преди 15 дена.
Тази сутрин имах зацапване и тръгнах към болницата.
Тук ме обясняват, че всичко ще е наред, много се надявам да не ме баламосват. аз съм за края на ноември / много ранен декември, така че оптимално минимум още месец и половина да изкарам, даже два и половина.
Някой изпадал ли е в подобна ситуация с успешен изход и износено бебе?

Иначе и на моето бебе му е с 2-3 седмици напред главата. Казали са ми да не го мисля за момента.

# 291
При мен има скъсяване на шийката . Бях писала миналата седмица, че в 31гс беше 19мм.
Отидох на преглед вчера в 32гс и ми казаха че е 27мм.
Останах доста учудена, не съм наясно с причините..
Но не съм чувала за тази “фуния” какво представлява.
Какви са препоръките на лекарите в болницата ?
Стискам палци!

# 292
И аз мисля да спра детето в началото на ноември. Нямам идея кога ще започне отново, но ми се иска да го държа максимално време вкъщи, стига да ми издържат нервите. Мисля да го пускам за по ден, когато нямам възможност да го гледам, пък и да не трябва да правим пак всички изследвания, ако повече време остане вкъщи без посещение.

Как се случват нещата с тези спирания? Всеки път се ходи до педиатъра за едномесечна бележка?
Мисля че тази бележка за контакт отпадна. Иначе и аз ще я спра от ноември до март, а преди това ще я пускам за по няколко дни, колкото да има някакво присъствие.

# 293
При мен има скъсяване на шийката . Бях писала миналата седмица, че в 31гс беше 19мм.
Отидох на преглед вчера в 32гс и ми казаха че е 27мм.
Останах доста учудена, не съм наясно с причините..
Но не съм чувала за тази “фуния” какво представлява.
Какви са препоръките на лекарите в болницата ?
Стискам палци!

Фунията е, че частично се е отворила / разширила шийката от вътрешната страна, откъм бебето. Просто има форма на фуния като я гледаш. Откъм влагалището е запечатана, откъм бебето има отваряне.

В момента лежа и ме вливат с някакви неща. Не зная и колко време ще съм тук. Колкото - толкова. Просто искам да си износя бебето.

# 294
JamJam, трябва ли да носиш извинителна бележка за този период? На мен ми бяха казали, че детето може да отсъства 1 месец с бележка от родител и останалите за годината трябва да са с медицинска бележка.

Libraing, с предната бременност от 28гс бях с 15мм шийка, сложиха ми песар и си изкарах до плановото секцио. Приятелка пък от 23гс беше с 10мм и също си изкара до край. Абсолютно възможно е да си износиш бебчето до 38-40гс. Взимай си лекарствата, почивай - всичко ще бъде наред.

# 295
Стиснати палци за всички, които имат някакви притеснения🍀
Аз днес бях на редовния преглед, всичко изглежда чудесно, дори си запазих дата за секциото, което си е доста вълнуващ момент, че с първото раждах нормално и то точно на термин.
Представям си на другите, които са за края на октомври , началото на ноември колко им е близко вече в съзнанието събитието🤗 След 5-6 седмици може би вече ще си имаме първите бебенца в групата🥰

# 296
Аз съм за средата на Октомври и го усещам много наближило събитието, да.
Каката е на училище и няма как да я спра.
От другата седмица ще започнем с тоновете.

# 297
JamJam, трябва ли да носиш извинителна бележка за този период? На мен ми бяха казали, че детето може да отсъства 1 месец с бележка от родител и останалите за годината трябва да са с медицинска бележка.

Libraing, с предната бременност от 28гс бях с 15мм шийка, сложиха ми песар и си изкарах до плановото секцио. Приятелка пък от 23гс беше с 10мм и също си изкара до край. Абсолютно възможно е да си износиш бебчето до 38-40гс. Взимай си лекарствата, почивай - всичко ще бъде наред.
Зависи колко е голямо детето, мисля че 30 дни по семейни причини бяха до 1ва група детска градина. За останалите трябва мед. Бележка, но педиатрите обикновено нямат проблем да дават. Моето дете ще е трета група сега и имаме право само на 10 дни по семейни причини.
Libraing, попитай за песар. Аз сега точно бях изписана заради контракции от болницата и масово момичетата бяха за серклаж и когато е минал срока им слагаха песар, за да задържат това скъсяване.

Да се оплача, аз днес стабилно си поревах, следящата ме АГ ме вбеси, защото не съм била на преглед от началото на юли месец, вчера излязох от болница и тя днес дори не ме прегледа, защото бързала. И да подчертая това не е по здравна каса. Никакви витамини и други изследвания не ми пуска, само най-дтандартните и то веднъж за всеки триместър. Добре че имам знам горе долу какво да пускам от каката и имам и други прегледи та да се следят нещата. Та ми дойде в повече, това лежате в болница, тази докторка, отделно в работата още не мога напълно да оставя нещата и разни семейни неща и изобщо...страшно кофти ден ми е.

# 298

Благодаря ти ❤

И аз си мисля, че би трябвало да са окей нещата, но винаги поставям под въпрос дали психиката не ми върти номера със самозаблуди.

Песар на пълна упойка ли се слага?

Едит: сам ли трябва да си го поискаш или ти го слагат по собствено усмотрение? Аз имам все още 28 мм шийка без фунията.

# 299
JamJam, това с нямам време от лекар не го разбирам...  може би разчита на прегледите и изследванията, дето са ти правили в болницата. Иначе по мои наблюдения, има изследвания като витамините, щитовидна и тн., дето АГ не ги назначават по подразбиране. Аз сама му казвам да ми ги назначи. Ама рутинните изследвания са си важни всеки месец, според мен. Почини си тази вечер и утре с нови сили Blush

Libraing, песара е неинвазивна процедура. Трае 2 минути. Поставят ти силиконов пръстен около шийката, който измества центъра на тежестта да не е върху нея. Аз не съм си искала, сами ми предложиха и двата пъти (сега пак имам). Не знам обаче в твоята болница дали е практика. Може би не навсякъде поставят, защото бях с едно момиче от Велико Търново дето ѝ казали, че не са запознати с тази практика.

Общи условия

Активация на акаунт