Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 27 493
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Аз отново съм в болница. ☹
Шийката е мека, има фуния от вътрешната страна, макар и да е все толкова дължината и да не се е скъсила повече от преди 15 дена.
Тази сутрин имах зацапване и тръгнах към болницата.
Тук ме обясняват, че всичко ще е наред, много се надявам да не ме баламосват. аз съм за края на ноември / много ранен декември, така че оптимално минимум още месец и половина да изкарам, даже два и половина.
Някой изпадал ли е в подобна ситуация с успешен изход и износено бебе?

Иначе и на моето бебе му е с 2-3 седмици напред главата. Казали са ми да не го мисля за момента.

Здравей и спокойно, аз в 19та седмица влязох по спешност в болница с изцяло отворена шийка 2.5см разкритие и дължина на шийката 1 см, 5 дни ми вливаха магнезий и още нещо + антибиотик и на 6ти ден серклаж на горещо. Не спукаха мехура въпреки късата шийка, обсъдихме вероятността в 29та седмица да се сложи и песар, защото буквално конеца ми държи бебето вътре. Към момента не сме слагали все още песар, защото не се е наблюдавала необходимост на прегледите, утре съм на преглед и ще видим как се развиват нещата, но на предния преглед доктора беше много доволен и предполагаше, че може и да не се наложи песар. В моя случай ми каза, че ако избера секцио в 38ма седмица го правим, ако искам естествено в 36та махаме серклажа и когато си започне раждането (най-вероятно в същия ден имайки предвид, че шийката преди конеца си е отворена). Това е което към този момент знам, утре може да имам и нова информация, но въпреки всичките ми страхове бебче си е вътре, минаха повече седмици отколкото остават, все още не мога да се зарадвам, но се чувствам една идея по-спокойна, че тази бременност ще приключи добре въпреки всички драми.

# 301
Шийката е мека, има фуния от вътрешната страна, макар и да е все толкова дължината и да не се е скъсила повече от преди 15 дена.
Тук ме обясняват, че всичко ще е наред, много се надявам да не ме баламосват. аз съм за края на ноември / много ранен декември, така че оптимално минимум още месец и половина да изкарам, даже два и половина.

Иначе и на моето бебе му е с 2-3 седмици напред главата. Казали са ми да не го мисля за момента.

Здравей и спокойно, аз в 19та седмица влязох по спешност в болница с изцяло отворена шийка 2.5см разкритие и дължина на шийката 1 см, 5 дни ми вливаха магнезий и още нещо + антибиотик и на 6ти ден серклаж на горещо. Не спукаха мехура въпреки късата шийка, обсъдихме вероятността в 29та седмица да се сложи и песар, защото буквално конеца ми държи бебето вътре. Към момента не сме слагали все още песар, защото не се е наблюдавала необходимост на прегледите, утре съм на преглед и ще видим как се развиват нещата, но на предния преглед доктора беше много доволен и предполагаше, че може и да не се наложи песар. В моя случай ми каза, че ако избера секцио в 38ма седмица го правим, ако искам естествено в 36та махаме серклажа и когато си започне раждането (най-вероятно в същия ден имайки предвид, че шийката преди конеца си е отворена). Това е което към този момент знам, утре може да имам и нова информация, но въпреки всичките ми страхове бебче си е вътре, минаха повече седмици отколкото остават, все още не мога да се зарадвам, но се чувствам една идея по-спокойна, че тази бременност ще приключи добре въпреки всички драми.

Благодаря за споделената информация!
Стискам много палци нещата да продължават все така добре!
Моят бебчо така се зарадва на тази история, че се разподскача сега. ❤

# 302

Благодаря за споделената информация!
Стискам много палци нещата да продължават все така добре!
Моят бебчо така се зарадва на тази история, че се разподскача сега. ❤
🩷 Успокойте се и двамата, мисли оптимистично, стресът влияе зле. Пази се от инфекции, защото те могат да влошат нещата. Всичко ще е наред.

# 303
Мили момичета, стискам палци всичко да е наред с вас! ❤

# 304
И аз се надявам всичко да е наред при всички, прегръдки ❤️

# 305
Здравейте момичета. Надявам се всички са добре. Libraing не се притеснявай , сигурна съм, че всичко ще се нареди. ❤️

Бързичко да се отчета, че по цял ден съм сама и няма на кой една дума да кажа. 3 ден съм в болницата за анемията и вит. Б12. Казаха, че хемоглобина се е вдигнал над 100 и да си призная, толкова енергия не съм чувствала може би от дете. ( беше 92 при прием).

Наближава Ноември и предстартовата треска ( първо раждане) вече ни е хванала.

За тези които ще раждат секцио или вече са раждали секцио- има ли нещо специално което трябва да се вземе? ( визирам лепенки, някакви мазила, нещо което да е от полза, което да го няма в стандартните списъци)

Хубав ден ви желая

# 306
Аз също съм сигурна, че всичко ще бъде наред с всички нас и бебчетата ни и нямам търпение да започнем една по една да се хвалим, че вече са в прегръдките ни! ❤

При мен се очертава секцио (първо раждане) и честно казано също не съм кой знае колко наясно, но знам за цикатридина спрей, че е много добре за операцията; стягащ колан/корсет/бельо и възможно най-много движение още от самото начало. 😊

# 307
при мен също ще е секцио какво ще взимате за болницата какво бельо аз се чудя за тези еднократните дали ще са ми полезни вие на какво ще се спрете? Остана още малко нека всички бъдем добре и да си прегърнем бебетата❣

# 308
  • София
@Libraing, бъди спокойна, всичко ще се нареди, сигурна съм.
Аз също ще съм секцио, вчера след прегледа стана ясно. И аз се чудя вече за болничната чанта (куфар на колелца в моя случай) и започвам да събирам неща, искам до края на месеца да е готов, за да ми е по-спокойно.

# 309
Момичета, стискам палци всичко да се нареди! Вярвам, че ще сме добре. Много ми е тъжно, че не успявам да се зарадвам цяла бременност заради различни усложнения и че треперя дали ще стигна до финала.
Иначе и аз ще съм секцио, хич не знам какво трябва да подготвям за болничната чанта. При мен може да се наложи бебче да излезе към 34 седмица.

# 310
Като майка с едно секцио мога да кажа каква беше ситуацията при мен:
Много малко лохии.
Не са ми били нужни нощни превръзки и тн.
Предупредиха ме в болницата да не слагам превръзка, която стига до шева, защото мога да го възпаля.
Купих се бельо с висока талия, отново за да нямам нищо около шева.
Мажех го вкъщи с lecoxen крем. Първите дни със спирт, но те ми казаха каква концентрация, не помня.

# 311
Момичета, тези които знаете, че ще сте секцио, искате ли да споделите в коя седмица ви казаха, че раждането трябва да бъде секцио и какво налага това

# 312
Момичета, тези които знаете, че ще сте секцио, искате ли да споделите в коя седмица ви казаха, че раждането трябва да бъде секцио и какво налага това
при мен е по мое желани Simple Smile

# 313
С първото към 34 седмица определихме дата за секцио, защото бебето беше седалищно. Предложиха да ми направят верзио, за да опитаме за нормално, но имах много контракции и се притесних да не предизвикаме по-ранно раждане и се отказах.

Сега най-вероятно ще съм пак секцио, защото са еднояйчни близнаци и там могат да възникнат всякакви ситуации. Не сме обсъждали дати към момента, само стискаме палци да стигна до 36та седмица.

# 314
Секциото ми беше преди 1 година.
Това, което трябва да носите, много зависи от болницата, в която ще раждате. Докато в държавна болница си носите дори памперсите за бебето, прибори за хранене и дори храна, в частна ще ви трябва само хавлия за баня и дрешките за изписване на бебчо.

Еднократното бельо ми беше неудобно и непрактично. Пробвайте едно вкъщи преди раждането. Добре, че си бях взела нормални бикини и нощни превръзки на Always. С това изкарах целия престой в болницата, както и следващите няколко месеца.

Общи условия

Активация на акаунт