Шийката е мека, има фуния от вътрешната страна, макар и да е все толкова дължината и да не се е скъсила повече от преди 15 дена.
Тази сутрин имах зацапване и тръгнах към болницата.
Тук ме обясняват, че всичко ще е наред, много се надявам да не ме баламосват. аз съм за края на ноември / много ранен декември, така че оптимално минимум още месец и половина да изкарам, даже два и половина.
Някой изпадал ли е в подобна ситуация с успешен изход и износено бебе?
Иначе и на моето бебе му е с 2-3 седмици напред главата. Казали са ми да не го мисля за момента.
Здравей и спокойно, аз в 19та седмица влязох по спешност в болница с изцяло отворена шийка 2.5см разкритие и дължина на шийката 1 см, 5 дни ми вливаха магнезий и още нещо + антибиотик и на 6ти ден серклаж на горещо. Не спукаха мехура въпреки късата шийка, обсъдихме вероятността в 29та седмица да се сложи и песар, защото буквално конеца ми държи бебето вътре. Към момента не сме слагали все още песар, защото не се е наблюдавала необходимост на прегледите, утре съм на преглед и ще видим как се развиват нещата, но на предния преглед доктора беше много доволен и предполагаше, че може и да не се наложи песар. В моя случай ми каза, че ако избера секцио в 38ма седмица го правим, ако искам естествено в 36та махаме серклажа и когато си започне раждането (най-вероятно в същия ден имайки предвид, че шийката преди конеца си е отворена). Това е което към този момент знам, утре може да имам и нова информация, но въпреки всичките ми страхове бебче си е вътре, минаха повече седмици отколкото остават, все още не мога да се зарадвам, но се чувствам една идея по-спокойна, че тази бременност ще приключи добре въпреки всички драми.