Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 27 478
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Като майка с едно секцио мога да кажа каква беше ситуацията при мен:
Много малко лохии.
Не са ми били нужни нощни превръзки и тн.
Предупредиха ме в болницата да не слагам превръзка, която стига до шева, защото мога да го възпаля.
Купих се бельо с висока талия, отново за да нямам нищо около шева.
Мажех го вкъщи с lecoxen крем. Първите дни със спирт, но те ми казаха каква концентрация, не помня.
от къде си купихте бельото с висока талия, че аз все гледам и не намирам

# 316
Купих го от квартален магазин за бельо. В такива обикновено има много избор. Ако сте от София мога да кажа и кой точно.

# 317
Като майка с едно секцио мога да кажа каква беше ситуацията при мен:
Много малко лохии.
Не са ми били нужни нощни превръзки и тн.
Предупредиха ме в болницата да не слагам превръзка, която стига до шева, защото мога да го възпаля.
Купих се бельо с висока талия, отново за да нямам нищо около шева.
Мажех го вкъщи с lecoxen крем. Първите дни със спирт, но те ми казаха каква концентрация, не помня.
от къде си купихте бельото с висока талия, че аз все гледам и не намирам

Здравей, аз преди няколко месеца си купих бельо с висока талия за бременни от un-angelo. Много ми е удобно.

Качвам няколко линка от сайта им, за всеки на който може да е нужен. 😊
1. https://un-angelo.com/bg/bikini/2023-77701-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D1 … D0%B1%D1%8F%D0%BB

2. https://un-angelo.com/bg/bikini/2640-65271-%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0 … D1%81%D0%B5%D0%BD

3. https://un-angelo.com/bg/bikini/3072-67998-%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0 … D1%80%D0%B5%D0%BD

# 318
Само не си взимайте еднократното бельо на Canpol, ужасно е.

# 319
Само не си взимайте еднократното бельо на Canpol, ужасно е.

Точно към тях се бях насочила, мислех всичко от тях да взема и бельото и превръзки и интимния душ и всичко 😬

# 320
Thea10, при мен по принцип е главно по желание, защото сме от друг град и искам да чувствам по-голяма сигурност, че си имам дата, а и изпитвам неистов страх от нормалното, отделно моят мъник не е имало и ден да не е седалищно. От самото начало ритничетата са си долу, предполагам има вероятност да се обърне, като се има предвид времето, което остава, но при мен движението е ограничено доста цялата бременност. В началото имах многократно зацапване и кървене, заради което няколко месеца трябваше да не се движа изобщо, след това пък жегите започнаха и ми става лошо, та мога само късно вечерта, но колко да ходя.. Затова мисля, че в моя случай ще си остане в тази позиция до края. Поне имам “причина” , че ми писна от коментарите на всякакви хора, които осъждат секциото по желание и те заклеймяват като лоша майка или изобщо не си истинска майка.. 😐 А за датата, след 2 седмици съм на преглед в 31 седмица и много се надявам да стане на въпрос вече. 😊

# 321
Thea10, при мен по принцип е главно по желание, защото сме от друг град и искам да чувствам по-голяма сигурност, че си имам дата, а и изпитвам неистов страх от нормалното, отделно моят мъник не е имало и ден да не е седалищно. От самото начало ритничетата са си долу, предполагам има вероятност да се обърне, като се има предвид времето, което остава, но при мен движението е ограничено доста цялата бременност. В началото имах многократно зацапване и кървене, заради което няколко месеца трябваше да не се движа изобщо, след това пък жегите започнаха и ми става лошо, та мога само късно вечерта, но колко да ходя.. Затова мисля, че в моя случай ще си остане в тази позиция до края. Поне имам “причина” , че ми писна от коментарите на всякакви хора, които осъждат секциото по желание и те заклеймяват като лоша майка или изобщо не си истинска майка.. 😐 А за датата, след 2 седмици съм на преглед в 31 седмица и много се надявам да стане на въпрос вече. 😊
На мен ми казаха около 38ма седмица за планово секцио.

# 322
аз също искам по желание,не се притеснявай всеки си говори каквото иска важното е мама и бебе да се чувстват добре,стискам палци всичко да е наред Simple Smile

# 323
Аз няма да съм по желание, но не мисля, че има нещо лошо да си и по желание. Всеки сам решава, след като имаме право на избор.
Аз имам няколко диагнози, които не са потвърдени, но ако потвърдят може да се наложи раждане след 33 г.с. Ако не се потвърдят съм с кисти във влагалището, които също налагат секцио, но тогава поне ще си бъде в 38-ма седмица. Това сме обсъждали.

# 324
Аз няма да съм по желание, но не мисля, че има нещо лошо да си и по желание. Всеки сам решава, след като имаме право на избор.
Аз имам няколко диагнози, които не са потвърдени, но ако потвърдят може да се наложи раждане след 33 г.с. Ако не се потвърдят съм с кисти във влагалището, които също налагат секцио, но тогава поне ще си бъде в 38-ма седмица. Това сме обсъждали.
при мен датата е в 39 г.с дано до тогава бебчо да не тръгне за сега АГ казва,че няма предпоставки да тръгне по рано.

# 325
Аз също не разбирам някой като вземе да осъжда избора на жена да роди по един начин или друг.

Най-много хейт имам обаче към лекари, които дават наклон да секцио и буквално манипулират жени с извъртяни приказки и използвайки авторитета си на лекари, за да се реши жената на вариант който ще му е по-удобен да си планира деня. Мисля, че ви казах за този по ЗК, който още в 16та седмица взе да ми говори как ми е голямо бебето и ще трябва секцио 😀

Но жените които ме дразнят са тези, които се хвалят как са родили естествено без упойки и медикаменти и се опитват да вземат някакъв медал по геройство. Ми не. Медицина си има, като си избрала да раждаш все едно си на полето преди сто години, не смятам че заслужава някакви специални похвали това. "Всеки си решава" трябва да се уважава на всички нива и никоя не трябва да си мисли, че е по-добра от друга, щото е родила със или без секцио или със или без епидурална. Всяка майка заслужава поздравления и минава през нещо тежко и травматично.

# 326
Плановото секцио съм чувала, че обикновено се прави около 10+/- дни преди датата на термина.

# 327
На мен ми казаха, че ако е секцио (в случай, че бебето остане седалищно) ще е в 38 седмица.

# 328
  • Варна

Без да си налагам мнението, но съм с такова мислене (много се моля и да си запазя сегашната поне за мен адекватност след появата на малкия живот и здраве), че бих отговорила на такива подмятания, че добре, че има и такива като мен, които да изберат секциото (то все едно това е нещо, което само и единствено от майката зависи, както и кърменето впрочем), че да могат тези с естественото раждане да се бият в гърдите, че не са родили секцио. Явно с друго не могат да се похвалят, поне в моите очи. И не говоря за жени, които нормално споменават фактите, а за тези, които държат да се изтъкнат. Също бих им казала, че те нали са добри майки, какво ги бърка аз каква майка съм. Да гледат тях си и техните деца. А и в крайна сметка след години чак ще се види кой как си е гледал и възпитал децата и аз като живееща в общество ми е важно с какви хора съм заобиколена и се разминавам и по улиците, а не кой как е роден и кърмен ли е, или не. Същото важи и за тези, които са родили млади и само с това се изтъкват пред такива като мен, които ще раждат на 30+. Та хич да не ви пука. Не всичко зависи от нас и на такива коментари според мен не трябва да се мълчи. Мога да бъда и доста по-крайна в изказа си, но хайде тук няма да пиша какво друго бих казала в такава ситуация.

Стискам палци при всички всичко да е наред до раждането и след това!

Честит празник!

# 329
Аз избирам секцио по свое желание за момента , нали не знам нещо да го налага .
И освен майка ми и мъжът никой не знае и не го интересува Simple Smile Първото ми раждане беше толкова травмиращо , че нямам сили и желание някой , който няма право да ме съди и разпитва за какво съм избрала Секцио . Това е личен избор , ако не се налага , няма значение как сме родили , има значение какви деца възпитаваме и пускаме в и без това вече покъртителния , необразован , груб свят в който живеем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт