Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 27 470
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Ох уау. Доста са се нагорещили страстите в тази тема. Намирам това мнение за изключително противоречиво. Аз сега разбрах, че съм избрала да раждам все едно съм на полето преди сто години. Осъжда се изтъкването на такива майки, докато биват заклеймявани с някакви странни изрази за техния избор.

От никого не съм очаквала медал за храброст, но и не съм изпитвала нужда или желание да раждам по друг начин. Аз не осъждам никой, който избере да ражда секцио - негова си работа, ама тези епитети ги приех малко лично…

Странно ми е и колко хора харесват подобно мнение. Явно аз нещо не го разбирам.

Но жените които ме дразнят са тези, които се хвалят как са родили естествено без упойки и медикаменти и се опитват да вземат някакъв медал по геройство. Ми не. Медицина си има, като си избрала да раждаш все едно си на полето преди сто години, не смятам че заслужава някакви специални похвали това. "Всеки си решава" трябва да се уважава на всички нива и никоя не трябва да си мисли, че е по-добра от друга, щото е родила със или без секцио или със или без епидурална. Всяка майка заслужава поздравления и минава през нещо тежко и травматично.

# 331
  • Варна
Понеже аз съм една от харесалите, та според мен Libraing визира тези, които го изтъкват с цел начукване на чуждите канчета. Написала е "Но жените които ме дразнят са тези, които се хвалят как са родили естествено без упойки и медикаменти и се опитват да вземат някакъв медал по геройство." Не вярвам да я дразнят всички, родили естествено и без упойка. Аз така го разбирам. Същото аз изказах и за тези, които се бият в гърдите, че родили млади. Познавам такава, подробност, че и двете й деца не са научени едно здравей да кажат (то не, че тя го казва винаги), но пък всичко при нея относно други хора и децата им се обяснява с това кой кога е станал родител и на колко години. Да се разбира 30+. Грам не ме засяга мнението й, имаше коментари и по мой адрес, само се чудя не си ли дава сметка, че това кога и дали ще имаш дете, се определя от толкова много фактори, а понякога и не зависи от хората. За наше щастие аз бързо и безпроблемно забременях, но за съжаление това не е общовалидно за всички. Да не се отплесвам от темата какво още ми чуха ушите и то от жена с две дъщери, които живот и здраве също ще минат някой ден по същия път.

# 332
Аз да сменя малко темата - моето бебе много шава и се върти, но досега позиция за раждане не беше заемало. Вчера цял ден ме опъваше на всички страни и май май през нощта се е завъртял и сега усещам цял ден ритници в ребрата. Не че е кеф 😅 но ще се радвам да се е наместил добре за раждане 😄

Да добавя, че съм 31 + 2

# 333
Ох уау. Доста са се нагорещили страстите в тази тема. Намирам това мнение за изключително противоречиво. Аз сега разбрах, че съм избрала да раждам все едно съм на полето преди сто години. Осъжда се изтъкването на такива майки, докато биват заклеймявани с някакви странни изрази за техния избор.

От никого не съм очаквала медал за храброст, но и не съм изпитвала нужда или желание да раждам по друг начин. Аз не осъждам никой, който избере да ражда секцио - негова си работа, ама тези епитети ги приех малко лично…

Странно ми е и колко хора харесват подобно мнение. Явно аз нещо не го разбирам.

Но жените които ме дразнят са тези, които се хвалят как са родили естествено без упойки и медикаменти и се опитват да вземат някакъв медал по геройство. Ми не. Медицина си има, като си избрала да раждаш все едно си на полето преди сто години, не смятам че заслужава някакви специални похвали това. "Всеки си решава" трябва да се уважава на всички нива и никоя не трябва да си мисли, че е по-добра от друга, щото е родила със или без секцио или със или без епидурална. Всяка майка заслужава поздравления и минава през нещо тежко и травматично.

Това мнение не касае жената, която е направила този избор, а тази, която се изтъква с него за сметка на тези, които са използвали другите методи. Това съм казала и заставам зад него, вече ако някой го приема лично, няма какво да направя.

# 334
Аз съм чувала изречения от сорта на “Ако не е родила естествено, ами с операция каква майка е?” и още 100 000 други щуротии от този сорт. Предполагам, че и в поста става въпрос за такъм тип майки.

По принцип мен би ме смутил въпрос от някой как съм родила. 🤣 Някак не ми се струва тема на разговор, освен ако не е в контекста на тази тема.

# 335
Във фб съм виждала многобройни коментари от жени на всякаква възраст, които злобеят супер много срещу раждалите секцио - от сравнения как е едно да родиш естествено, и друго - секцио, до как майката е по-малко майка и човек и разглезена и "не истинска жена". Ето тези жени ме отвращават. Много дълбоко внедрено женомразство - "на мен преди 30 години не ми даваха упойки и родих шест кила бебе". И ми се е случвало да кажа, че ще искам епидурална и да ме погледнат със снизходителната усмивка. 😀

# 336
Като човек, родил първият път естествено, се възхищавам на жените, които избират секцио. За мен това е по-болезненото и страшно раждане. Много се надявам и вторият път да успея да родя естествено. Просто от самата мисъл за секцио ме побиват тръпки.

# 337
Начален учител съм и работейки с деца не мога да преценя кои са раждани естествено и кои секцио, нито кои са кърмени и кои не. Но за сметка на това веднага се разбира кои деца са възпитани с грижа и любов и съответно кои не. Simple Smile

# 338
Здравейте бъдещи мами! От къде мислите да купувате дрехи за изписването.   И как е най подходящо да се облече спрямо сезона Simple Smile)

# 339
Аз затова сега като тръгна да се обяснявам, че ще съм секцио го правя с удоволствие, защото на редовния коментар "ох и ти ли като всяка втора разглезена кифла", казвам че първият път съм раждала нормално и съм кърмила до 2г. и млъкват 😁😁😁  но така де, все ще се намери някой да упреква...

За изписването май и аз ще заложа на сглобяване на комплектче. Все си харесвам скъпи неща, от порядъка на 80-100лв не си заслужава.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 22:28 от NewWay73

# 340
Момичета няма значение кой как ще роди нормално или операция и по двата начина няма да е лесно както ми бяха казали "лесно майка не се става" ! Аз лично се възхищавам на тези жени които родили нормално,но това е личен избор и никой няма право да съди другия за неговия избор.Пожелам на всички мами леко и безпроблемно раждане накрая да се похвалим с здрави бебета това е най важното 🤗🙏

# 341
Ох, мили дами, много скоро ще спре да ви пука от малоумни коментари. Буквално за всяко нещо ще се намери кой да ви критикува, защото се оказва, че всеки е голям разбирач на тема отглеждане на дете. Дори и тези, които още нямат деца. 😀

"Ще раждаш секцио? Това не е раждане, това е операция."
"Ще раждаш нормално? И какво, медал ли очакваш да ти дадат?"
"Храниш детето с адаптирано мляко? Ужас, тъпчеш го с химии от първия ден."
"Кърмиш повече от две години? Кога ще го отбиваш вече, до първи клас ли ще го кърмиш?"
"Храниш го през три часа? Горкото бебче, гладно го държи.."
"Храниш на поискване? Ами ти така не му оставяш коремчето да почине."
"Искаш само едно дете? Ама то как ще се научи да споделя, ще стане голям егоист."
"Искаш три деца? Какво ще ги правиш толкова много?"

Все реални примери. 😀

И аз по някои въпроси имам много крайно мнение, но го налагам единствено на себе си и никой друг. Дреме ми комшийка Пенка дали си кърми детето или не.

# 342
"лесно майка не се става"
Това като го чуя и ...Close
За изписването взех клинче и блузка комплект, към който добавих в подходящи цветове чорапки, шапчица, боди с къс ръкав и плетена памучна пелена. И на мен не ми се взима цял комплект, с първото дете използвахме само изброените неща, като блузката беше камизолка по-скоро.

# 343
Понеже от мен тръгна въпроса, се чувствам длъжна да кажа, че не го зададох с цел осъждане на секциото по избор, а ме интересува ако е по медицински причини, какви може да са те, за да съм подготвена какви изненади мога да очаквам на следващи прегледи, тъй като моя термин е за края на ноември, а момичетата с термин началото на ноември са с няколко седмици “по-напред с материала” от мен. Иначе въобще не осъждам тези, които сами са избрали да родят секцио. Аз самата се плаша от целия процес на естественото раждане, но повече ме плаши процесът на възстановяване след секцио, тъй като си е коремна операция. Като сложих страховете си на кантар+някои от предимствата на естественото раждане, реших, че ако не се появят противопоказания или усложнения избирам естествено раждане.

# 344
Включвам се и аз. Искам естествено, въпреки възрастта ми 37 г. и първо раждане. Избора ми се основа на това, че няма да имаме кой да ни помага и искам да се възстановя възможно най-бързо, но пък бебето е седалищно и с двойно овъртяна пъпна връв, така че може и на секцио да минем. Не го мисля много, каквото стане, важното е и двамата накрая да сме добре.

Общи условия

Активация на акаунт