Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 16 797
  • 536
  •   3
Отговори
# 465
Аз ще съм със сак с колелца за мен и за бебетата малък сак с техните дрешки , относно големината на бебетата , според мен няма как да определят с точност , защото те спрямо измерените размери правят някакви изчисления , но всеки ехограф е различно , дори моята прави втори път тези изчисления , защото не вярва на ехографа , на мен все ми казват колко са големи и защо били толкова..27 г.с и ги изкараха вчера по 1кг.300 г. .. дори вчера докторката в спешното ми каза ,че трябва да ми преместят термина по- рано със седмица и половина , две . А тази , която ме следи отрича тези промени в термина.. не знам , всяко бебче си е различно , едните се раждат 4 кг. ,а други по 2.. все са си здрави и развити бебета..

# 466
Здравейте, преди малко бях на преглед при АГ, днес влизам в 31г.с. Бебето беше малко по-малко от 1.500кг , той си върви една идея по-малък, като цяло. Измери му коремчето с няколко дни по-назад, ще изчакаме да видим и на феталната утре какво ще каже докторката и евентуално ще пия хапчета за кръвопотока към плацентата. Каза ми, че няма нищо притеснително, но все пак ме жегна леко тази информация.

# 467
Не се притеснявай, при мен винаги коремчето е вървяло седмица назад, а главата -една напред, но не са ми го споменавали никога, аз сама си гледам резултатите, явно не са го счели за притеснително.
Да ви попитам момичета, какви шишета (марка, големина) и колко ще са нужни? Нямам представа ще имам ли кърма или не и ще се справя ли с кърменето... Първо детенце ще ми е. Биберони също колко и вие какви сте взимали Simple Smile
Здравейте, преди малко бях на преглед при АГ, днес влизам в 31г.с. Бебето беше малко по-малко от 1.500кг , той си върви една идея по-малък, като цяло. Измери му коремчето с няколко дни по-назад, ще изчакаме да видим и на феталната утре какво ще каже докторката и евентуално ще пия хапчета за кръвопотока към плацентата. Каза ми, че няма нищо притеснително, но все пак ме жегна леко тази информация.

# 468
И на моето бебе коремчето върви назад, даже при някои прегледи с по седмица, АГ и ФМ не коментират че го намират за проблем. Като цяло предвид всички мерки ако върви горе долу добре, мисля че няма проблем, например ние сме 3 дни назад от няколко месеца.
За биберони мисля да взема каучукови и анатомични. Каучукови харесах на бибс, анатомични все още не съм. Искам да имаме два-три вида, за да види какво ще й хареса.

# 469
Аз съм в същия филм - бях на фетална в петък (31+5) и беше 1600 гр. 😅 Утре съм на преглед при моя АГ да видим какво ще каже и той да правим

# 470
Аз след дълго чудене и четене, поръчах на Филипс Авент шишетата Natural response. Реших да взема направо комплекта (4 шишета), от гледна точка да ми е по-удобно. Например, през нощта като ставам за хранене, да си имам и допълнително стерилизирано шише, за да не се налага да мия и стерилизирам едно по 100 пъти (моя си глезотия, във всеки случай не идва краят на света, ако имаш само 1-2 шишета 😅). В комплекта има и един беберон, и аз отделно поръчах два в комплект отново на Philips (0-6м), водят се ортодонтични. А за килограмите ще се държим в течение, ще пиша утре какво е станало. ❤

# 471
Аз съм на преглед в четвъртък и вече нямам търпение. Имах доста ядове с лекари около кръвно, тромбофилията и какво ли още не…изписваха ми лекарства с шепи и никой не ти обяснява какво, защо и дали е безопасно спрямо бебето. Толкова тежест ще ми падне от гърдите, като говоря с АГ, че просто не е истина.

За шишета съм се насочила към стъклените Philips Natural Response и ако нещо не потръгне с тях, хвърлих око и на тези на Nuk. Ние засега имаме само количка (още в магазина) и дрешки (не много). Почна да ме хваща параноята, че нищо не е готово и ще ръчкам мъжа да започваме предбебешката подготовка.

# 472
Имам обратните притеснения аз. Моето бебе върви напред още от самото начало, с около 9 дена, но пък главата му е още по-голяма.
Казаха, че най-вероятно е генетично, и аз, и бащата сме били големи бебета, особено той (4100 роден на термин). За всеки случай ще правя ОГТТ тия дни, само малко да ми се излекуват вените, че положението е много зле с хематомите след болницата.

Изпаднах в паника от някакви сърбежи тия дни, викам си да нямам онова с жлъчния сок в черния дроб, пък то се оказа, че нещо ме е нахапало. Сега вкъщи обработваме матраци и дивани. По мъжа няма нищо, ходи разбери. А в момента дори не излизам никъде.

Манифестирам да имам поне една спокойна седмица без притеснителни ситуации преди следващия преглед. 😀 запазвам самообладание, но не ми е лесно.

# 473
Имам обратните притеснения аз. Моето бебе върви напред още от самото начало, с около 9 дена, но пък главата му е още по-голяма.
Казаха, че най-вероятно е генетично, и аз, и бащата сме били големи бебета, особено той (4100 роден на термин). За всеки случай ще правя ОГТТ тия дни, само малко да ми се излекуват вените, че положението е много зле с хематомите след болницата.

Изпаднах в паника от някакви сърбежи тия дни, викам си да нямам онова с жлъчния сок в черния дроб, пък то се оказа, че нещо ме е нахапало. Сега вкъщи обработваме матраци и дивани. По мъжа няма нищо, ходи разбери. А в момента дори не излизам никъде.

Манифестирам да имам поне една спокойна седмица без притеснителни ситуации преди следващия преглед. 😀 запазвам самообладание, но не ми е лесно.

Според мен няма нужда да се притесняваш , аз съм родена 3900 , моя мъж над 4 кг. Дъщеря ми се роди 37 с. И беше 3670 , сега и двата близнак са големи.. ами ген си е , няма как да са по- малки ..

# 474
Шишета съм взела на Phillips Avent Natural Response. От тях съм доволна, ползвах ги с баткото. Взела съм засега само два броя и се надявам да не ми влизат в употреба често. 😅Биберони пък съм взела на Нук силиконови, от анатомичните, които са сплескани отдолу.

Тази сутрин бях на първи преглед при израждащия АГ. Всичко е наред с момата, измери я 2070гр. За жалост обаче отново се е завъртяла и сега е седалищно. 😐 Усещах аз от 2 - 3 дни, че ми натиска нещо по-тумбесто точно под ребрата, а то било главичката. От утре съм 34г.с. и се надявам до 36 - 37г.с. да си заеме сама правилната позиция. В противен случай доктора ще се опита да я завърти чрез верзио и силно се надявам да не се налага, защото съм чувала, че е болезнена процедура.

# 475
  • Варна
За биберони имаме 4 броя (2 еднакви), които са ни давали от лекциите, на които сме ходили. Питала съм ортодонтката ми за тях, каза, че стават. Едната е на Nuk, 2 на Lovi и 1 на Canpol.

За шишетата имаме 2 на Canpol по 120 мл. Братовчедка ми ми каза, че на първо време ще ми стигнат, нямало нужда от други. Засега не мисля да взимам, ако вече се наложи нещо, тогава.

Иначе за теглото на бебетата, спокойно! Родила съм се 2.8 кг. на 52 см. Изписали са ме 2.7 кг. Доживяла съм до 35 години, та няма драма!

Утре от 11 ч. съм на тонове.

# 476
Моля ви за съвет. Харесалата съм си кошара и матрак.

Понеже ще ми е първо бебче, не разбирам следното: 1. Нивата на кошарата на какви сантиметри са? 2. Ако матрака който съм харесала е с тази дебелина, много ли ще скъси разстоянието? 3. Кошарата е по-ниска от метър, удобно ли ще е за вземане и поставяне на бебето, понеже мъжа ми е 1,90? 4. До каква възраст може да се ползва кошарата?

# 477
Забравих да спомена в предишното мнение, но има ли дни при вас, в които усещате бебето по-слабо или дни, в които почти не го усещате?

Уж съм със задна плацента (или някак си изкривена отстрани, не могат да се разберат) и досега винаги съм я усещала, но последните дни нещо е доста тиха. Мърда и го усещам, но ритници почти няма или са доста слаби за разлика от преди. За справка съм 30+2, от няколко дни не мога да стоя сгъната и все нещо ми подпира около слънчевия сплит, когато шофирам.

# 478
Като се обърне с гръб към корема и реално крачетата и ръчичките ритат навътре, аз тогава усещам по-слабо.
Но като цяло много усещам, почти постоянно. Също съм със задна плацента, чак се чудя ок ли е, че толкова много мърда, на моменти не се спира.
Първата бременност бях с предна плацента и нямаше нищо общо, много по-малко усещах.
Аз също съм от тези притеснените , че на последния преглед е напред с една седмица, а главата с три. В края на месеца съм на трета фетална и се чудя да я дочакам ли или да ходя още някъде да я погледнат госпожицата.
Аз ходих при АГ за вземане на проба за микробиология  миналата седмица, споделих си притеснението , но той не ми се видя притеснен, не ме погледна на ехограф, не ме извика по-рано на преглед...
Голяма част от притесненията ни са само в нашите глави, но няма как... Малко остана.
Аз пък нали съм с гестационен диабет и не мога да ям сладко и въглехидрати,  сега съм си размислила, организирам рождения ден на детето, как няма да опитам от тортата и... Направо ужас е това да спазваш диета, за човек като мен, който никога не се е ограничавал от нищо, сега точно бременна трябва да се ограничавам. Ама какво да се прави, ще търпя.

# 479
Аз към 27 г.с. забелязах драстична промяна от към движения от силни станаха по-слаби, но го отдавам на факта, че точно по това време се е обърнал и до сега си е седалищно. Пак усещам движения, но по-надолу, по-слаби и по-навътре сякаш и трябва да съм легнала и спокойна за да ги разгранича. Някой път не знам дали е възможно, но май ме сритва в пикочния мехур, защото ми се допишква рязко за 2 секунди и спира. А преди като беше с краката нагоре направо ми се виждаше коремът от 3 метра как се мести.
Забравих да спомена в предишното мнение, но има ли дни при вас, в които усещате бебето по-слабо или дни, в които почти не го усещате?

Уж съм със задна плацента (или някак си изкривена отстрани, не могат да се разберат) и досега винаги съм я усещала, но последните дни нещо е доста тиха. Мърда и го усещам, но ритници почти няма или са доста слаби за разлика от преди. За справка съм 30+2, от няколко дни не мога да стоя сгъната и все нещо ми подпира около слънчевия сплит, когато шофирам.

Общи условия

Активация на акаунт