Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 16 744
  • 536
  •   2
Отговори
# 525
  • Варна
Относно изписването и друг път писах, че ще сме си ние, моите родители, неговите родители и сестра му, ако всички са здрави, де. Моите трябва да пътуват, че не живеят в града, а на 300 км. Други няма да има, но и роднините не са ни в града, та драма няма да има. Относно снимки и двамата сме против. Ще се снимаме всички, но детето надали ще се вижда на снимките. Не мисля и да почна да го качвам във фейсбук с лицето му. Не съм най-суеверната, но не искам.

Относно посещенията вкъщи също надали ще искам някой да ми виси на главата. Съпругът ми ще си вземе 15-дневния отпуск по бащинство. После ще видим как ще процедираме. Коледа и Нова година още август съм му казала, че ще си бъдем вкъщи. Само тримата, а и все пак ще са ни първите празници като тричленно семейство, няма да ходим при неговите родители или да пътуваме към родния ми град. Това още август му го казах. Като всичкото това го пиша в случай, че всичко е наред с мен и бебето. Дай боже при всички ни да е така!

Относно това, че някой може да се засегне, ако му откаже съфорумката да присъства на изписването, не виждам проблем. В крайна сметка самата тя казва, че не я питат дори как е, така, че грам огризения не трябва да има. А и да я бяха питали, пак не е длъжна да ги вика на изписването.

# 526
Аз лично не вярвам в това за 40-те дни, отчасти и затова са ми съмненията дали и погача да правим, тъй като знам, че много от правилата няма да сме ги спазили - да сме криели детето вкъщи, съпругът ми да не присъства, а да са само жени. Искам и аз възможно най-рано да почнем с разходките навън, но с ноемврийски бебета ще е по-сложно. Четох че трябва да е поне 12 градуса, а температурите доста бързо ще паднат под тази граница.

И аз не съм суеверна и не вярвам в тези 40 дни и питки.Ще си направя babyshower другата седмица и това ми най харесва също не разбирам партито за известяване на пола.Най не вървам че бебето не може да се извежда на чист въздух приз тези 40дни за мен голяма отживелица.

Но който както си иска ще си направи аз само казвам какво правих с първото сега същото ще правя.

# 527
При нас е малко сложно с роднинските връзки, от моя страна само родителите ми се интересуват и ще помагат, докато останалата част от родата дори не звъннаха да честитят или да ни чуят. От друга страна пък семейството на ММ е доста близко и често ни се предлага помощ, съвет или се интересуват, така че от там интерес не липсва. За първите дни вкъщи смятам да допусна само родителите може би, не е подходящо да се врат много хора, но ще видим как ще протече все пак. Аз съм фен на по-ранното излизане от вкъщи, ако времето го позволява и ще се опитам да се климатизираме по-бързо, понеже нямаме тераса и опцията да излезем за 10-15 мин на нея липсва 😄

Относно погачата, живот и здраве мисля да правя и е много приятен ритуал. И сега малко по-различен въпрос: вярвате ли в 40 дни стоене вкъщи и криене на детето и смятате ли да го практикувате?
Аз лично за погача още се чудя(понеже нямам и кой да присъства освен майка/баба/свекървата и леля ми🤣, което ми се струва малко абсурдно, но аз съм си темерут и никой не ми е виновен 🤣)
Относно това дали "вярвам" - не съм човек на суеверията, но ще го спазя от гледна точка, че малкото човече (пък и аз) ще е с доста крехка имунна система. Не мисля че ще ни стане нещо, ако си го спазим. Естествено не отхвърлям варианта дори след като изчакам и го изкарам- пак да лепнем нещо. Всяка мама ще си реши сама за себе си в крайна сметка ☺️, но аз определено няма да го направя относно суеверията + че ще си спестим бързането да купуваме количка(понеже още нищо не сме купували, че с такава несигурна бременност не ми се рискуваше 😅)

# 528
Включвам се и аз да кажа, че днес беше нашия преглед мина добре. Аз съм 33+4 и бебка вече тежи 2.070кг, тоновете ни също бяха нормални - всичко е наред.

За съжаление по пътя обратно обаче колата ни поднесе на мокър завой и направихме птп. Слава богу и аз, и бебка и мъжа ми сме добре, никой не е ранен, само мъжа ми има драскотини по ръката от счупеното стъкло на вратата. Минах на преглед в болницата и утре ще идем и на друг за всеки случай, но засега всичко е наред.
Казвам ви това, за да внимавате в момента с мокрите пътища, при нас беше достатъчно точно колкото да поднесе колата, завъртяхме се и на капак веднъж.

Някой просто ни е пазил, не знам какво друго да кажа. Благодарна съм, че всички сме здрави и просто леко уплашени още.

Бъдете здрави, мами. 🤍

# 529
Хоупче, радвам се, че всичко е наред при теб! Leti07, добре, че сте се разминали с най-малкото!🙏 Представям си уплахата в такава ситуация 🥺 Желая и на всички останали всичко да бъде наред до финала ❤️

Да ви питам дали при някоя от вас се е появило сърцебиене или аритмия? Аз започнах да ги усещам и двете неща много силно от една седмица. Посетих кардиолог в понеделник, който успя да хване аритмията и прескачането на ехограф. Засега няма да се предприема нищо, каза само да си пия магнезия и, ако се влоши, ще ми сложат холтер за мониторинг. Вероятно вече бебето започва да притиска органите, но все пак е доста обезпокоително, когато си усещаш сърцето по този начин 😕

За теглото - аз не си го следя съвсем стриктно, но стартирах 50кг и за първите 4 месеца качих около 4кг. През 5 и 6ти месец качих най-много и рязко и стигнах до 61кг. През 7мия май почти нищо не съм качила, само около 0,5кг, но бебето си наддава нормално. Странно е, че през цялата бременност не усетих кой знае какъв апетит и си ям стандартно.

На изписването сме решили да си бъдем само тримата и директно се прибираме вкъщи. Не ми се рискува в сезона на вирусите да се навъртат хора около бебето. А и родителите ни живеят далеко по родните ни градове и се виждаме така или иначе един път в годината. С други роднини почти не поддържаме връзка, така че няма да правим никакви празненства. На родителите мисля да кажем, че могат да се отбият чак към коледните или новогодишните празници. Моите вече съм ги предупредила, приеха го добре и ме разбират. Предстои да кажем и родителите на приятеля ми. И нещо забавно накрая, може и да ви се види странно, но ние сме от 14 години заедно и родителите ни не се познават 😄 Така че само това ми "липсва" на изписването... по-добре не 😄

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 21:57 от piccione

# 530
Като чета за вашия опит, ми давате кураж да съм по-категорична в комуникацията с роднините! Благодаря ви!
Вие избрали ли сте възглавница за кърмене?

# 531
Аз взех обикновена от Кик на първо време. Ако се получи с кърменето и не ми е удобна, тогава ще дам повече пари за по-хубава.

# 532
Моята е такава:
Скрит текст:
Беше ми удобна със сина ми.

# 533
Момичета, тази сутрин ми стана много лошо на път за работа:(( усетих, че сякаш ми пада кръвното като изкачих стълбите към гарата, после ми мина като си хапнах кифлата във влака, но ми беше доста топло и се съблякох. После в метрото бях добре, но пак ми стана много топло като излизах и изкачвах стълбите. Отидох до близкото кафене да си взема вода, но на касата ми стана страшно зле, пак ми причерня и се свлякох на земята по дупе, хората ми помогнаха и ме вдигнаха и поседях около 20 мин на диванчето с вода и сандвич, стана ми по - добре и се придвижих до офиса. Сега съм добре, работя си, бебо се мърда, но моля за мнение - случвало ли ви се е и мислите ли, че бебо е добре, да отида ли на спешен кабинет да го видят за всеки случай, мерси много:)

# 534
DimBZah, не се притеснявай за бебчето, не е било силен удар, а и щом си шава нормално, значи всичко е наред. Помисли си обаче дали вече не ти е време за болничен/отпуск, че оттук нататък няма да ти става по-лесно.

# 535
Момичета, тази сутрин ми стана много лошо на път за работа:(( усетих, че сякаш ми пада кръвното като изкачих стълбите към гарата, после ми мина като си хапнах кифлата във влака, но ми беше доста топло и се съблякох. После в метрото бях добре, но пак ми стана много топло като излизах и изкачвах стълбите. Отидох до близкото кафене да си взема вода, но на касата ми стана страшно зле, пак ми причерня и се свлякох на земята по дупе, хората ми помогнаха и ме вдигнаха и поседях около 20 мин на диванчето с вода и сандвич, стана ми по - добре и се придвижих до офиса. Сега съм добре, работя си, бебо се мърда, но моля за мнение - случвало ли ви се е и мислите ли, че бебо е добре, да отида ли на спешен кабинет да го видят за всеки случай, мерси много:)
Да на мен ми става лошо като се движа , сякаш или ще повърна или ще припадна,  сърцебиене усещам , моето Аг каза да стоя на хладно , да си почивам ,че може да е от анемията и да си следя кръвното , ако е ниско или нормално да пия повече вода .. просто сърцето в момента работи при мен за трима и нормално да помпа .. помисли си вече за почивка.

# 536
Благодаря ви много за мненията, момичета:) на мен желязото ми е много ниско, от две седмици вече пия желязо, може и от това да е, защото сутринта не го взех, но определено ще се пазя много повече, много беше плашещо - не за мен, а се притесних за бебчо - нещо да не му повлияе това падане на кръвното, благодаря ви много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт