Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 23 906
  • 755
  •   5
Отговори
# 735
Ние направихме първите тонове мисля, че 33 гс. Тази седмица в петък сме пак на преглед,  като лекарката каза, че ще си говорим вече и за раждането.
Честно казано, все още не съм осмислила колко бързо дойде момента и колко малко време остава. Приложението ми показва 33 дни до датата на термина. Само се моля малката да си изчака поне дп тогава, че още сме доста назад с подготовката.

Стискам палци на всички. 😊

# 736
Здравейте мами
днес бях на първи тонове 33гс+5 и общ преглед. Бебка е 2800гр, което е в горната граница та ще правя обременяване с глюкоза.
Имам едва 12 кг вдигнати от началото на бременността, принципно почти не ям сладко и до сега съм имала сравнително безпроблемна бременност. Нямам фамилна обремененост с диабетици. Ще съм изключително изненадана ако се окаже гестационен диабет или нещо подобно
Някой да сподели опит с подобна ситуация?

# 737
Аз правих обременяване заради захар 4.7-8 сутрин на гладно. Бебето не вървеше напред, коремчето му беше нормално, имам нормално води и излезе гестационен диабет в 28 г.с. Нямаме в семейството диабет, не съм имала ИР, качила съм около 8 кг., почти не ям сладки неща.
Така че, да, не е изключено да лъсне диабета. За мен беше излишно и ненужно да го правя, но съм доволна, че ме насочиха, защото нямаше и да разбера.

# 738
Гестационния диабет, доколкото разбирам, е малко като лотария. Не зная дали има връзка с някаква фамилна обремененост от "стандартен" диабет.

Познавам няколко жени, които имат / са го имали, и в болницата се запознах. Прави ми впечатление, че не са с наднормено тегло, дори са по-скоро слаби и нямат диабет в семейството, нито са прекалявали със сладки неща.

Мен заради околоплодни води във високата граница ме пратиха, и се оказа че нямам. Към момента 5-6 килограма бях качила. Сега + още 1. Миналата седмица, в 30-та седмица, бебето ми беше 1650 грама премерено.

Умирам от глад тия дни. Има ли някой друг като мен, с необуздан апетит? Добре че съм на почивен режим и нямам много възможност и желание да ходя за ядене или да готвя 😀

# 739
И аз безсимптомно се оказа, че съм с гестационен диабет в 28 гс. Слаба съм, без наследственост за диабет, голяма изненада.
После обаче се видяха леко завишени води, но бебето не върви едро, даже напротив, днес бях на трета фетална и е 1700 кг в 31 гс
Което не съм сигурна до колко е вярно, защото ме гледаха двама лекари, единия я изкара 2 кг, другия 1700 .... Иди разбери. В четвъртък съм при следящия и ще видя колко е при него.
Иначе всичко е наред слава богу. Сега ще си чакам раждането.
Бях се притеснила от голяма глава измерена от следващия ме АГ. Ами днес се оказа нормална, неголяма глава. Изобщо тези измервания , особено в напреднала бременност май хич не са за вярване.

# 740
Аз също иначе съм слаба, преди да забременея бях 53 кг, сега съм около 60. И според мен е чиста лотария как ще се държи плацентата ти 😅 За това и доколкото знам в чужбина се прави на всички обременяване, а не се следи и аш ли някакви признаци за това.
Аз от диетата започнах и да свалям, сигурно края на бременността ще съм + само килограмите на бебето, плацента и води.

# 741
И аз безсимптомно се оказа, че съм с гестационен диабет в 28 гс. Слаба съм, без наследственост за диабет, голяма изненада.
После обаче се видяха леко завишени води, но бебето не върви едро, даже напротив, днес бях на трета фетална и е 1700 кг в 31 гс
Което не съм сигурна до колко е вярно, защото ме гледаха двама лекари, единия я изкара 2 кг, другия 1700 .... Иди разбери. В четвъртък съм при следящия и ще видя колко е при него.
Иначе всичко е наред слава богу. Сега ще си чакам раждането.
Бях се притеснила от голяма глава измерена от следващия ме АГ. Ами днес се оказа нормална, неголяма глава. Изобщо тези измервания , особено в напреднала бременност май хич не са за вярване.
на мен също ми казаха че главичката е напред със седмица но не било притеснително

# 742
Майчета, тези които ще раждате секцио имате ли насрочена дата вече?

Ние чак на 9 октомври сме на преглед и тогава ще го обсъдим вървя със седмица напред което ще рече 36 г.с ,АГ каза че ако бебчето ни е голям и стегне до 4 кг ,(последния път беше 3 кг) че не иска да рискуваме нито бебчо нито мен и може би ще е секцио . На вас тежко ли ви е вече момичета ,аз понякога направо имам чувството, че всеки момент може да излезе той вече се е обърнал и може би ,като е по голям и тежи всичко ме боли отвътре и когато се движи и рита още повече , да не ви казвам като се натисне върху пикочния мехур имам чувствам че ще се изпусна понякога.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 19:58 от Ptichka04

# 743
Libraing, мен също зверски глад ме мъчи. По план трябва 2000 калории да приемам, но реално средно ми се получават 2400 и пак често гладна си оставам. С преко сили съм се задържала на плюс 12 кг, не знам колко още ще успея да ги държа, че вече два месеца близо не съм качвала.

# 744
Здравейте мами, да се отчета и аз с последна 3 фетална в 32+2г.с
Всичко е наред с принцесата за което много се радвам. Дано при всички ни е безпроблемно. Гложди ме един коментар на специалиста по ФМ. Понеже съм с късна овулация и от началото термина ми по Узд е на 23.11 стана въпрос за 45 дневния, че скоро ще ми го пуска Аг и аз и казах, че ми е от утре. Тогава тя каза, че не е правилно, че го пуска по-рано защото официално термина е на 23.11. А моята Аг казва, че 45 се пуска по последна менструация. Има ли някой с такъв казус или поне знание кое изчисление се гледа за 45 дневния по УЗД или по цикъл. Много се обърках, феталния специалист казва, че реално след 23.11 имам още 1 седмица ако не се роди на термин и вече тогава да се предизвика раждане, а така като гледат последна менструация доста рано се пада. 🤔
На кой да вярваш и как ще стане идея си нямам. Скоро ще се виждам и с израждащия ще видя и той какво ще каже.

# 745
  • Варна
Аз от сряда ще съм в 35 седмица. Днес бях и на ендокринолог. Всичко точно с изследванията.

Физически, обаче почвам на моменти много да се изнервям. С нередовен стомах съм, сууууупер трудно ми е да ходя до вц. Болят ме костите около таза. Трудно ставам от леглото, а да съм към 59 кг. на 172 см. ръст. В общи линии на моменти като днес например ми идва да отида до болницата и да им кажа просто да го извадят и да ми е по-леко поне физически. Не спира и да ме подпира с крака.

Иначе на 25.09 като бях на преглед АГ ми каза, че пъпната връв се е увила един път само, но не било притеснително. Аз после като писах тук, това забравих да го кажа. Та някоя в такава ситуация?

Иначе поне нещо хубаво днес, освен ендокриноложката, че бях играла в инстаграм за комплект шишета на Lovi и днес ми ги доставиха.

# 746
Nefi23, аз също съм с една седмица по-късно овулация. Следващия ме АГ изчисли и термина ми да бъде официално седмица по-късно, съответно и болничния преди раждането ми беше съобразен с преизчисления термин. Не е редно да се взима термина според последния МЦ предвид, че има закъсняла овулация.

# 747
Аз от сряда ще съм в 35 седмица. Днес бях и на ендокринолог. Всичко точно с изследванията.

Физически, обаче почвам на моменти много да се изнервям. С нередовен стомах съм, сууууупер трудно ми е да ходя до вц. Болят ме костите около таза. Трудно ставам от леглото, а да съм към 59 кг. на 172 см. ръст. В общи линии на моменти като днес например ми идва да отида до болницата и да им кажа просто да го извадят и да ми е по-леко поне физически. Не спира и да ме подпира с крака.

Иначе на 25.09 като бях на преглед АГ ми каза, че пъпната връв се е увила един път само, но не било притеснително. Аз после като писах тук, това забравих да го кажа. Та някоя в такава ситуация?

Иначе поне нещо хубаво днес, освен ендокриноложката, че бях играла в инстаграм за комплект шишета на Lovi и днес ми ги доставиха.
Нашият момък и той също е с омотана пъпна връв около врата, това ми го каза в началото на месеца следящата ме АГ, с идеята, че не е нищо притеснително, доста често срещано и понеже ме знае, че съм филмирка, да не си изкарам акъла, ако другият лекар ми го каже. Когато си говорих с приятелки наистина се убедих, че доста често се случва.

# 748
  • Варна
Smurfette19, благодаря! Аз не, че съм се ошашкала, но се зачудих, въпреки че каза, че не било притеснително. А и щом не е рядко срещана ситуация, значи няма драма.

# 749
Аз влизам в 35-та седмица, но по овулация и размери на бебето си пасва точно 36-та (както аз си бях изчислила в началото). Но моята лекарка като ме замери така в началото и това е. Просто имам едно на ум, че може да дойде бебето още в края на октомври съвсем безпроблемно.

Същата история - натиска ме в дясно, рита, бута, скача. Няма денем, няма нощем. Преди спираше поне докато се разхождам или като правя нещо. Сега въобще не се вълнува. Рита ме и докато шофирам и ме стряска. Не мога да седна да вечерям спокойно защото масата ми идва ниска и трябва да се свивам и ме притиска. Пикочния мехур също натиска и то много настоятелно, почти нон-стоп усещам движения и напрежение върху него.

Днес почти през 2 часа ям все нещо. Докога така не знам. 4-5 много тежки седмици се очертават, пък после също толкова Stuck Out Tongue Closed Eyes ма от друг вид болки и неудобства.

Общи условия

Активация на акаунт