Петокласници 2025/2026

• 7 950
  • 204
  •   2
Отговори
# 135
Аз съм доволна от успеха на София.  Много се старае и учи до късно, защото следобед в повечето случаи има занимания в балета.  Госпожата по математика е предложила да отидв на олимпиадата в началото на декември, като е доволна от отличния й успех без да ходи на допълнителни уроци по математика. Сега съм разпечатала от минали години за да се упражнява малко.

# 136
Здравейте,

Дали някой има абонамент в domashno.bg? Може ли да споделите мнение?

# 137
Здравейте! Имате ли проблеми с дигиталната раница?Не ми се отваря нито един учебник.От училището казаха,че не зависи от тях,а от МОН.Но ако при вас няма проблем,отново ще ходя в училището да питам

# 138
Изобщо не съм правила регистрация там. Може да направите регистрация към издателствата и да ползвате безплатно учебниците там. Поне Просвета и Клет предлагат и такъв вариант. Достатъчно е да се посочат училището и клас (не паралелка).

# 139
Нашата раница работи.

# 140
Имаше майка на дете от класа, която също сподели за проблем с дигиталната раница тази седмица. Ние не я използваме

# 141
От скоро не достъпям учебниците през дигиталната раница. Незнам защо. Ползвам сайтовете на Просвета и Клет

# 142
Здравейте, забелязвате ли проблем с концентрацията на децата ви в тази възраст? Дъщеря ми е значително по-разсеяна от миналата година и макар, че се справя с материала, то е с хиляди напомняния от наша страна да направи това или онова.

# 143
  • Пловдив
Моята си е така отначало.

# 144
Моят син винаги е бил някак над нещата, но пък доста стриктен откъм дисциплина и задължения в училище. Но за домашните разчита на момичетата в класа, които свикнаха тези като него да пускат в групата това, което е зададено. Мечешка услуга става вече, в гимназията няма да има такива девойки и ще трябва да се учи сам да си отбелязва.
За първи път тази година на два пъти го хванах да чете уроците по история, и двата пъти донесе шестици след това, което не го стимулира да учи така и по другите предмети, но не е и бележкар и не му пука особено, че ще получи по-малко. За сега успехът се движи 5,00 - 5,50, така че нямам претенции.

# 145
  • София
Ще става по зле. Тийн истории. Отделно телефона и чата с приятелки са все по -важни... Но, нормален разговор,  много разбиране и да не се губи връзка с детето, чрез ултиматуми, забрани и разправии.. трудно е, знам.....

# 146
  • Пловдив
Това последното го наблюдавам при моята, но го смятам за нормално.
Ходеше доскоро на шах и на гимнастика - понеделник и сряда шах, вторник и четвъртък гимнастика. И в двете не е сред лидерите по майсторство, оплаквала се е, че не е добра и не и се ходи, но като че ли шахът вървеше повече и го обичаше. Сама поиска да ходи в началото. За лятото го беше прекъснала и от есента го възобнови. От известно време не ходеше с ентусиазъм, не отиде, ако не и напомниш, или излезе с приятелка (едно дете от блока най-често) и пита по вайбър може ли да не ходи... Аз мислех, че не и се ходи, за да не си прекъсва мохабета. Изплю обаче камъчето - в групата за сряда и понеделник останали само малки деца, една част - начинаещи, и не искала с тях, срамува се, не и е интересно... Напредналите били във вторник и четвъртък. Пак същото - "аз не съм добра", те са напреднали, не знам какво. Аз бях готова да отида да питам на четири очи учителя/треньора дали смята за подходящо да я премести в другата група при по-големите деца - да, обаче съвпада с гимнастиката по дни и няма време за придвижване, "а ти нали държиш да ходя на гимнастика". Аз наистина държа, защото искам да ходи на някакъв спорт заради движението. Реално наистина не е много добра в гимнастиката, виждам, че няма например гъвкавостта на други деца, а ако прилича на мен, значи и добра координация/техника може би няма, там не знам вече. Имаше като че ли една идея повече данни за лека атлетика, но категорично отказа, не и хареса, изморително и не знам какво-що. Аз от своя страна не държа на резултати, но знам колко е демотивиращо за самия човек да е от изоставащите, от недобрите. Ако прекъсне гимнастиката, сигурно няма да иска да тръгне на друг спорт, то и няма много спортове, които могат да се започнат тепърва на 11, но и тя хич не е по "изморяването". Мислех за групови тренировки в залите за фитнес, някъде предлагат за деца или в тези за жени допускат и по-големи деца, но по-добре истински спорт, а и също се опасявам, че няма да и хареса. От друга страна, иска ми се да запази заниманията по шах. Клубът е в нашия квартал, на нашата улица, съвсем наблизо. Другите подобни клубове - намерих два - са, естествено, в далечни квартали.
Та не знам кое е най-доброто и се оплаквам, не толкова питам за опит. Бели кахъри са, дай боже само такива да са ни проблемите, но се чудя в момента как да го направим.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 15:56 от Магдена

# 147
Магдена, моята дъщеря много харесваше йогата, ходехме двете заедно. Хем не се поти и мори, хем тялото придобива гъвкавост и издържливост, хем е много енергизираща за тялото и ума. Може да пробвате една две практики двете заедно, ако нямате амбиции да се състезава с гимнастиката, йогата според мен е чудесен вариант особено сега когато телата им се развиват. Нашата инструкторка се премести в друг град и за съжаление спряхме да ходим. Моята отказва да тренира спортове, в които не е сред първите, така преди време я водих на танци, другите момичета танцували отдавна, тя не можела и чак твърдеше, че я гледали подигравателно. Преценихме, че е за индивидуален спорт и тръгна на плуване. Въпреки, че е много успешна в този спорт, продължава да се сравнява и да негодува, ама то момчетата на 17 плували по-бързо от нея 🙄 До такава степен е, че ако й е възложено от треньора да речем 16 дължини гръб и тя види някой да я отминава в съседния коридор, обръща по корем и започва да гони. На търпение имаме да я учим ние и да си спазва инструкциите, да бърза само когато й се каже. За разсейването, по-зле е тази година, повтарям всичко по 10 пъти, миналата година и 5 стигаха 😃 Не само за уроците, в една седмица загуби телефона и две карти за транспорт. Телефонът вечно е на режим спестяване на батерия или с изключени мобилни данни, сложила съм уж приложение за проследяване, в което тя мен следи аз нея не мога 🤦‍♀️

# 148
Освен че е разсеяна моята девойка, взе тотално да неглижира ученето. Играе с приятелки roblox и това е основен приоритет. Гледам нацвъкала у разни 4ки по ТП, БеЛ. Изобщо не е розово положението. Ей тъкмо днес спорихме и повиших тон и после ме хвана яд на мен, че се карам  но това е. Все госпожата виновна, не била преподава целия урок, не били учили някои неща за теста. Все оправдания. Не знам, но за бъдеще не се очертава по- добра картинката. Масово преписвали съучениците. Не зная.при вас има ли такива, но при нас очевидно доста деца си преписват. На мен ми се стори рано за това....

# 149
При нас има много нови деца, класа ни беше силен, но новите тотално не учат и дадоха страхотен пример. Сега всички не учат, вместо новите да се приобщат и вземат пример от старите става обратно. Новите ги научиха да преписват, да хитреят, че и са с по-големи финансови възможности и се купуват дрехи, телефони, страшно е.
От София сме, нямам  представа от къде извират тези 2 000 отлични ученици за топ гимназиите?

Общи условия

Активация на акаунт