Петокласници 2025/2026

• 8 024
  • 210
  •   3
Отговори
# 120
Нашият човек тренира активно футбол,но не успява да покрие нормативите за 6-ца,за бягането може и да успее,че все ходи по някакви ученически щафети,но за скок от място има резултат за 5-ца...Еми колко да скочи дете високо 1,40см. 🤷‍♀️,колкото-толкова.🙂

# 121
  • Пловдив
И дъщеря ми не е покрила нормативите.
Но в старото училище те нямаха физическо като физическо. Играха само народна топка, а при лошо време си стояха в стаята.
За цвят има 5ца на входно ниво.

# 122
И моята госпожица не покри нормативите, а е картотекиран състезател с купи и златни медали. Нямам представа какви са тези изисквания ?!?!?

# 123
Моята само на Т теста покрива за 6, останалите за 5, като не са бягали все още 200 м. Но тези измислени нормативи са едно голямо недоразумение, не знам кой иди@т ги е измислил.

# 124
Уау! Като чета за тези нормативи...
Ама те преди да ги правят не се ли подготвят - тичане, скачане, хвърляне със засичане  на резултатите, насоки за по-добро представяне, да не е изненада така резултата.

Моята отсъства тази седмица, не знам кога ще ги правят. Но госпожата предупреди на родителската среща че ще има и ниски оценки по физическо.

Вероятно са нормативите от наше време, аз си ги покривах, без хвърляне на тежката топка. Повечето ги покривахме за 5 или 6 по спомен, но може би сега децата са по малко активни физически. Странно звучи невъзможни и не актуализирани нормативи.

# 125
  • Пловдив
Аз пък дори не съм разбрала за покриване на нормативи по физическо. Но то и моите родители едва ли са разбирали за нашите навремето. Иначе гледам входни нива по разни странни за мен предмети - ИИ ли беше, или технологии (рисуване и трудово, по нашите понятия Wink).

# 126
Здравейте! Искам да си сверя малко часовника с един въпрос. Според вас редно ли е в 5 клас да оценяват децата по математика на база скорост на решаване?
За пореден път моята щерка има 4 ( днес заради 2 нерешени примерчета) , защото са им дадени 8-10 задачи ( понякога само текстови ) за 5 минутка ( по хронометъра на учителя са 10), но децата се стресират и някои правят грешки от бързане, други не успяват. Проблем с материала нямат, при споделяне на учителя, той казва, че това щяло да е плюс в 7 клас. Съгласна съм, но те не са направили едно нормално контролно, за да разберат дали това е защото не разбират задачите, защото бързат, защото не стига времето( до  тук за повечето е това проблема)...Малко стана объркано, дано сте ме разбрали. Аз смятам, че сега е по-важно да имат знания, бързината ще дойде с времето, Те са на стрес тест непрекъснато, непрекъснато има плачещи деца, което на родителската се определи едва ли не като лигавщина от тяхна страна и начин да бъдат съжалени.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 23:49 от Radina

# 127
Зависи, ако е в математимеска гимназия май е стандартен подход. В СМГ постоянно решават 5минутки, май обяснението е, че така им тренират психиката, за да са издръжливи на състезанията и да се научат да работят под напрежение. От мои познати чувам, че в седми клас вече са минали на 2минутки.

# 128
  • София
Зависи от задачите. Но са много , да. Обичайно , аз казвам на децата ми в такива случаи, че за всички деца е едно и също и трябва да се опитат да решат задачите. ... дори да имам отрицателно мнение гледам да не ми личи много...   това няма да помогне в случая... инак са много, така е Cold Sweat

# 129
От 5 клас май вече са на 5-минутки, 10-, 20- минутки. Рядко имат цял час контролна. И съм съгласна, че е стресиращо. Но изобщо не ги жалят и имат много домашни. Моята понеже ходи на балет почти всеки ден, редовно пише домашни късно вечер. Но съм доволна, че сяда 7 не мрънка както до 4 клас като има да пише. Но съм я предупредила, че ако  не се справя с училище ще намаля уроците по балет.
Доволна съм досега от успеха и  старанието,  които показва.

# 130
  • ПЛОВДИВ
Моят сит от 2 клас е свикнал с 5 минутки, които понякога са били 10 или 15 мин.
Класната в начален етап ги подготви психически за това.
Свикнал е да решава бързо, но новият учител за сега ги жали Simple Smile
Очаквам с интерес първото контролно върху новия материал.

# 131
Как първо контролно?! При нас минаха отдавна - по разказвателни предмети, по английски, по БЕЛ. За математиката - сигурно през 2 седмици имат контролно, но в случая е нормално, тъй като е в МГ.

# 132
  • Пловдив
По математика дъщеря ми вече има четири оценки.
От входно ниво, от активно участие, сборна от няколко 5-минутки и от контролна върху раздела.

# 133
  • Варна
Моята има три оценки по математика. Входно, контролно, писмено изпитване. Следващата седмица контролно  върху събиране и изваждане на дроби.

# 134
  • ПЛОВДИВ
И той има 3 оценки по мат вече - входно, контролно и домашна

Общи условия

Активация на акаунт