Петокласници 2025/2026

• 6 138
  • 141
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Учат се в крачка. Няма как. Моята се справя, но режима е приличен. Живеем близо до училище, прибира се. Яде което е оставено в хладилника. Следобяд уж учи, ама гледам че претупва. Вечер е на спорт, аз водя, аз връщам. Събота на математика. Тази година без школа по език, че няколко години вечер и там ходихме.  Ще е с частен учител, он лайн , за 60 мин веднъж седмично. Неделя сядам с нея да проверим по разказвателните или ако има контролни.... ще видим. За сега уж се справя, но е друго дете вече, не слуша като преди, губи желание..... гледа да хване телефона и разговора с приятелки....

# 106
Скрит текст:
Учат се в крачка. Няма как. Моята се справя, но режима е приличен. Живеем близо до училище, прибира се. Яде което е оставено в хладилника. Следобяд уж учи, ама гледам че претупва. Вечер е на спорт, аз водя, аз връщам. Събота на математика. Тази година без школа по език, че няколко години вечер и там ходихме.  Ще е с частен учител, он лайн , за 60 мин веднъж седмично. Неделя сядам с нея да проверим по разказвателните или ако има контролни.... ще видим.
За сега уж се справя, но е друго дете вече, не слуша като преди, губи желание..... гледа да хване телефона и разговора с приятелки....
И моето сякаш някой го смени...

# 107
И при нас е така, девойката вече се крие в стаята и или цъка игрички, или се чува с дружки.

# 108
  • Пловдив/София
При нас обучението е целодневно и все още домашните са само уикендите. Реално освен новия клас и тичане по кабинети, няма особена разлика с 4 клас…

Независмо от деня, моето дете все си протака домашните, все трябва подсещания, става и се разсейва с нещо и т.н. Това го борим от първи клас с променлив успех, защото има частичен дефицит на внимание…

На входните има само 6 и едно 5.50, чак ми е странно…

Чакам родителска, да се оплакват пак колко е разхвърлян Grinning

# 109
Целодневно в пети клас? На занималня ли е? Няма шанс моят да седи цял ден в училище, едва изтрайва до обед.

# 110
Здравейте, при нас режима е до обяд (ок.14ч, но сме близо до училище). Отказахме се от занималня,защото в нашия случай е само загуба на време. Прибира се,обядва,почива, помотва се къде повече,къде по-малко на тишина, пише си всичко,но засега почивката е като ни няма и работи вечер.
Входните са му отлични, дано и текущите контролни,които скоро ще стартират да са така.
Притеснена съм от преподаването - влизат,пеят урока, упражнения почти нулеви и чао до следващия час. Явно ще е вече така. Трябва си хвърляне по едно око ако нещо не подаде сигнал,че има нужда или не е разбрал.
Иначе класа е голям 28 деца и направо си представям каква е лудница.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 04:12 от CieraLeon

# 111
Нашата е до 13.30 или до 14.15, но има още към 40 минути докато се прибере. Направиха първо текущи контролни по всичко, чак след това входни само по математика и БЕЛ. На входните е отлична, но имаше издънка на второто контролно по история. Десет пъти казах, че трябва да си прочете уроците в учебника, отговаря ми че не учели по учебника 🤦‍♀️ Тя е свикнала досега да влезе госпожата, да прочете урока и тя да го научи вкъщи да го пее за изпитване, като при нея освен входящо и изходящо изпитване всички останали са били само устни да разказва. Да, ама сега не им четат урока, а им се говорят само акцентите и любопитните факти с цел да им привлекат вниманието. И тя живот си живее, нали не се налага да учи да разказва. Но като получила въпрос за развиване Как са живели хората в новокаменната ера и защо според нея са изчезнали като вид, а тя не знае детайлите и се отчете с първата 4ка в живота. Много й беше неприятно, чак сама се записала на консултации за да се поправи. Надявам се, че е разбрала, че учебниците не са само за да й тежат в раницата и че за нея е полезно понякога да ме слуша какво говоря. Определено имаме проблем с чуването, по 100 пъти повтарям едно и също и вече като се развикам чак ме гледа очудено, за пръв път съм го казвала това нещо 🤦‍♀️

# 112
И у дома е същото.Все повтарям,че уроците по рвзказвателните предмети се четат по n на брой пъти,след това се разказват,но няма кой да ме чуе.Вчера беше освободен от няколко часа,защото игра футболен мач с училищния отбор,искали да го изпитат по Ч и П ,но съответно отсъствал.Надявам се днес да го изпитат (неподготвен) и да му светне лампата за това,което говоря и също,че спортните му ангажименти не отменят това да навакса и да научи уроците си...

# 113
Учителят по история на сина ми подчерта, че държи повече децата да могат да разсъждават, да отговорят на въпроси, да разбират, а не просто да преразказват.

# 114
Първа четворка записа синът ми, точно на тест по история. Неприятно, макар и не неочаквано, малко приземяване, вече бе са отличниците на класовете си, изискванията към тях са много по-високи и не трябва да се надяват на снизхождение.

# 115
Утре очаквам резултата от входното по БЕЛ, той го прави по-късно, че беше болен, а и класната им е изчакала да го направят всички. Предполагам ще е петица, но да видим. За сега се представя както беше в началния курс с изключение на историята, където донесе шестица, а това е предмет, по който се движеше с 4-5 до сега. Днес съжалява, че една секунда на 200 метра не му е стигнала до шестицата, на медицинска топка е хвърлял за четворка. Не се филмирам, предпочитам да видя какви са му възможностите. Него малко го е яд, когато съвсем малко не му достигне, но такъв е животът.

# 116
  • Варна
Но като получила въпрос за развиване Как са живели хората в новокаменната ера и защо според нея са изчезнали като вид, а тя не знае детайлите и се отчете с първата 4ка в живота. Много й беше неприятно, чак сама се записала на консултации за да се поправи.
Моето дете получи първата си четворка в края на  първи клас Joy , десет дни преди да завърши учебната година. И то по ИИ. Правили някакви фигурки от пластелин и половината клас с четворки. После всички се смяхме дружно у дома на тая четворка. И на супер амбициозната класна.
Добре, че се напусна това учебно заведение и сега сме много доволни.

# 117
Снощи пак се опита да ми мине с номера, че не учели от учебника по история, явно не си е взела поука 🤦‍♀️ Наложи се да я мотивирам с малко пулене и подвикване и днес е изкарала 6 на теста. Питах я имаше ли полза, имало да, щяла да напише 2-3 неща ако не е чела, но сега написала 5-6. Да видим за следващия тест дали ще чете, но е твърдоглава и очаквам да водим един и същи разговор дъъълго време. Оказа се, че само по БЕЛ е правила входящо, макар че има вече по 2-3 оценки по всеки предмет, всичките били по текущия материал. Мислех си, че поне и по МАТ са правили, но не. Досега в старото училище правеха преговор, после входящите и чак тогава започваха с новия материал. Та малко ми е странно тук защо входящите ще са по средата на срока, но те си знаят. За нормативите по физическо ми казваха, че били доста високи, тя само е тичала за 5 и скачала за 5, а е картотекирана състезателка и тренира всеки ден. С топката подозирам, че няма да е добре, като се замисля май никога не съм я виждала да хвърля топка.

# 118
Каката на наборчето имаше данни за бегачка средни разстояния и за дълъг скок, но не успяхме да я задържим в леката атлетика по определени причини, тренира само 2-3 месеца в първи клас. Но в прогимназията веднъж ми разказа как учителят ги карал да тичат по двойки и нея изправил срещу момче. Победила го за разочарование на класа.
Наборчето покри за шестица 30 метра и останал на секунда под шестицата на 200 метра, а е футболист, не лекоатлет.
За сметка на това на входното по БЕЛ не му е стигнало за петица, с колко ще видим като му върнат теста, че днес беше с главоболие и го оставих у дома. Не може да е добър във всичко, нали?

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 19:15 от Mama Ru

# 119
И моята хем казва, че тичането не е като плуването, хем пак много се ядосва. Все пак нормативите не би трябвало да са за атлети, а за средностатистически ученици. Тя е такава, че иска във всичко да е добра и не се примирява. Навремето затова и се записа на плуване, защото й куцало физическото и сама измисли, че трябвало да развие сила и издръжливост, то пък взе, че стана най-голямата й обсесия. Още не е тичала 30 метра, то в това училище явно и по физическо ще ги изпитват до средата на срока.

Общи условия

Активация на акаунт