Петокласници 2025/2026

• 8 346
  • 226
  •   1
Отговори
# 210
Около 5 ще е при набора средния спех за срока. Дано се спусне малко втория срок, а и ще са втора смяна. Вечер ще му е изморително, но поне ще се наспива, че сега с това ставане в 7 и започване в 7:30 вместо в 8:20 както бяха в намален курс си е тегаво и трудно. А си ляга до 22 часа.
За него е най-добре една смяна от 8:00 - 8:30, ама няма

# 211
Моят се очертава по всичко да има 5.Само по физическо не.Вчера му нанесе в школо две 4,едната от декември,другата от вчера.Дори не знае,че го е изпитвала.

# 212
Моят е със среден текущ успех 5.83, срочни оценки нямат още. Най-проблемни са му история и география, на които има по една четворка на тестове. Засега се е ориентирал, че след 7 клас ще гони или продължаване на МГ, или езиковите гимназии. Ще видим, много време има дотогава, тепърва ще променя решения и посоки.

# 213
За сега се очертават две петици. По останалите предмети е между 5,50 и 6, та очаквам шестици.  Ако нещо не се оплеска в последния момент.
Още не сме мислили за след 7 клас. За мен има доста време да се ориентират и дори преориентират.  Интересите ще се менят. Аз клоня за езикова гимназия, но има време до тогава .

Аз пък се дразня на AI защото децата масово не се опитват да помислят и да намерят решение.  Искат някой да им даде готов отговор. Не съм съгласна и изпитване чрез тест по математика. Децата даже нямат навик да си разписват задачата на чернова за да стигнат до отговора. После допускат елементарни изчислителни грешки от бързаме, недоглеждане и понякога от незнание.

# 214
  • Варна
То и аз му се дразня на AI. И смятам, че е пагубно да се ползва от децата. Само в краен случай, след много усилия сами да се справят. Едно време, като не можех да реша някоя задача, я оставях ей така, защото няма кой да ми помогне. В момента в мозъците им се оформят някакви връзки. Но както каза една колежка - после повечето ще са на един хал. Толкова се радвам на децата, които учат с хъс, в тях ми е надеждата за бъдещето на обществото ни.

# 215
С 5,71 среден успех е дотук. Не ползва AI, по математика гледахме видео с обяснение качено от учителка как се решава и упражнихме доста за да е сигурно, че разбира. По география е между 4 и 5, горе долу е среден успех за класа по предмета. За след 7ми клас иска да се бори за оставане в същото училище, но има време да си смени мнението. Аз също подкрепям това решение, училището й пасва напълно. Бяхме говорили като му дойде времето да се пробва за Американския колеж и да решаваме, но колкото повече време минава, толкова повече идеята избледнява.

# 216
  • Пловдив/София
С 5,71 среден успех е дотук. Не ползва AI, по математика гледахме видео с обяснение качено от учителка как се решава и упражнихме доста за да е сигурно, че разбира. По география е между 4 и 5, горе долу е среден успех за класа по предмета. За след 7ми клас иска да се бори за оставане в същото училище, но има време да си смени мнението. Аз също подкрепям това решение, училището й пасва напълно. Бяхме говорили като му дойде времето да се пробва за Американския колеж и да решаваме, но колкото повече време минава, толкова повече идеята избледнява.

В ЧУ ли сте? Иначе май няма начин просто да продължи

# 217
В Класическата гимназия, ще трябва да се пребори за оставане още веднъж с матура БЕЛ и техния изпит по история. Не е талант в математиката, не ще и да чуе за езикова гимназия, та не остават варианти. Между другото, онзи ден ме застреля с идея за спортно училище, но бързах да се аргументирам защо не е добре за нея.

# 218
5 по Математика, КМИТ. По История има шанс за 6, но мързелът е голям. Другото е 6. Втори срок тръгва на уроци по БЕЛ и математика, отдалеко да е леко в 7 клас.

# 219
Новия лаф на учениците.
"И тройката е шестица, ама в евро." 😁

Днес заваляха оценки, остават още 2 да се нанесат. Ще завърши с две петици.
От утре до 6.02. в Пловдив са онлайн обучение.

# 220
Да, тъкмо подготвям classroom на малкия. Петокласникът си знае всичко по-добре от мен. Още не е оформен по всички предмети, но не остана.

# 221
Само по три предмета е оформен. Днес получи две шестици - по английски и по математика, но са текущи. И по двата предмета ще е с пет за срока. Очертава се успех около 5,00 или малко над това. Ще има и две четворки - по БЕЛ и по руски.
Да се оплача от ЧП - тази жена не ги изпитва. От входното ниво, до миналата седмица няма оценка. Сега на края на срока правили тест, но в петък ние бяхме неучебен заради ледена епоха бг, вчера дала на тези, които не са правили и сега остава за петък да им ги върне. А, честито - абсолютно никакво време за корекция. Да не говорим, че при два часа седмично трябва поне три оценки да имат. Сигурно в петък ще се появят от тефтера, но развали ли му шестицата от входното ще си имаме жалба за неритмично изпитване и нанасяне на оценки, което лишава децата от шанс за поправка, а родителите от информация как се справя детето. Да видим и новият директор кой ще е е на къде ще поведе училището, защото не е това, което беше на времето.

# 222
  • Варна
"И тройката е шестица, ама в евро."  - това много ми хареса Simple Smile

Във Варна днес беше първи присъствен ден след почти двуседмично онлайн обучение. Моето момче беше командировано при баба си и дядо си в Добрич. Не знам за него, ама на мен много добре ми се отрази тази ваканция. Щото да ставам с почти час и половина по-късно и почти да не припарвам до печката, си беше ваканция. Кеф Simple Smile

# 223
Аз с 2 онлайн деца, бабите ще са командировани вкъщи, за съжаление Grinning За по половин ден де, ще си стоят и сами, което ми увеличава разходът на храна и почистване в дома неимоверно, но здрави да сме!

# 224
  • Пловдив
Моите са си вкъщи, бабата ни е далече, разчитам да работят сами, само утре ще им наглася устройствата. На двамата реално учещи в нормално училище, де. На големия син, който е с умствено изоставане и в бившето помощно, ще му го пишем ваканция - нито нерви имам, нито време да го занимавам. Сори, вдигнала съм ръце отдавна. Пълно фиаско беше по ковида, повече не се хващам за нищо на света. Утре ви чакаме, пишат във вайбър-групата на помощното училище, онлайн заедно с децата. Вие ни чакате, ама аз лично няма да дойда. Проблем ще е само кой в коя стая да бъде, щото нямаме достатъчно стаи за всеки, да не си пречат на "онлайна", и някой от всичките - усещам как ще е големият - ще трябва да стои в спалнята и се опасявам да не ми обърне личните неща с главата надолу. Ама кото - такоз. В четвъртък мисля и аз да съм хоум офис и тогава хептен не знам как ще се разпределим. Ей зат`ва е важно жилищата да са големи - както колата не била, нали, лукс, ами необходимост, така и голямото жилище. Wink

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 23:27 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт