Шестокласници 2026/2027

• 19 315
  • 516
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
В ужас съм и аз с тези уроци и по наше време далеч не беше така, но ето че от 2ри клас ходи на английски. С учителката нещата не се получаваха и 60% от класа започна уроци.
За БЕЛ и Математика бях сигурна сега, че ще трябват заради подготовката за самия изпит, защото това в училище не се случва, но още тази година започва БЕЛ. Завърши 5ти клас с 6, но за мен това е заради общия фон. Когато е един от най-добрите няма как да няма 6, но на всяко упражнение в контролното има червен химикал и липсва половин точка, 1 точка…
Правописна грешка, запетая.. все нещо има.
Иска още упражнения, които в училище не получава, той казва нали имам 6тици, какъв е проблема.
Ами започва… защото проблемът е, че съм длъжна да дам шанс да научи, защото оценките далеч не са най-важното нещо и не го ли вкарам в друга среда, той няма да разбере какъв наистина е проблема.
По математика няма никакви проблеми, на него това му е силата и е много напред с материала. Редовни си пише домашните в час докато чака останалите деца, но заради подготовката за изпита догодина и на уроци по математика ще ходи.
Едно време ходеха деца, които имаха нужда от допълнителна подкрепа, а сега всички познати с по-големи деца казват, че ходят тези, които искат да учат, не които изостават.
Предполагам, че истината е някъде по средата, но аз самата виждам, че ако детето само по себе си не е достатъчно амбициозно и дисциплинирано, разчита само на училищна подготовка, без допълнителна работа, едва ли може да очаква 100 точки.
За местата-записах го януари месец за уроци от септември, за новата учебна година и половината група вече беше пълна.
Мен НВО след 4 клас изобщо не ме успокоява. Там изкара 100т по математика и 95 по БЕЛ.
Изпитите бяха по-лесни от повечето им контролни, материалът е приет съвсем различно от гледна точка на това, че е упражняван стократно, нещо което нагоре не се прави. На последно място, но не и по важност слагам възрастта. Примерът вкъщи-желание за няколко училища, които са с висок бал, сам си следи оценките, класацията в школо и желанието да е в челните места както и усилията са си негови, но това далеч не му пречи ежедневно да опитва да скатае нещо.
Споменахте за разликата в напрежението спрямо половете. На момчетата не им е по-лесно, напротив, паралелките са на максимален и минимален бал, не на пол. По наше време имаше бройки за момчета и момичета, но явно с годините и това се е променило. Предполагам за всеки град има, но специално за варненските мами- ВЕКТОР ежегодно издават справочник за седмокласници с баловете от последните 2 години, всички специалности по училища, срокове и документи. С две думи всичко за това заветно кандидатстване.

Да са живи и здрави! Без училище няма да останат, но съвсем друго е чувството да успееш особено, ако си си дал поне малко зор без значение с уроци или без.

# 511
Всички езикови гимназии в София са с квоти и момчетата влизат с много по-нисък бал от момичетата. Иначе подкрепям написаното, че по наше време на уроци ходеха тези, които не се справяха в училище, а сега ходят отличниците, защото са принудени да се стремят към максимален резултат, за да имат шанс за елитна гимназия.

# 512
Каката я пращах на уроци и школа, за да й дам шанс за по-добър резултат, че в училище съвсем нямаше шанс, бяха я отписали заради СОП. В началния курс и първия срок на 5 клас държеше ниво, но с моя помощ у дома да преведа уроците на разбираем език. После ни се разминаха смените и се натрупаха пропуски. Без допълнителна подготовка в 4 клас изкара на БЕЛ 39/50 точки или 78%, в 7 клас с частни уроци и школа - 54. За какво говорим тогава? Че тя, ако беше учила системно с мен и беше си писала сама на цифровата, а не консултантът да прехвърля едно към гьотере без главна буква, с прескачани редове, без нов ред щеше да има 70 точки поне. Достатъчно за това, което искаше. Наборът няма шанс да положи допълнителни усилия, той винаги е карал само и единствено на трайни знания

# 513
Моята дъщеря си пише домашните в часовете. За мен това означава, че часовете не са достатъчно уплътнени. В същото време майки на други деца в класа се оплакват от натоварването, било много голямо и пишели домашни до късно. Аз записах моето дете на курсове по БЕЛ и математика, че и то да си има домашни за вкъщи.

# 514
  • София
Ще ходи на курсове, няма как..по Мат, бел, английски е с частен учител. Ходи и.на спорт и много става, но все тая. Тя ако не ходи виси на телефона или с дистанционното. Трябва да стана полицай да я дебна, ама аз съм на работа , буквално по 10 часа в деня ме няма вкъщи? Та какво.
.Отива навън уж в парка, често висят на купчина с телефона на някое от децата, което има време. Еми ? Ще ходи на курсове и това е.. нямам нерви за друго.. 6сти и 7ми клас така.

# 515
  • София
Да, и малкият започна на индивидуални уроци по БЕЛ два пъти в седмицата. Ходи с желание и да, това е начин да не си губи времето на телефона.

# 516
Само, че и по наше време, поне по мое, на уроци в 7-ми клас ходехме децата, които искахме да се доберем до хубавите училища и паралелки. Децата с желание за още по-добро представяне..

За протокола- моят синковец, засега няма да ходи на специална подготовка по БЕЛ и МАТ.
Не ми се иска дори в 7 клас да го записвам, но ако се наложи, усетя  ли го, че има затруднения, веднага ще взема мерки.

Тренира интензивно, ходи на английски. Сам се подготвя за училище, нямам възможност да му помагам всекидневно и да му вися на главата.

Спясява ме, общо взето това, че е отговорно момче, дано да си остане такъв.

Общи условия

Активация на акаунт