Парфюмни размисли и страсти - 298 тема

• 68 404
  • 751
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за новата тема Nature Star2
Разчиствам неносени и омръзнали парфюми и не планирам стрелба по непознати и нови аромати. Ако все пак реша да се почерпя за РД с парфюм, или ще е от любима и харесвана марка, или нещо съвсем нечувано и невиждано Simple Smile Нямам търпение да извадя смолистите и амброви ухания от сандъчето, и без това вятърът при нас не спира.

# 16
Eau Duelle на Diptique нося септември, всъщност само тогава. Най-добре го усещам на приятно топло и сухо време.

# 17
Вчера разчистих една малка част от парфюмните си наличности, като смятам да ги дам на майка ми, понеже тя все не може да си позволи да си купи качествени парфюми. Всичките са ми дизайнерски. Липсващите ще заместя с нишова парфюмерия, но още не съм решила кои парфюми. Има 2-3 на Montale, които харесвам.

# 18
От Nishane Kredo, Tero и Deziro кой е най-отчетлив ?

# 19
  • София
Благодаря за новата тема, densi! Flowers Hibiscus

Продължавам с обичайните летни мои любимци като напоследък съм предимно на Jo Malone Wood Sage & Sea Salt, МММ Under The Lemon Tree и Lalique Amethyst. Иначе тези дни се загледах по Giorgio Armani My Way Ylang, но въпреки тропическите плодове в него едва ли ще се осмеля да го нося в жегите, може би за хладните вечери ще е по-подходящ, ако стигна до покупка. Хареса ми и Hermès Eau d'Orange Verte. Този го познавам много добре, имам лосион за тяло, който обожавам да ползвам само и единствено през горещите летни дни. Та сега се замислям дали да не придобия и парфюма.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 15:16 от Scintillia

# 20
Здравейте и от мен в новата тема! Благодаря, Денси! Sparkling Heart Всеки ден съм с различен парфюм, най-много нося Шанел от всички варианти на Габриел,  различни Мис Диор, малко от Tom Ford, Juliette Has A Gun, като Juliette с черешите е прекрасен, два Ex Nihilo, Fleur diamantine Maison Crivelli , Fragonard с Reine des Cœurs, Le Jardin de Monsieur Li  и др. С нетърпение очаквам Miss Dior Essence, защото съм фен и ще се вземем.

# 21
Благодаря за новата тема! ❤
От новите аромати с нетърпение чакам да тествам Барения интенз и мис диор.

За сега и аз ще продължавам с летните аромати докато мога, че и без това на тях периода в който се нося е най-малък.
През ранна есен ще се радвам на Барения, Feve tonka, myrrh & tonka, chloe nomade, shiseido zen. Нямам търпение и да дойде времето на Ambre samar, santal royal. Планувала съм и голяма бутилка от Nishane Ani.

# 22
не си спомням кой искаше мнение след като разнося аромата...истината е, че почти не стигнах до него.За малкото пъти, в които съм го носила, мога да кажа, че е един от най-жизнерадостните ми аромати(ако може да се употреби думата за тях 😀 )Не знам защо, но винаги ароматът на портокал и мандарина извикват усмивка на лицето ми, макар да не обичам да ги ям.Много добре са бленднати мандарината с джинджифила.Ванилията в базата също е много мека.На моята кожа е сравнително траен, не прави шлейф, поне аз не съм усетила, но ще си го пръскам с удоволствие, докато има слънце.

# 23
Благодаря за новата тема, Денси! 🌹
През последните 2 седмици на август ще заложа на цитрусите, които общо взето не нося. Лятото си отива, ще го изпратя със щастливите мандарини на Oyedo, 2×бергамот, и 2хлимон.
За септември също имам идеи, а октомври е винаги кафе и карамел.

# 24
Благодаря за новата тема! 😊

Ще нося всичко, като много ми се иска да обърна внимание на красотите, които имам, вместо да бленувам тези, които нямам.
Ама дали ще се получи, кой знае... 😏
Със сигурност искам новия Burberry Goddess Parfum, обаче вчера се сдобих с 2 кожени якета, така че кожата ще я нося, вместо да я мириша, за известен период. 😀
Ама го искам... Противоречив и странен е,  обаче адски ме привлича.
Не е mass appealing, не е и people friendly. Не му давам дълъг живот, преди да бъде спрян.
Другото, което чакам да пробвам, е, разбира се, TF Black Orchid Reserve.
Страшен фен съм на BO, и изобщо всички орхидеи, и нямам търпение да пробвам тази.
Съмнявам се, че ще я видя скоро в тукашния Boots, но следващия месец ще се вихря в лондонския John Lewis, и ако се харесаме... 😏

Тук днес е мръчкаво, напомня за идващата есен и ме дразни.
Облечена съм от глава до пети в черно, и за контраст ми се прииска нещо съвсем различно.

Колко подвеждащ е този парфюм, не е истина. Изобщо не е сладкия, лекомислен аромат, за който се представя.
Хиляди благодарности на amaretto, че ме светна за screenshot-овете.😊
Снимките губят 80% от качеството си, но поне са качваеми.

# 25
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Стана въпрос за Burberry Goddess Parfum и точно сега съм с него.
Изпратили са ми 2мл подарък към поръчка и някой го спомена преди дни,та се подсетих да го тествам и аз.

Есенен аромат. Ухае ми на хижа в планината с кожени дивани и дървении навсякъде.Сушени листа на масата.Запалена камина и ром/ликьор в ръка.
Усещам силна ванилова нотка,примесена с кожа(а аз ненавиждам кожа в парфюми),но тя тук е просто загатната,докато акцента е на сладоста. Разбирам,че е съвсем нов аромат 2025.
За някой мъж,който не обича типични мъжки аромати,също е опция.

Не бих казала,че е неуспешен парфюм и дори си мисля,че би се категоризирал в "лесният избор" за есен/зима аромати,защото ще се хареса на мнозинството дами. За моя вкус обаче - не е моето,не бих го купила и носила.
Сега като се замисля,няма парфюм на Бърбъри,който да съм харесала.

За трайност - нося го от 3 часа и не е мръднал. Не смятам повече да го ползвам.

# 26
JUICY COUTURE - VIVA LA JUICY
парфюмна вода за жени

Това ароматче е толкова леко, прозрачно и нетрайно, че не знам какво прави в категорията парфюмна вода. Подходящ за ученички. Твърдо Не от мен.

Скрит текст:
глава – горски плодове, мандарина
сърце – гардения, орлови нокти, жасмин
база – карамел, пралини, ванилия, кехлибар, сандалово дърво
вид аромат – плодов, цветен

# 27
Дени, благодаря за новата тема!
Благодаря и на всички, които споделяте в нея! Heart
Предстои ми да прочета коментарите ви, което ще е удоволствие за мен!
Аз съм съвсем предвидима, предполагам, вече и досадна! Летните ми аромати, са изключително на Jo Malone, и тук-там някой друг. Wood Sage &Sea Salt, Poppy & Barley, Green Almond & Redcurrant, Fig & Lotus Flower, Blackbarry & Bay...За рождения си ден, исках да си подаря JM Raspberry & Ripple, но се отказах. Много е нетраен върху кожата ми. Аз, която все ви се хваля че си усещам всичко...Е, има изключения. Още не съм се отказала от него, но докато и ако реша че го искам, предполагам, вече няма да го има. Подарих си Dior J'adore d'eau. Бях го пробвала когато се появи, много го харесах, но прецених, че е много скъп и го забравих. Наскоро, в една парфюмерия посегнах към него и...магията се случи! Припознах го като свой, знаете как е. Той е такава омая и великолепие...Много красив и елегантен! Заради сладостта и топлотата, мисля, че бих го носила целогодишно.
Любимата ми Аqua Allegoria Pera Granita, второ лято няма да мога да я изпръскам, а я използвам като спрей за тяло. Аз обичайно пръскам един и същ аромат, дни наред. Есента, любимият ми сезон! Бях се замислила, че тя е най-благодатния сезон за ароматите. Може би защото температурите варират, не знам? Имам есенни любимци, имам и една парфюмна мечта. Мисля, че съм влюбена, но ще трябва да проверя обстойно, дали е така? Парфюм с тубероза, моля ви се! Тя е любима на много от вас, но аз съм убедена, че на мен не ми стои добре. В този парфюм, не я усетих отчетливо. Намирам го за изключително красив и сложно композитан, но лесен за харесване и носене. Но е много скъп, а това за мен е пречка. Ето го:
https://www.fragrantica.com/perfume/Majda-Bekkali/Fusion-Sacree-Clair-16289.html
Ами, желая ви незабравимо лято! Да се чувствате прекрасно в кожата си, пропита с любимите ви аромати и да сбъднете парфюмните си желания!

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 23:37 от Magda Dimitrova

# 28
Благодаря за новата темичка! Винаги е много свежо да се почва нова Yum

Относно поставения въпрос, мисля да си ползвам наличните парфюми. Ще сложа в ротация основно Eyes Closed Byredo, Versace Vanitas, D&G Feminine, Miss Dior Cherie edt както и новите ми попълнения De Los Santos Byredo и Tommy Girl.

От новите парфюми нямам някакъв специален интерес. При възможност ще тествам, но не планирам покупки.

# 29
Благодаря за новата тема. При мен май няма сезонност при парфюмите Joy Целогодишно се пръскам с едни и същи, Burberry-Brit, YSL-Libre (първата парфюмна вода), последно си взех Givenchy-Amarige. Също ползвам Alien и Bucheron-Quatre Iconic. Чакам новия мис Диор.

Общи условия

Активация на акаунт