Парфюмни размисли и страсти - 298 тема

• 68 402
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
JM Raspberry & Ripple обаче каква силна рекламна кампания му направиха преди 2-3 месеца,че бях аха аха да го купя.
Мен ме притесняваше това,че ще е сладникав тип сладолед с малини( по скоро мист за коса и тяло,отколкото траен парфюм) ,иначе също съм фенка на Джо Малоун заради свежите,непретенциозни аромати,особено подходящи за девойки и по-млади жени.
И са много дащни, когато има подаръчни сетове към поръчки в Нордстром,тяхните шишенца са винаги 5-9 мл. Няма такова нещо като виалчета при тях в Щатите.

# 31
Благодарим за новата тема, Денси!

Аз съм от онези малко скучни хора, което ако нещо не им е пред очите, не се сещат да го ползват. За радост спалнята ми не е особено светла и мога да изкарвам парфюми според месец, за да не нося само 1-2. Ако не ротирам месечно, нося само някоя от делините и angel nova, alien goddess Grinning

Смятам да нося дълго време летни и тропически с жълти цветя, кокос, островно настроение. Не обичам есен. Само мисълта за Layton, Althaïr, Angels share,Bianco latte & т.н ме държи Grinning Към края на пролетта получих подарък арабски брат на Лейтън, който много ми хареса, та нямам търпение да го нося. Малкото останали милилитри от оригинала да са за много очаквани фентъзи бал и концерт Heart Eyes
Оглеждам се за някой алкохолен и уютен гурме или много подправков парфюм тази година

# 32
  • Бургас/Пз
Благодаря за новата тема , Денси 🥰
До края на лятото мисля да приключа Hermès Sythere. Амарата също я нося много и септември ще продължа. Това са двата парфюма, които понасям с много топлите дни. Вечер ми харесва  бялото Либре и Диор Льор. Към края на септември, началото на октомври ще дойде времето на Ланком Идол Пауър и Ван Клийф Роуз Руж, а може би и Есте Лаудър Радиант Мираж. Или за него може още малко да изчакам.
Май нищо ново не искам за момента, но със сигурност ще пробвам новото Червено Нарцисо.

# 33
  • The Evergreen State
Аз с парфюмите напоследък съм една напред, две назад. Вчера импулсивно поръчах Soleil Lalique, днес си канцелирах поръчката. Харесвам парфюма, бутилката е прекрасна, пък и беше за без пари направо. Натрупах количества и не успявам да се порадвам на парфюмите си както ми се иска. Парфюмни изкушения колкото искаш, и всяка година излизат нови и нови. Парфюмното ми объркване нараства съответно всяка година. Все още съм в търсене на отговор на въпроса - колко парфюма са ми достатъчни и кои точно парфюми. Има ли някой постигнал вътрешно парфюмно равновесие и хармония със себе си? Smile

Редактирам тук да не разводнявам - новия Шалимар го има вече в продажба на сайта на Герлен от днес. Много ме съмнява да го заредят при нас по магазините, едва ли ще намеря къде да го тествам. Щанда на Герлен поне в нашия Нордстром не е особено добре зареден, имат класическия Шалимар само и няколко Алегории за тест, останалото е онлайн. Имам четири Шалимара, три милезим и Филтре, всичките са купувани без тест, обичам ги много. Есънс щял да бъде в постоянна продажба като интенз версия на класическия Шалимар (поне това прочетох из коментарите във Фрагрантика). В голяма дилема съм за него. Пишете ако успеете да го тествате. Sparkling Heart

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 01:38 от Athena

# 34
Благодаря за темата densi Heart. Напоследък съм изпаднала в някакъв застой, пръскам това, което имам налично и нищо ново не ми харесва. Набелязала съм един парфюм на Mind Games, Ruy Lopez, който много харесах, както и няколко почти непознати нишови такива (Weon, Moonlight Ceremony, Serpent...). Смятам поетапно да ги заграбя. Започнах да се заглеждам и по азиатските парфюми къщи и искам да ги проуча. Чакам по-студеното време да извадя тежката артилерия.

# 35
Извадих Oud Save The Queen- голяма красота е този аромат за мен ❤
След като ви прочетох вече и аз с нетърпение очаквам да тествам Барения Интенз и Мис Диор Есенс. От Мис Диор Парфюм приключвам и второто шишенце- олицетворява ме на 100 процента този аромат.

# 36
О, Oud Save The Queen е шедьовър!❤

# 37
  • Чукарландия
Благодаря за новата тема, Денс! 🌹

Аз ще си нося наличите красоти, които въобще не са малко, имам чувството, че непрекъснато се увеличават колкото и да ги ползвам... 🤣
Обачеее, получих Le Beau Paradise Garden Jean Paul Gaultier и съм страшно очарована! Много ми напомня на Kenzo Homme Eau de Toilette Intense, само че Paradise Garden е с кокос, но т.к. ММ има Кензо-то (нищо, че много обича кокос), ще артиса на този етап, а аз ще взема още един, да си имат и двамата синковци! 🤗

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 10:23 от BBeLLa

# 38
Благодаря за новата тема Densi 🩷

Обичам да чета описания и усещания за парфюми.

Следващите няколко седмици в работните дни мисля да съм с Lemon Verde и Saharienne, а за вечерните излизания Pure Eve.

С радост бих си взела нов аромат, но то не става така лесно последните години.

# 39
Здравейте. Планирам да се завърна към обичайните си есенно-зимни аромати , че това лято се поизмъчих с някои "летни" парфюми и си затвърдих убеждението, че не са за мен. От новите аромати бих искала да пробвам La Vie Est Belle Vanille Nude, но не вярвам да ме впечатли много като чета коментарите за него във фрагрантика. Пък и с тая цена съвсем...
В големите жеги открих случайно една нова любов - Patchouli Blanc Van Cleef. Мисля да поръчам отливка, засега. Има убийствена трайност и шлейф.
И за финал - чакам златното La Vie Est Belle, отдавна го искам.

# 40
И аз го оглеждам от известно време Patchouli blank на Van Cleef. Няколко пъти ходих да го помирисвам, и на китка малко го разносих. Много ми харесва. Засега само цената ме спира, но усещам че в някакъв момент ще го придобия Simple Smile
Аз също сякаш не ги нося сезонно парфюмите, но то е защото не съм много веща по темата. Нося това, за което имам настроение в момента. Иначе за следващите месеци аз съм си приготвила Barenia, който безкрайно много харесвам, Burberry London и един Wafaa, който поне при мен има невероятна трайност и периодично си го подновявам.

# 41
Скоро открих, че Аткинсън се предлага в Сефора и веднага пробвах Oud save the Queen - страхотен аромат, траен, шлейфов, интересен, но категорично не си се представям да го нося. За мен е много присъствен и би подхождал, в личните ми представи, на висока, модерно облечена дама, която има самочувствие и тя би носила аромата като красив аксесоар, а не той нея. Та на мен тотално ми липсва тази визия и си давам ясна сметка, колко нелепа комбинация ще ни се получи. Често се замислям за парфюмите, които не просто не харесвам, а харесвам, но не биха ми стояли добре, просто не се вписваме.

# 42
  • Враца
В жегите, на финала Барения ми тежи. В по-хладно време - няма проблем.

# 43
Нямам търпение за новите Барения и Мис Диор.

# 44
Днес тествам два нови, поне за мен, аромата.

Дивин Елексир ще бъде разкошен в студено време- открива се много по-присъствено от парфюмната версия. Не усещам морски акорд, но пък туберозата и тонката са просто разкошни!

Влиза в списъка за придобиване, заедно с другото ми откритие- новата версия на Кристал ноар.
Не го откривам във Фрагрантика, но наистина ме впечатли.
Никога не съм имала първообраза, защото ме душеше и носеше, не аз него.

Тази версия обаче- със смокинята, белите цветя водени от туберозата, и подложката от сандал и ванилия правят това творение много мое. Не усещам виолетка в началните нотки, и сякаш не е чак толкова траен, колкото първата версия, но оставя елегантна диря след себе си.

Колежка коментира, че й ухае на old money vibe- май има нещо такова. Joy
Парфюм от класа е, без да бяга много от първоначалният замисъл. Ще го дебна на промоция, задължително.

Общи условия

Активация на акаунт