Парфюмни размисли и страсти - 298 тема

• 69 612
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
Хайде и аз да се включа с първата ми Черна Орхидея. Падна чакане, но си заслужаваше всяка секунда 😀

И пак ще се повторя, на моята кожа няма много общо с предшестващите Орхидеи- няма остро пачули, има само феерия от цветя и прекрасна сладост и плътност.По- скоро ми е сходен с Noir Pour Femme Tom Ford , а не със семейството Black Orchid

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 14:22 от macadamia

# 721
Здравейте🙂
Понеже тези дни след дълго обмисляне си купих Narciso Rodriges For Her (най-първия му аромат, в черното бутилче) и съм буквално влюбена и много щастлива, че след толкова време на погрешни покупки (в последните месеци, че и повече така и не успявах да си намеря нищо, което истински да ми хареса) и сега съм си решила, че е твърде вероятно неговите парфюми да са моите.
И затова нахлувам с питане - какви са останалите аромати, Пудре, Пюр Муск, Роуз Муск и т.н.
Имат ли сходно усещане с най-първия?
Всичките ли имат мускус?
Най-интересното е, че аз като цяло изобщо не харесвам мускус, роза и локум, а в този усещам точни тези три неща.
Пък в пирамидата ги няма, освен мускуса.
И много ми харесва.
Толкова добре е направен. Елегантен, класен, нежен,леко сапунен, стои близко до кожата, същевременно е траен, ненатрапчив.
А в есенни дъждовно време е разкошен.
Точно сега му е времето.
Зачетох се ив историята на парфюма.
И ми стана много интересно.
Знам, че е стар, все пак 2006 е създаден.
Но за пореден път се убеждавам, че парфюмите, които се превръщат в мои любимци са все около 2000 и малко след нея правени.
Мисля, че открих най-сетне още един парфюм, който ще нося и ще ги купувам години наред 😊
Чак не мога да повярвам колко ми харесва.
Не усещам нищо от пирамидата, което е дадено, освен този чуден, елегантен мускус.
А пооринцип портокалов цвят обожавам.
Уж го има(африкански портокал), не го усещам.
А всички нотки, които са изброени са ми любими попринцип.
Много му се радвам.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 22:52 от Caroline_Bingley

# 722
Аз имам този и го обожавам.

Скрит текст:
глава - мускус
сърце - жасмин, иланг-иланг, портокалов цвят
база - кашмеран

# 723
Да, да този ще го тествам задължително.
Поразрових се назад в темата и доста дами да казали, че го имат и много го харесват.
Има обаче бели цветя, с които аз никак не се разбирам. Само това ме притеснява в пирамидата.
Дори и да са едва доловими, може да ми докарат страшни проблеми, не ги понасям.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 23:01 от Caroline_Bingley

# 724
Късно се присъединявам към партито ама си взех наскоро LVEB Elixir и съм много приятно изненадана.
Бях го пробвала мноого отдавна и тотално го бях отписала. Наскоро обаче отворих един сапун с виолетки вкъщи и много ми се приноси нещо такова. Отидох веднага да пробвам вечната класика insolence, която според повечето мнения е безвъзвратно осакатена.
Та се спрях на версията на Ланком. Принципно грам не харесвам оригинала или фланкърите, обаче тук се изненадах много хубаво. Не ми носи почти никак усещането на оригинала, не ми е въобще толкова сладък както го описват във фрагрантика. В последните мрачни дни ми носи много позитивизъм. Даже и мъжът ми го хареса, както никога.
Сега се чудя кой точно Ангел да взема. Присетих се наскоро, че откакто съм започнала да летя сама (2011 г)., все Angel EDP пръскам по летищата на някой шал или яке и то после мирише с месеци. Просто го обожавах в тийн годините. Та не знам дали да не взема оригинала или някой от фланкърите .
Пробвах elixir и fantasm съвсем бегло и на първо четене и двата ми допаднаха, не колко оригинала, но това е ясно май.
Предполагам, че сегашната версия няма нищо общо с обожаваната от мен 2011 или около тази година.

# 725
Забрави за старата версия на Angel.
Аз съм от тези,  които я недолюбваха. Даже откровено не понасях тоя аромат.
Преди месеци, може би година от сантимент пробвах на кожа.
Толкова е осакатен! Няма нищо общо с първообраза! Разочарование пълно за мен, която не го понасях. Представям си какво е за тези, които са го обожавали.

# 726
Здравейте🙂
Понеже тези дни след дълго обмисляне си купих Narciso Rodriges For Her (най-първия му аромат, в черното бутилче) и съм буквално влюбена и много щастлива, че след толкова време на погрешни покупки (в последните месеци, че и повече така и не успявах да си намеря нищо, което истински да ми хареса) и сега съм си решила, че е твърде вероятно неговите парфюми да са моите.
И затова нахлувам с питане - какви са останалите аромати, Пудре, Пюр Муск, Роуз Муск и т.н.
Имат ли сходно усещане с най-първия?
Всичките ли имат мускус?
Най-интересното е, че аз като цяло изобщо не харесвам мускус, роза и локум, а в този усещам точни тези три неща.
Пък в пирамидата ги няма, освен мускуса.
И много ми харесва.
Толкова добре е направен. Елегантен, класен, нежен,леко сапунен, стои близко до кожата, същевременно е траен, ненатрапчив.
А в есенни дъждовно време е разкошен.
Точно сега му е времето.
Зачетох се ив историята на парфюма.
И ми стана много интересно.
Знам, че е стар, все пак 2006 е създаден.
Но за пореден път се убеждавам, че парфюмите, които се превръщат в мои любимци са все около 2000 и малко след нея правени.
Мисля, че открих най-сетне още един парфюм, който ще нося и ще ги купувам години наред 😊
Чак не мога да повярвам колко ми харесва.
Не усещам нищо от пирамидата, което е дадено, освен този чуден, елегантен мускус.
А пооринцип портокалов цвят обожавам.
Уж го има(африкански портокал), не го усещам.
А всички нотки, които са изброени са ми любими попринцип.
Много му се радвам.
Адмирирам много парфюмите на Narciso Rodriguez! Poudree имах в комплект с лосиона за тяло и мъжкото съсловие го възприемаше като много еротичен аромат. Pure Musk е не по-малко секси, пак по неагресивен начин, а по скоро в стил Одри Хедбърн. Изчистени, класни, без нотка на вулгарност и пошлост. Бялото "кубче" Narciso ползвам в момента, имитация, тъй като не го намерих в оригинал. Само ще кажа, че една от колежките ми, която не обича парфюми, в момента, когато влязох на работното ни място, възкликна: Какъв е този хубав парфюм! В обобщение, отговорът ми на въпроса за парфюмите на Narciso Rodriguez е: Харесват се много заради чистотата, простотата и класата, които излъчват. Ако трябва да им дам образ, това е красиво момиче/жена (без значение от възрастта), с нежна, изчистена рокля, костюм, нищо излишно по нея, като грим, прически, бижута. За мен парфюмите на Narciso се доближават най-много до философията ми, относно поведение, външен вид и т.н, а именно - колкото си по-уверен отвътре, толкова по-малко си показен отвън. Да, винаги съм искала парфюмът ми да се усеща не само от мен, а и от околните, но точно по гореописания начин. И в това отношение Narciso Rodriguez е най-добрият!

# 727
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Няма парфюм на Narciso Rodriguez, който да не харесвам. Много са ми лесни за носене. (Същото мога да кажа и за Марк Джейкъбс - идентични са ми като замисъл и комбинация).
Това е и първият парфюм (розовия),който съпруга ми,тогава чисто ново гадже, ми подари.
Единствено ми се искаше да идват с някакви по-красиви имена, по-атрактивни и запомнящи се.

За вас всъщност колко важно е името на парфюма,обръщате ли му внимание или не ви е толкова важно с какъв замисъл е избрано точно това име?

# 728
Името е последното, което ме интересува. Даже ги забравям.
А предпоследното е опаковката. Последната ми любов е в такова кичозно златно шише, че не даже бих го погледнала втори път, добре че консултантката ме насочи към него.

Някой може ли да каже нещо за Killian Woman in Gold? Попаднах на празен тестер, но остатъците от аромат май ми харесаха. Основно ме интересува сладък ли е, ако да - изобщо да не се занимавам да го търся.

# 729
Идвам с молба за насоки, ако е удобно... За идната година съм решила, че искам да обърна повече внимание и да разуча български дизайнери/ творци/ брандове на парфюми. Ще се радвам за всяка насока/ контакт, адрес на който да ги открия.
Искрени благодарности.

# 730
Скоро ги разглеждах, но не посмях да поръчам.
https://laboreight.com/

# 731
Не съм попадала на бг бранд или парфюмер, който да ме впечатли. Изключвам Мирослав Петков, той е на световно ниво. Последно тествах La Formule Secret, три уж нишови аромата, за носа ми недоизпипани.
В ФБ групите има един експериментатор, не съм поръчвала проби от неговите творения, но хвала за ентусиазма и психарските му концепции.
Български...ех, къде сте, експортни рози на Ален Мак и легендарна Джулия!

# 732
Идвам с молба за насоки, ако е удобно... За идната година съм решила, че искам да обърна повече внимание и да разуча български дизайнери/ творци/ брандове на парфюми. Ще се радвам за всяка насока/ контакт, адрес на който да ги открия.
Искрени благодарности.

https://www.roseoverdose.com/the-shop

В София може да се пробват в магазин Шипка

Едит
Сега виждам, че са пуснали преордер за дискавъри сет, който излиза през ноември

https://www.roseoverdose.com/the-shop/6ohts3nslkbi1tsm1ypcc5mdx127ss

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 12:50 от chilko

# 733
Точно същото усещане и съм и аз - стил, изтънченост, класа. Забележимост, но без натрапчивост, романтичен, нежен, ефирен аромат.
Много траен, хем стои близо до кожата, хем се усеща от околните, без да досажда.
Точно какъвто трябва да бъде един парфюм.
Аз съм много капризна на аромати.
И много трудно си харесвам.
Обикновено излиза така,че най-баналните, универсални к класически ухания ( и го казвам в хубав смисъл, прости, но перфектно балансирани като съставки) са моите.
Много искам да харесам някакви нови, модни, бомбастични ухания, различни и интересни, сладки и тежки, но обикновено истински недолюбвам точно тях.
Носът ми е капризен много. От доста нотки получавам гадене и главоболие(жасмин и другите бели цветя, карамел и круша, ванилия, мед, бензоин най-често).
Обичам и ми понасят - портокал, всички червени плодове, всякакви цветя, зеленина, бергамот, лимон, касис, кедър).
Много експериментирам, но вече не купувам ако не съм убедена, че парфюмът е мой и не съм го разносила известно време.
Този го определям като вечна класика!
Благодаря ви, ще поръчам мостри на останалите ако намеря откъде и ще се запозная и с другите му аромати.

# 734
  • на терасата
...
Носът ми е капризен много. От доста нотки получавам гадене и главоболие(жасмин и другите бели цветя, карамел и круша, ванилия, мед, бензоин най-често).

Вашето усещане за аромати се покрива с моето. Narciso Rodriguez е една от най-уважаваниете от мен марки за парфюми, дори бих каза, че е моята марка.
Затова горещо препоръчвам Pure musk за тест. Мускът на тази марка се развива перфектно на моята кожа, но, имайте предвид, че на някои кожи избива неприятна нотка. Така че тествайте преди покупка.
От другите на марката Narciso Poudree също ми е любим, както и All of me.

Preet Saini 774354 ги е описала точно, както и аз бих ги описала и затова цитирам:
Ако трябва да им дам образ, това е красиво момиче/жена (без значение от възрастта), с нежна, изчистена рокля, костюм, нищо излишно по нея, като грим, прически, бижута. За мен парфюмите на Narciso се доближават най-много до философията ми, относно поведение, външен вид и т.н, а именно - колкото си по-уверен отвътре, толкова по-малко си показен отвън.  Да, винаги съм искала парфюмът ми да се усеща не само от мен, а и от околните, но точно по гореописания начин. И в това отношение Narciso Rodriguez е най-добрият!

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 19:41 от рак-щрак

Общи условия

Активация на акаунт