Отговори
# 120
# 121
Доста сте мълчаливи по повод филма на Мерт
Чак сега Ви стигнах
Еве,благодаря:hibiscus:

# 122
Аме, не сме го гледали, Вал. Аз чакам превод.
Като го гледам и предизвика у мен някакви размисли и чувства, ще пиша.

# 123
Благодаря,Катя
И аз ще чакам
Сега попаднах на това.Достави ми истинска наслада,въпреки,че не е истинско
https://www.youtube.com/live/-DHZLWKTSno

# 124
# 125
Терзи, благодаря за линка Kissing Heart
Както казах, аз го гледах филма вече, но ще изчакам момичетата, за да коментираме заедно Heart

Утре последен ден на Пера

Снимат при олтара на Зевс, както е отбелязано Stuck Out Tongue Winking Eye

# 126
Ню Йорк Таймс включи Metruk adam в списъка с най-добрите нови филми очаквани на Нетфликс

Благодаря Терзи,но Вконтакте ми иска регистрация,така,че ще си чакам Турк.ру.
Там вече са го пуснали в оригинал,до ден,два предполагам ще има превод.

Между впрочем всички важни лица,са на линия,цял ден и сега също..

Grinning

# 127
Руски девойки видели Афито и Фуркан

Тези младежи по друга номерация карат, но утре последно и по двете

От друго момиче в Асос

# 128
Не съм гледала още, нямах възможност

# 129
И аз не можах днес да гледам,надявам се утре да смогна.

# 130
Добро утро

# 131
Добро утро Kissing Heart

Момичета,озвучка от Сабина Heart
Аз го гледам сега.
https://turkrutv.net/broshennyy-chelovek/

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 08:31 от Милена Тодорова 756835

# 132
Добро утро, ранобудни ☕️☕️☕️ Тази нощ изгледах филма,,Изоставен човек,, че не ми остана време вчера. Simple Smile
Представянето на Мерт е просто чудесно: професионална игра и предадена дълбока емоция. Филмът представя умерена драма с динамични събития. Разплаква те няколко пъти.

Търсих Ферит в Баран, няма помен. Малката Лидия е като пеперуда, лека, ведра и свободна, противоположност на Баран, който е тъжен и скован. Кастът е много добър, всички са на ниво. Аз гледах на английски, и на моменти забравях, че гледам турски продукт. Пожелавам успех на нашия човек Мерт и на филма!

# 133
Гюнайдън, девойки Kissing Heart

Терзи, благодаря за класацията! Браво на Метрука Heart Eyes

Сладури Heart Eyes

Последен ден за Пера

Сетът снощи

# 134
Здравейте, момичета! Simple Smile
Изгледах и аз "Изоставен човек" и веднага ще кажа, че аз си имам класически пример за втория шанс на пуснат от затвора мъж - "Двама мъже в града" с Ален Делон и Жат Габен, уникален филм, който заедно с есето на Албер Камю "Размисли за гилотината" повлиява най-силно върху решението за отмяна на смъртното наказание във Франция през 1981 г. Като се имат предвид и резюмето на Метрука, а също и текста на френския автор, който постнах тук преди дни, трябва да кажа, че имах очаквания за тежка драма. Но не и не съм недоволна. Simple Smile
Много неща ме впечатлиха, но сега ще се спра на два проблема, които авторите на сценария поставят, според мен.
1. Как излиза от затвора човек, бил там 15 години и то от тинейджърска възраст? Знаем и видяхме каква е реалността в затвора за момчетата.
Нагледали сме се на истории за отмъщение, лутане, пропадане... В този филм няма прошка за виновния и за прехвърлената отговорност до края. Но има съхранена човечност, което си е рядка рядкост. Има съхранено приятелство, желание за живот и ... детска душа. Blush Никак не е случаен тандемът Баран - Ада. "Ние си приличаме двамата" - казва Ада на чичо си.
2. Какъв е вторият шанс за един изоставен мъж?
Интересното тук е, че няма такова нещо като "нов живот", няма и супергероизъм. Има "ремонт на живота", което си е оригинален, но и твърде човешки отговор на въпроса. Баран е майстор по ремонта и точно като такъв превъзхожда супер героите от "Х-мен".
"Казват, че някои неща не подлежат на ремонт. Става дума за детската душа, всяка частичка от която е счупена и повредена. Лъжа! Ако знаеш къде е счупена, знаеш и как да я поправиш". И от съзнанието за "безполезен човек" се превръща в променящ себе си и другите около себе си - "Ние продължаваме тоя живот"!
Може би затова и майсторът на ремонта е Баран - в превод "дъжд".
Що се отнася до ролята на Мерт в този филм, аз няма да се разпростирам, защото всичко, което прочетох е за него. Кратичко ще кажа само - справил се е отлично! Hands Plus1

Общи условия

Активация на акаунт