(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 15 784
  • 589
  •   2
Отговори
# 480
Когато кара моето момче шофьорски курсове , каза че е групите а препълнени с украинчета и мигранти , на които курса се плаща от държавата.
Значи германчетата ще прилъгваме в армията с платени шофьорски книжки, другите от хуманност ще спасяваме от войни и ще им плащаме шофьорски книжки. Кого правим на просяк?

# 481
белла чао, аз пък си мисля, че ще пращат винаги първо тия с хинтергрунд да мрат ...Бедните най-често са с някакъв хинтергрунд, та и тия обещания за смешни пари и шофьорски книжки са си точно пак да прилъгват децата на ауслендъри...Такъв ми е опитът в Германия Simple Smile уязвимите под ножа. Уязвимите са бедните. От какъв произход са те, може да се провери по статистиките. В САЩ са все някакви латиноси, черни, във Виетнам са пращали индианците и черните първо...Кръвчица богатите не леят, само пият. В Русия пак-- бедняците от разни республики, които не са етнически руснаци изпращат. Та ще съм силно изненадана точно арийските немци да са таргет групата в случая.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 11:51 от MariyaHris

# 482
белла чао, аз пък си мисля, че ще пращат винаги първо тия с хинтергрунд да мрат ...Бедните най-често са с някакъв хинтергрунд, та и тия обещания за смешни пари и шофьорски книжки са си точно пак да прилъгват децата на ауслендъри...Такъв ми е опитът в Германия Simple Smile уязвимите под ножа.
не и тези, които вече са с фултаймджоб да разучават и да знаят как да получават и без това тези неща безплатно и да го правят.
Аз съм забелязала по училищата и разказани случки от познати за техните училища и деца, че на фокус са децата на самотни родители (майки) и пр. Които най-трудно могат да се защитят.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 11:55 от bella-ciao

# 483
О това да, със сигурност! Децата на самотни майки са наистина таргет на системата, както и самите самотни майки. Все пак това са безсилни и уязвими хора. По-малко времеви и финансов ресурс за адвокат. А ако добавим и недобър немски ...

# 484
Съседче замина доброволно наскоро. Не знам в кой град.
В БГ знам доста момчета ходиха в Афганистан, някои по 2 години. Накупиха си имоти после.

# 485
Да, нищо против професионалните военни. Ама силно против задължителни тестове за годност за всички ...Ние си закупуваме имотите без Афганистан и някак няма нужда.
Германия и сега има професионална армия, ама нямат много желаещи.  
По пацифисткия въпрос: хардкопи писмо трябва да бъде изпратено до Karrierecenter der Bundeswehr. https://www.bafza.de/rat-und-hilfe/kriegsdienstverweigerung-zivildienst

Ето и видео от адвокат, както и описание за съдържанието на писмото

https://www.markus-schall.de/2025/09/kriegstuechtigkeit-wehrpfli … tfall-zu-tun-ist/

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 12:53 от MariyaHris

# 486
  • Germany
При нас ще има протест срещу военната служба. Тук пропагандата е голяма, Зьодер само за това говори и не за доброволна, а задължителна за всички момчета от 2008 нататък, за момичетата пожелание. Във фейса чета яко му сипват в коментарите, дали ще изпрати неговите деца.  Моето дете си е българче, но така за спорта ще отида на протеста.

# 487
  • Немция
Мария, а ако въведат казарма и в България, и в Швейцария?
Забелязвам връщане на казармата в някои страни, къде доброволно, къде не..

# 488
Естествено, че не искам да ми пращат детето на война, но и преди съм писала. Против една година казарма нямам против и смятам, че на много от днешните момчета ще им повлияе добре.

# 489
Мария, а ако въведат казарма и в България, и в Швейцария?
Забелязвам връщане на казармата в някои страни, къде доброволно, къде не..
 ами те моите не са швейцарски граждани, няма как  в Швейцария да служат, иначе там май е задължително...в България много трудно ще въведат -хората не спят. Изобщо атавизъм е и няма как да имаш ноемална армия с наборници. За съвременната война се изисква обучен персонал, и.е. професионална армия.

# 490
Малкият ми син е от набор 2008 и въобще не иска да помирише казарма. Вероятно ще избере цивилна служба за година.
Аз не виждам честно казано как ще сформират качествен набор с тези разглезени деца, които не искат да знаят какво е дисциплина и уважение към авторитет като военен чин.
Има плюсове - изкарване на шофьорска книжка, доучване на професия или дори вземане на висше образование. Но пред перспективата да ходят да се бият някъде по света за някакви изкривени желания за мир, с прикрити амбиции за природни залежи по тези места, хич нямам никакво желание да си пусна детето да влиза в казарма.

# 491
О това да, със сигурност! Децата на самотни майки са наистина таргет на системата, както и самите самотни майки. Все пак това са безсилни и уязвими хора. По-малко времеви и финансов ресурс за адвокат. А ако добавим и недобър немски ...
И германките! Аз лично наблюдавах няколко случая на приятели и съученици на децата ми. И на познати.

# 492
  • Немция
Мария, в България баш си спят по темата. Ще я свАрят неподготвена, ако тръгне нещо да става, не дай, Боже!

Винаги е имало военна армия, която е гръб на държавата във военен конфликт.
Въпросът е колко е подготвено останалото население?

На теория може да се направи официален отказ за казарма за Bundeswehr , с Antrag. Без да съм вътре в детайлите как е на практика.

С какво една самотна майка с по-малко пари ще бъде прилъгана заради едната шофьорска книжка? Пари може да се изкарат и с друга професия.
Имам приятелка, която е alleinerziehend, на нейния син отдавна му се иска да става военен по свое желание, а не защото майка му го бута от финансова нужда.

Имаме млад съсед, военен, немец с полски произход, "нормален" човек с 3 деца, не е от някакви тъмни малцинства.

И още един пример - немско семейство с 3 деца, мъжът е инженер и преди 3 години започна работа при военните заради по-добра заплата и развитие, тоест стана военен инженер.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 16:00 от Бибит

# 493
И се оказва , че от 85 милиона население ... всички новобранци ще са от познатите на бибитката ... останлите май са тъпи и не щат.
Ако хората искаха да ходят военни нямаше да има този закон. Както и преди това с короната, както и после с електоколите и топлинните помпи ... Защото за да има принуда - значи няма у хората желание да направят нещо и да участват в някаква политика. Политиците да се замислят с всяка принуда колко хора губят ... накрая Бибитката май ще остане като в книгата "И сам воинут е войн" Simple Smile шегичка.
Но разбира се е по-лесно така. Преди време каза.

# 494
Ами точно това щях да пиша и аз, нямаше да го дискутират, ако имаше желаещи. И по-добре, че няма.
Навсякъде младите са глезени, меки, недисциплинирани, а при една война таман да ги дисциплинират, и ги убиват. Тези, които оцеляват, са убивали хора и са гледали смъртта на приятели...с травми и придобита жестокост.
Мъжът ми пък се ядосва, че са взели година от академичния му живот с това. Но пък в болницата доста е научил, според мен. Той е отвлечен теоретик и там е придобил малко полезни практически умения, които са ми полезни в ежедневието. Виртуоз е на тема дезинфекциране, опаковане на подаръци и други.

Бела чао, така е, тези деца системата ги захапва и все те са с някакви социални или образователни проблеми или пък Югендамт идва да  учи самотните майки да родителстват. От стадото винаги се избира слабия...Но когато бях в Бодензе региона, там черните деца ги таргетваха в училище. Една колежка едва си оттърва сина,  а са от пълно семейство и двамата печелят добре. Но съм съгласна, че а самотните майки и децата им са фокус и контингент на цяла сурия помощници...

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 17:21 от MariyaHris

Общи условия

Активация на акаунт