(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 15 779
  • 589
  •   1
Отговори
# 495
  • Немция
Белла, не ми извъртай думите, дадох 3 примера около мен, защото обобщавате.
Хора всякакви има, военни не са само изпаднали неудачници.

Дискутира се, защото светът се променя и нещо трябва да се предприеме.
В момента и без това ще се пробва с доброволни желаещи, ще се види колко ще са мераклиите, независимо от коя група на обществото ще дойдат.
На този етап няма капацитет за масова казарма.

# 496
Моят татко беше военен инженер. За него това е бил единственият вариант да следва. Родителите му не са имали средства да го издържат. Но този тип служители нямат нищо общо с наемните войници. Омешахте нещата. Simple Smile

И у нас прозорците са за миене. Само кухненския мия много редовно, защото всеки ден ми е пред очите, пръска се от чешмата (варовик) и ме дразни.

# 497
Има голяма разлика между професионална армия и донаборници. Да не бъркаме двете неща. Немската професионална армия е от години много зле заради лошата правителствена политика и липсата на инвестиции. Оборудването им е още от 90те, което е останало, щото голяма част го метнаха в Украйна за войната там. Идеята за донаборници въобще не разбирам защо първо я спряха преди 30 г и сега отзад панаира искат отново да я връщат.
Да не казвам колко от бившите казарми се ползват за други неща и не знам къде ще се помещават сега, ако успеят да свикат набор 2008 да служи.
Малко каруцата пред коня е тяхната работа.
Това правителство прави от самото начало недомислици и не знам още колко време ще удържи.

# 498
  • Немция
Затова и няма да има на този етап задължителна казарма. Няма капацитет за всички, засега.

Ясно е защо спряха казармата преди години и е ясно защо сега я връщат, не е загадка. Smirk

# 499
...Ясно е защо спряха казармата преди години и е ясно защо сега я връщат, не е загадка. Smirk

За мен е голяма загадка как ще спрат дронове, ии , приомите които видяхме във войната в газа, също и крайни акции като ядрени бомби ... с голи гърди или дори с облечени гърди ... пък ако ще с каквото и да е въоръжение. Ако в бъдещо време ще се води война трябва да наемат информатици , шпиони като Джеймс Бонд за нападения като пейджърите в Ливан и подобни и подобни. Както през ВСВ не са търсили хора със способностите на Робих Худ с лъка и стрелата .. сега не виждам за какво им са .

# 500
  • DE
Здравейте, за малко разведряване на темата — Monika Gruber: Wenn der Russe kommt

https://www.ardmediathek.de/video/schleich-pur/monika-gruber-wen … 0wNTg1ZjhmYTI1M2M

# 501
Бибит, само, че не става война с армия от наборници...та е абсолютно  безсмислено. Мобилизираните в съвременните войни са пушечно месо с продължителност на живота седмица-две на фронта, а войната се води от професионалните обучени военни. Та е безсмислено и кръвнишко.

# 502
И от мен малко разведряване.

# 503
  • Немция
Ние рециклирахме по случай уикенда малко сив бургундер. Grinning
"Полях" измитите прозорци. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 504
Ще имаме гости тая вечер и сме подготвили неща за рециклиране, предимно червено, испанско.
Аз забърсах само прозореца в кухнята. Стига толкоз!

# 505
  • Немция
Сега минава дъждът и сваля сахарския пясък от атмосферата, да видим дали прозорците няма да са на капки, като изсъхнат и така целият труд да се е оказал излишен. Grin
Колите сутринта бяха на точки от прашния въздух.

# 506
  • Германия
Сега минава дъждът и сваля сахарския пясък от атмосферата, да видим дали прозорците няма да са на капки, като изсъхнат и така целият труд да се е оказал излишен. Grin
Колите сутринта бяха на точки от прашния въздух.
Леле! Това ли било?!? Аз сутринта се чудих, защо колата ми е толкова прашна Open Mouth

# 507
  • Немция
Да, тези дни беше навлязъл топъл въздух от Сахара и съответно пясъчен прах в атмосферата, та сега пада надолу с дъжда. Така нареченият Blutregen.

# 508
Ние се похвалваме с 4 St. Martin- Laternen Simple Smile  Въпреки дъртите години много му се радваме на този празник. Аз много го харесвам .При нас днес имаше поход.

# 509
  • Deutschland/HE
Да, тези дни беше навлязъл топъл въздух от Сахара и съответно пясъчен прах в атмосферата, та сега пада надолу с дъжда. Така нареченият Blutregen.

Видяхме го и ние днес по обяд, колата беше цялата в кални капки.

Общи условия

Активация на акаунт