(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 15 758
  • 589
  •   2
Отговори
# 585
Така е, и аз съм на мнение, че масово хората се притесняват да не вземе да се наложи да си свършат трудовите задължения. Включвам и нашата учителка Simple Smile) много се щади.

Но пък днес за първи път бях впечатлена от педиатъра на децата. Ние сме при друга по принцип, но днес ни прегледа основната лекарка на практиката и понеже са със скарлатина чак даде и контейнери за урина за след 6 седмици да сме сигурни за бъбреците. При нас понеже първо баткото се тръшна и ни тестваха и нас, а вчера и малкият показа симптоматика, та настоя наново днес да се тестваме и аз и мъжът ми, за да сме съвсем съвсем сигурни, че нямаме стептококи. Та направо свръхстарателна спрямо нас, това ми се случва за първи път и бях много затрогната. А и пробиотик изписа, отново сефте в Германия някой да изпише пробиотик при прием на антибиотик. Та от време на време се случва някой да си свърши работата адекватно, че и отгоре, ама сравнително рядко е. За сравнение, миналата година баткото го отправиха от спешното със скарлатина без да изпишат антибиотик, въпреки, че имаше всякаква симптоматика, включително червени точици по гърлото,  заради негативен бърз тест. 

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 23:31 от MariyaHris

# 586
Тази сутрин попаднах на видео с красиви български места на немски. Пускам линк ако някой се интересува, защото мен са ме питали какво може да се посети на екскурзия в България.
https://youtu.be/pHaX8j3B9kc?si=BuRxQ7DlOJ9tA3-2

# 587
  • в сърцето на един мъж...
Бибит, да, пропаст е, защото започнаха да изкарват все по-неграмотни и незаинтересовани деца. Няма персонал, който да ги вдъхнови да работят, да учат. Няма такива, които да ги запалят да четат. Децата са там - ден да мине, друг да дойде и толкова. И това нещо е повсеместно. Никой няма сметка от мислещи и четящи хора. А тук пък да не говорим какво е нивото на преподаване... Пълно безобразие е. В училището на сина ми имаха преподавателка по математика, която не може да реши задачите, които преподава... Синът ми им помагаше първите месеци с преподаването, ходиха при директора чак. Той дойде да преподава, да наблюдава и след това я смениха. Ама тая пропуснатата математика, не се наваксва току така... Имат специални предмети - предложили са им курсове по тях, понеже нямат преподавател, наместиха ги в друг. Оказа се обаче, че единственият, дето може да води точно този предмет е болен от месеци. Познай дали имат часове. Та да, определено нямам търпение да свършат. В класа на щерката - преподавателката по етика се държи расистки с тях. Предупредена е и сега внимава как преподава.

# 588
А как се ппостъпва ако дадено дете тормози други деца и учителката неглижира? При нас има едно по-буйно дете, което, според мен, не е точно лошо, но е по-доминантно и му трябва внимание и тормози доста деца. Миналата година тормозеше сина ми, правеше му иглички и му криеше шапката, обиждаше го, но синът ми е много висок и доста силен и като темперамент спокоен и му отвръщаше, а скрита шапка или яке е абсурд да го затрогне, той и без това не иска да се облича, та на това момченце му писна да тормози сина ми и тази година са в добри отношения. Обаче това момченце се е прехвърлило на някакви по-дребнички, чувствителни и реактивни момиченца и е мн грозно. Учителката не се намесва изобщо. Например, учителката по Захунтерихт многократно му е правела забележки, но нашата - не. Та какво да се прави в подобна ситуация ми е интересно? При разговор с учителката, директорката проблемът се отрича.
Това момче се държи като дете, расло на улицата, прави разни имитации на секс още от миналата година. Родителите му изглеждат много нормални, има брат, който беше в градината на малкия ми, та познаваме семейството. Брат му и той е голям дивак. Майката е ангел, много възпитана и мила жена, таткото е малко по-така, но и той е интелигентен. Децата не са лоши, но наистина с доста доминантен характер и искат да са интересни с тъпотии, но при баткото това се проявява като тормоз.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 10:26 от MariyaHris

# 589
Здравейте, има ли мами живеещи в град Есен, ще се радвам да се запознаем, дъщеря ми е на 3 годинки.

Общи условия

Активация на акаунт