(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 15 771
  • 589
  •   1
Отговори
# 510
Сега като прочетох за миенето на прозорците се замислих защо тук роботите за миене на прозорци и за чистене не са популярни? В България хората уж са с по-ниски доходи, а масово ползват роботи за домакинската работа. Тук защо не е така?

# 511
При нас прах от Сахара няма, но имаме една крадла.

Цяла мрежичка с кестени, които бях оставила на студено на терасата ги беше разпределила по саксиите и сандъчетата ми с цветя. Предполагам,  и по комшийските е разнесла. Периодично идва да си ги търси, поради което намирам пръст навсякъде по терасата си. 😄

# 512
  • Немция
Мама-ени, на мен ми прилича на мода с тези роботи специално в България.
Масово взаимно се повлияват в притежанието на определени вещи.
Роботи за почистване на дома са популярни сред по-млади жени, защото приятелката/съседката/колежката си е купила и го е коментирала. Или влиянието на бг-мамма да играе роля. Laughing
Има доста и без роботи обаче- не познавам лично някой с робот за прозорци, поне сред най-близките.

В Германия имаше вълна на купуване на Термомикс по едно време.
За Немско- може и да е от пренасищане от нови продукти. Специално аз вече трудно се изкушавам да купувам нов тип уреди за дома.

Пипи, сладурче! Heart Eyes
Тъмнокафява катеричка е, при нас почти всички са оранжеви, рядко кафеви.
Сещам се за немското ми студентско общежитие едно време, когато през отворените балконски врати към кухнята на втори етаж беше влязла катеричка и беше яла от пиците, които бяха оставени да изстиват Grinning, нямаше никой в помещението тогава.

И аз се радвам на фенерите и атмосферата на Свети Мартин. Relaxed

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 01:33 от Бибит

# 513
Аз предпочитам малко фитнес пред робот. Grin Всяко движение го приемам като +. А при миенето на прозорци ползите са многобройни - разтягане, дълбоко навеждане, изобщо цялостно раздвижване. Wink Виж, прозорци, които са разделени на много малки части, не искам да мия за нищо на света. Но там робот няма да помогне.

Pippi_, много симпатичен домашен любимец. Simple Smile

И при нас имаше сахарски прахоляк.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 11:41 от Синьo

# 514
Сега като прочетох за миенето на прозорците се замислих защо тук роботите за миене на прозорци и за чистене не са популярни? В България хората уж са с по-ниски доходи, а масово ползват роботи за домакинската работа. Тук защо не е така?

Ползвам Kärcher Akku-Fenstersauger WV и благославям всеки път, когато го ползвам, създателя му. Толкова усилия ми спестява! Препоръчвам с две ръце. Когато си ходим с колата в България, го вземам, за да си изчистя прозорците.
Робот не съм ползвала. Снаха ми се беше купила, но споделяше, че не е доволна.

# 515
Pipi,
Около нас живеят поне 3 катерици, а лятото и зелени папагали. Нищо не държа на балкона, което може да се яде.
Някой от вас получавал ли е доставка с фирмата Leapro? Вчера са се опитали в 18.00 ч. да ми доставят пратка от Shein (футболни чорапи за сина), но ни е нямало вкъщи и сега имам само съобщение, че не е доставена и да се свържа с доставчика 🤔, което е странно. Досега от Shein не съм поръчвала, 1 път от Ali Express, пак чорапи за сина преди 3 г. и всичко си беше точно. Мислех, че пратката ще дойде с обичайните доставчици, DHL или Hermes, а те оставят бележка, къде да си я взема, а сега ни бележка, ни съобщение.

# 516
Дени, опитай да проследиш пратката тук https://track.leapro.com/de/
Аз никога не съм получавала пратки от тая фирма, идват обикновено с DHL.

# 517
Пробвах линка още вчера, аз го имам, но стигам пак доникъде с него. На сайта им пише, че би трябвало да опитат пак в работен ден. Писах и на чата, но днес е неделя и естествено няма никой. Изобщо не знаех, че има такъв доставчик, избор на доставчик не съм имала и правила.

# 518
Ще опитат пак да я доставят щом нямаш инфо.
Аз робота за прозорци докато го чакам да се върти нагоре надолу сама ще си ги избърша. Но няма да е днес..отново 😆
Не обичам много уреди да ми се мотаят, последният закупен е кухненска машина, която ползвам рядко. Към нея има части които никога не съм ползвала за кълцане, шейкове и тнт. Сега масово имат тези еъй фрейъри. И това ще пропусна. Какво ми пречи да го метна във фурната.

# 519
  • в сърцето на един мъж...
Пипи, твоята гостенка като моите. И аз редовно имам пръст, разсипана по терасата. Аз не оставям нищо, но до нас има огромен орех и редовно крият орехи и кестени по саксиите, а после имам поникнали такива Simple Smile Много ми е неприятно, честно казано, въпреки че обичам животни. Веднъж лисиците бяха изяли едни пици, оставени отвън, мишки бяха нагризали разни работи... Ама така е с дивата природа

# 520
Мама-ени в София как да изчистиш стъклата на остъклената тераса на 8 мия етаж отвъншната страна ? Има остъклявания при които нямаш шанс без робот. Има и доста големи прозорци на високи етажи.
При мен гарванчета крадат орехи от купата на балкона.

# 521
Аз познати с робот за прозорци в София нямам и с прахосмукачка робот нямам. Купих си робот-прахосмукачка, редовно ходя с него из къщи да му отварям и затварям вратите. Иначе зад вратите няма да изчисти, а аз искам и там. Общото чистене е с обикновена прахосмукачка 1 път седмично. Мъжът ми се цупи, че с прахосмукачката е по-бързо и за какво ни е робота, но веднага го контрирах, че през седмицата никой не иска да хване прахосмукачката да чисти, та аз робота го следя, чета книжка и отварям вратите. Но само 1 път седмично. 😀

# 522
  • Germany
Аз си купих ръчна прахосмукачка (такава с дръжка, правостояща), направо не знам как съм живяла без това нещо. Робота го пенсионирах, не ми върши работа 😉
Веднъж съм получавала пратка от Shein,  даже беше преди месец - два, пратката дойде с DHL. И аз не съм чувала за този куриер. Да не е нещо от тези фишинг имейли. Няма ли да я оставят някъде, да си я вземеш, а не да се свързваш с тях 🤔

# 523
Не е фишинг, защото и от Shein ми пишат, че това е куриера.

# 524
Доволна съм си от робота прахосмукачка точно за помощно почистване. През почивните дни минавам с нормална, а през седмицата оставям робота. За няколко дни почти нищо не се събира в ъглите и зад вратите.
За прозорци мъжът ми искаше да вземем на Керхер уред (не робот) и аз сглупих и отказах. Сега ако пак ме пита хич няма да го бавя 🤪

Общи условия

Активация на акаунт