(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 15 962
  • 589
  •   1
Отговори
# 60
Гледам за повечето е било голям шпас и значи не ми е много ясно как така има недостиг на желаещи за този купон.
Би трябвало да се обсъждат критерии за приемане или фейсконтрол ... а не да се обсъжда как да ги насъберат ... ама всякакви чудесии на този свят.

# 61
  • Немция
Белла, за кой Spaß иде реч сега - за Бундесвера или за еднократна военна служба?
Относно военната служба - едно е отидеш на казарма, колкото да си минеш по реда, друго е усещането да се връща военната повинност заради повишено напрежение в Европа и света.

Ще има и критерии, още не е измислено окончателно.

# 62
Поздравителна картичка от бундесвера получи щерката тази пролет, на 16 и няколко месеца беше. Момчетата не са получавали.

# 63
  • Немция
Моето голямо момче още не е получило такава картичка, но направи 16 това лято.
Значи да чакаме писмо.

# 64
Дъщеря ми на 17 г. получи, защото вече имаше гражданство.
Colibri да каже, ако иска, как е било при тях. Всичките ми колежки с деца 2-3 години по-големи от дъщеря ми са получавали. Дъщеря ми сега е на 18 г. Това в Хесен. Тук плакатите са по спирките и гарите.

# 65
  • в сърцето на един мъж...
При нас до скоро не се бяха появявали. Нямаше ме известно време и сега са по спирките на градския транспорт. Дъщеря ми е на 16, не е получавала. Интересно защо на момичетата основно пращат?

# 66
  • Deutschland/HE
Дъщеря ми нищо не е получила, но тя беше над 18г, когато получи гражданство. Пролетта сина ми получи картичка, не си спомням преди или след 17тия РД. Беше като рекламен флаер, ако иска да потърси информация и да се включи.
Негов приятел прави към Бундесфера пролетен или летен лагер по информатика. Явно има различни активности.

# 67
  • в сърцето на един мъж...
А, такъв рекламен флаер и у нас се появи в пощата.

# 68
  • Немция
Не съм забелязала реклами на Бундесвер по спирките, по принцип ползвам рядко градски/междуградски транспорт, но минавам пеш покрай спирки.
Ще взема да се загледам.Smirk

# 69
...  Интересно защо на момичетата основно пращат?
Моето мнение е , че защото момчетата ще ги задължат някои неща, като например преглед за годност и вкарване в регистър.

# 70
  • Германия
При нас също пристигна "честитка" от бундесвер. Нямам нищо против цивилната служба, но да ми пратят детето някъде си по фронтовете (недай си Боже) не мерси! Хеле пък вчера вечерта като видях доку за изнасилена жена от военни колеги докато е била на служба и после от никъде помощ; още повече негативни точки за военната служба.

# 71
ако си позволят подобни неща някъде - няма да е много от значение пола.

# 72
Някоя от градинарките в темата иска ли коренчета ягоди? Имам страшно много излишни и мога да изпратя.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 17:30 от Mößbauer-Effekt

# 73
Еех, да да имах градина, с удоволствие бих боднала няколко, Мьос.
Но уви, на терасата само китки. Тая година ги намерих след втората ни лятна отпуска споминали се. Нямаше кой да ги полива. Ще взема да завъдя кактуси дамусеневиди.

# 74
Аз заради летните отпуски си пазя старите тенджери. Слагам китките в тях и пълня с вода. Разчитам и на дъждът да ги допълва. Досега не са ми умирали.

Общи условия

Активация на акаунт