(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 15 968
  • 589
  •   17
Отговори
# 75
аз прибирам всичко в полумрак в къщата и поливам. намирам ги доста фит.

# 76
Грешката ми беше, че не ги прибрах на сянка, може би щяха да оживеят.
В тенджери няма как да ги сложа, че са в сандъчета. Поливам обилно преди тръгване винаги, но поливачката ми и тя беше в България по същото време, та се простих с тях.
Здраве да е, порадвах им се през лятото поне.

# 77
Есента е тук дами 🙂 Много я обичам. Онзи ден гледам пуснали коледните сладки. Аз тепърва се радвам на тиквите и вчера ядохме супа.

# 78
Любимият ми сезон е есента! Толкова багри и прелести!
Е, когато е топла и наистина златна есен, а не мъглива и дъждовна.
И аз се стреснах в събота като видях това

на рафтовете. 😂
Вчера правих едно основно чистене у дома и започвам есенните декорации, коледните ще почакат
Grinning
Лека и успешна седмица на всички!

# 79
  • Немция
Аз още се опитвам да си представя, че е лято. Sweat Smile Немско лято.
Малкото дете замина днес на Klassenfahrt за остров Боркум в Северно море, там температурите се очертават с 3-5 градуса надолу, хептен есенно ще е.

Пипи, вземи се облажи с един шоколадов Дядо Коледа, не ги снимай само. Joy

# 80
При нас в Норма заредиха коледните сладости още в края на юли. Аз понеже обожавам щолен целогодишно преди си взимах запас до следващата Коледа, но вече няма смисъл.

# 81
Добре че не съм ги видяла още тези коледни неща из супермаркетите. И без това не ги понасям особено. Ако реша да взимам сладки е от коледен пазар.

# 82
Въобще не знам, защо се учудвате от поне 2 години, малко след Короната се започна по магазините: коледни неща през септември, Adventskalendar през октомври, великденски зайци края на януари.
Всичко това, според мен, се дължи на страха, да не би пак да затворят магазините и сезонните стоки да останат непродадени.  Визирам затварянето 2020 март-април, когато хиляди великденски зайци и шоколадови изделия с великденски мотив останаха непродадени особено по по-скъпите магазини - Карщадт, Галерия, които бяха затворени по-дълго време от супермаркетите. Затова сега Дядо Коледа през септември и Зайо в края на януари. Пък и така се получава, че по-евтините Адвентскалендари се изкупуват рано, дори онлайн и накрая остават само скъпите от 50 евро нагоре.

# 83
Приемате ли една блудна дъщеря?
Някъде във времето изгубих нишката, забравих да се запиша в новата тема и направо изключих после, че има тема и ме отнесе живота.
Тия дни се сетих да видя и проверих, че вие продължавате да пишете без мен. Как не ви е срам, начи! Sweat Smile

Покрай нас има новости - дъщеря ми си завърши аусбилдунг за възпитател в детска градина, вече започна държавния си стаж (Anerkennungsjahr), големия си бачка в домашния патронаж и ме покани да отида да работя при тях, та те взеха, че ме взеха и сега съм на половин ден болногледач (нали съм завършила за мед.сестра). Имам си време и за бебенцата да ги снимам.
Малкият почна 11 клас за абитур и иска да учи нещо с математика или физика, много лесно му вървят тия науки. Мераклия е да се явява даже на олимпиада по математика.
Аз имам цирк с местното министерство за признаване на дипломата ми,че досега не го бях направила. Най-смешно ми беше, че местното правителство има ограничение за валидността на на езиковия тест до 3 г, а моя се оказа, че е вече на 4 г. Но успях да се преборя да направят компромис заради доброто ми владеене на езика. Сега чакам да пристигне разширеното свидетелство за съдимост.

# 84
  • Немция
Веч, радвам се, че се разписа! Flowers Hibiscus
Забелязах, че зачезна, било е за хубаво.

Добре звучиш, все така да върви добре живота ви и децата ти да са доволни от своя професионален избор!

# 85
Четох миналата седмица че ще стане по-лесно занапред приемането на дипломи и проф. квалификация от други държави.

# 86
Не знам колко лесно ще стане, обаче чакам вече 3 месеца за това тъпо свидетелство за съдимост, нали е разширено и чакат обратна връзка от България 🙄😥🤔
Ако не бях тропнала с краче за езиковия тест, трябваше да ходя да прося в джоб центъра да ми го платят, защото няма намерение да вадя от.джоба си още  веднъж 300 евро и да чакам 2.месеца за термин за изпита. Нашата провинция е грамофон свири майка плаче.
За моя голяма радост дъщерта завърши с пълно отличие и обра куп награди като връчваха през юни дипломите. Аз си по ревах. Тя го взе вместо за 3 за 2 г.

# 87
Вечерница,
Как 3 месеца свидетелство за съдимост? Дори разширено от България. За работното място ли ти трябва или за  Anerkennung на дипломата и какво значение има срока за изпита за езика за признаването? Нали си го взела? Те болногледачи под и над път търсят, ама пречки да слагаме пред желаещите работа.🤦‍♀️

# 88
Ами хванах времето на отпуските и затова. Подадох заявлението в началото на юли, вече е септември. За всяко разширено свидетелство се иска обратна връзка от българското вътрешно министерство. В случая ми искаха за признаването на дипломата специфичен формуляр защото аз им бях приготвила друг формуляр, който не им вършели работа. Буквоядци и бюрократи.
Аз работя като Pflegehlelfer, след признаването ще се водя Pflegefachkraft. Има значителна разлика в заплащането между двете длъжности, също и отговорностите са други.

# 89
Аз чакам Дойче Рентенферзихерунг да ми изяснят стажа от България вече 3 години Blush

Общи условия

Активация на акаунт