(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 21 171
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
В Амазон може да се поръча, няма нужда да се ходи до бг магазин.
Аз съм купувала и разкошни български вина от Амазон.

# 631
Синьо,
Лично аз купувам български кашкавал от българския магазин в Майнц, също луканка, кори за баница, локум български,  семки и дори торти. Ние не сме с толкова високи изисквания. Нито е всяка седмица, нито всеки месец. На децата българския кашкавал им се услажда много повече от всякакви други немски и италиански марки. Ако можеше, щяха ядат само него. Но не може, защото ни е скъп. Възприемаме го точно като деликатес.

# 632
  • Германия
Аз сама се насадих на пачи яйца. Преди 3 седмици летях до България и на летището взех ракия и подарих на едно от шефчетата на майтап. Обаче моят шеф се нацупи, че за него няма и заради него сега ми дотрябва. Сигурна съм, че няма да им понесе добре, те нямат балканския тренинг с ракия ама нейсе.

# 633
Deni-meni, е, то кашкавалът си е БГ тип жълто сирене, няма как да има съвсем същото тук. Въпреки че съм яла и много кашкавалоподобни сирена, но не се сещам сега за конкретни имена.
Аз пък обичам БГ сирене, но като това от детството ми. Само едни скъпи-прескъпи в БГ са ми същите на вкус. И аз като деликатес ги ям, но само в БГ, не съм чула и видяла да ги продават извън БГ.
Семки си купувам Vogelfutter Joy (те са си точно това всъщност), малко са дребнички, но стават. Аз главно за покълване ги ползвам.

pepelyashka, опитваш се да се отървеш от шефовете ли? Joy

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 09:24 от Синьo

# 634
За Vogelfutter нямам нерви. 😀 Аз обичам големи и изпечени. Турските обаче са ми твърди и много големи и празни. Въобще няма угодия при мен.

# 635
Кашкавал има и в Лидл

и в Кауфланд

Снимките са от интернет.

# 636
Този от Лидл хич не е лош, пробвали сме го. Дори сме носили на децата в България, защото там така и не случихме на хубав кашкавал.
А цените на кашкавала в родината ни са като че ли е от магарешко мляко.

# 637
  • Deutschland/HE
Аз семки обичам само тиквени, но мъжът ми си купуваше от MixMarkt и беше доволен, безсолни Тумбовски вълк или нещо подобно беше. Ако му останат, отиваха за птичетата Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 22:57 от colibri

# 638
И ние главно тиквени ядем, но от тези голите. Аз ги кисна първо (за по-полезно уж) и след като ги изпека, им лисвам малко Тамари сос, разбърквам и връщам само на вентилатор във фурната да се изсушат. Лошото е, че са прекалено вкусни и изчезват за нула време. Отивам да накисна 2 пакета за утре. Grin

# 639
За мен сиренето от детството ми е домашното сирене. Не сме купували, липсва ми много.
Кашкавал жълт не харесвам.
Слънчогледови семки не намирам дребни солени, само такива харесвам. Намирам Vogelfutter огромни.
В Мюлер уикенда беше като на концерт.
Хубава седмица дами. Много натоварена есен и зима и да идват вече празниците и да си отиват. Искам спокойствие малко.

# 640
Този кашкавал на Лидл си го купувам и в БГ. Един от най-хубавите за мен. И все още на прилична цена.

# 641
  • в сърцето на един мъж...
По руските магазини и он лайн има едни на dovgan семки - син пакет, много са хубави, по килограм продават от тях. Аз си зареждам по четири-пет пакета, за да имам и си ги пека така, както на мен ми харесват Simple Smile Не са дребни и не са като за пилци

# 642
Семки не ядем от години. Лидълския кашкавал ми е леко гумен, но става. Вафли, локуми, лютеница и подобни също не са ни в менюто. Имаме български магазин в града, но качеството на стоките е компромисно. Веднъж годишно го посещавам, стига ми.

Снощи бяхме на Weihnachtsmarkt in der Ravennaschlucht. Беше приказно, въпреки лекия дъжд. При сняг ще е разкошно.

# 643
Оле Мьос потърсих го в гусъл. Наистина е приказно. Heart Eyes

# 644
  • Немция
В събота бяхме на коледен базар в Есен, от доста години не сме отскачали дотам за базара, много се е разраснал и разхубавил.

Можете ли да препоръчате конкретен кашкавал тип български- за кашкавал пане? Рядко правим, обикновено когато сме в България някой ни приготвя. В Германия сме улучвали такива, които се разтичат при паниране, та се сетих сега покрай кашкавалената тема да попитам..

Общи условия

Активация на акаунт