(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 21 178
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • в сърцето на един мъж...
Леле, Мьос, много е красиво, обаче ни е много далеч Sad

# 646
Мьос, неблагородно завидях. И го включвам за пореден път за идната година, живот и здраве. Тая няма как да се класираме. Само свирни да напомниш, че с тези билети с предварителна продажба, все забравям дамусеневиди!

# 647
  • Deutschland/HE
Пипи, приятелка се оплака, че на вторият ден вече е нямало билети. Най-добре още първия ден сутринта да се купят, началото на октомври започвала продажбата.

# 648
Да, ама аз все забравям да чекна тая подробност и да потърся билети. Като се сетя - то вече няма.

# 649
Когато пуснаха билетите, до вечерта бяха свършили. Най-добрите времеви слотове изчезнаха за час, а тези с паркинг на място се изпариха за минута.
Пипи, абонирай се в сайта да ти пуснат информация за другата година. Напомниха по мейл няколко дни преди продажбата за точния ден и час. Аз другата година пак ще дебна за билети, но ще гледам да са за по-късно през декември, за да имаме повече шанс за сняг. Приказно е!

# 650
Благодаря за подсказката, Мьос!
И стига дразни вече! Приказно било. Кажи  - нищо особено, за да заспя спокойно тая нощ. Laughing

# 651
Няма да дразня повече.
Наденички от дивеч и горещ шоколад със щедър шус амарето в него. Сънувах ги.

Добавям информация, може би полезна за тези, които ще се чудят за билети следващата година:
Организацията беше чудесна на място, шатълите редовни, топли, с достатъчно място за всички, добре обозначени и точни до минутата. Въпреки дъжда, не беше кално в гората, имаше насипан ситен чакъл навсякъде по пътеките към и около базара. Количеството посетители беше така преценено, че хем да има достатъчно хора и настроението да е добро, хем да не са прекалено много и по опашките да се  чака по няколко минути само. Цените са нормални, като на всеки базар. Не е подходящо за трудно подвижни хора, хора в колички и за деца в детски колички.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 11:37 от Mößbauer-Effekt

# 652
  • Berlin
Може ли да ми кажете дали има или предложите вурстчета/наденички, които да преживеят пътуване до Бг? Simple Smile В магазина не съм срещала май такива, които да не са на хладно.

# 653
Може ли да ми кажете дали има или предложите вурстчета/наденички, които да преживеят пътуване до Бг? Simple Smile В магазина не съм срещала май такива, които да не са на хладно.
Има в стъклени буркани.

# 654
  • Немция
В супермаркетите с повече избор има вакуумирани наденички, те са на отделен щанд с други дълготрайни месни стоки. Виж дали там нещо ще ти допадне като вид.
Например Mettenden, доста са солени, но майка ми ги харесва към кисело зеле например и сме вземали от тях.

В бурканите не са ли само тип кренвирши?

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 13:11 от Бибит

# 655
Има и Weißwurst, но да, повечето са тип Wienerle. На мен са ми малко като измити.
Другото и точно такива сушени вакуумирани.

# 656
  • Berlin
Мерси, ще погледна дали има такива, не са ми познати. По-скоро не тип кренвирш.

# 657
Колко време ще се пътува? Няколко часа, дни?
За самолет, според мен, можеш да вземеш и обикновени наденици, но в хладилен плик за замразените продукти от магазина и да ги пренесеш.

# 658
  • Berlin
По DHL ще пратя колет, племенникът си е пожелал вурстчета за Коледа.😀

# 659
  • Немция
Класически вакуумирани вурстчета извън хладилник не съм виждала. Може обаче и да съм пропуснала.

Общи условия

Активация на акаунт