(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 21 192
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
По коледните базари има щандове с месни специалитети, на които повечето неща са вакуумирани.

# 661
  • Немция
Може да са вакуумирани, но въпреки това да ги държат в хладилник.
Има месни специалитети, без да се налага престой в хладилник, тях имам предвид.
То е ясно, само уточнявам. Blush

# 662
abs,
Ако е колет, не мога да те посъветвам нищо, мислех, че вие ще летите.

# 663
  • Германия
Аз си мисля, че при тези студове ще оцелеят вурстовете. Пакет-станциите са навън, камионите, бусовете, пощенските складове- всичко е студено.

# 664
Това пътуване особено сега по празниците ще продължи поне 5-7 дни. Аз не бих рискувала с хранителни продукти, които не са подходящи за съхранение извън хадилник. Какви вурстчета точно му се ядат? Има и сушени от типа пръчици, които ще издържат. Може да се намерят и в консервна кутия вурстове, това ще е по-сигурно от стъкло и не на последно място има месни консерви най-различни.

# 665
Такива вурстове като тук по коледните базари има и в Бг по коледните базари. И в Лидъл е пълно с вурстове.

# 666
Е, друго си е да ти ги прати леля чак от Германия. Kissing Heart И аз мисля, че нищо няма да им стане за 6-7 дни в колет. Освен ако не се вдигнат чувствително температурите.

Ние пък си поръчахме 1/4 прасе за Коледа (и не само), на 20.12 ще ходим на майната си във Франция да го взимаме. Но не какво да е прасе, а такова с черно дупе. На връщане ще минем през коледния базар в Страсбург... с прасето в багажника. Joy

# 667
  • Немция
Синьо, златно ще ви излезе това прасе. Joy

На нашия Adventsnarkt през уикенда пекоха едно прасенце разпънато така, да ме извинят вегетарианците.
...............

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 19:54 от Бибит

# 668
Синьо ще ходи у Францата на разходка и между другото ще си купи и прасе. 😉
Какво е значението на черното дупе при прасето?
Ние сме много културни и на нашия коледен базар такива прасенца като при Бибит няма, само от човешкия тип, силно почерпени.

# 669
Аз днес следобед бях с приятелка на коледен базар в Еслинген. Разкошен беше. С хора облечени като от приказките, факли, малки сцени с мини спектакли за деца и възрастни, ретро въртележки...чудесия. Храната и напитките също бяха много добри.

Пресни вурстове за бг не сме пращали. Пращали сме салами и консерви с Frühstücksfleisch и много се харесват. Веднъж исках да поръчвам от Малинчо кебапчета и кюфтета онлайн и се обадих да питам с хладилен бус ли ги доставят. Оказа се че ги пращат с обикновените бусове и хората често се оплакват, че ги получават развалени. Та не знам дали няма и с вурстовете за бг да стане така.

# 670
Deni-meni, ми не знам точно, някаква древна елзаска порода. Грух!

И при нас няма такива неща като при Бибит. Аз обичам да има разни специални неща като дивечовите наденички на Mößbauer-Effekt. И по възможност и някакви специални шоколади, и истинско греяно вино.

# 671
  • Berlin
Благодаря за идеите, ще видим какво ще измислим с дядо Коледа.🙂

Какво представлява Frühstücksfleisch? Точно днес видях една такава консерва в магазина. Като американското Spam мисля, че е, но и него не съм виждала на живо.

# 672
Като русенско варено на вкус, но много по-финно смляно и без сос. ММ много обича. Свеки го брои за деликатес. Аз също си взимам понякога такива консерви, но от агнешко+телешко.

А на вайнахтсмаркта вчера и аз хапнах Hirschbratwurst. Мьос ни съблазни всичките с тия дивечови наденички Grinning. Но пък бяха много вкусни. Лангош (унгарски мекици с чеснов сос и д-р.добавки) хапнах също. Него го открих след едно предаване на Дойче веле за специалитети от различни краища на света.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 07:44 от мама-ени

# 673
Лангош опитахме за сефте във Виена,  Пратера. Много ни хареса. На залцбургския коледен базар пихме гряна бира - не препоръчвам. На нашия имаше миналата година греян аперол - също не препоръчвам. По-вкусен беше като изстина. Тая година само минах набързо оттам, не сме ходили сериозно, с хапване и пийване.

# 674
Синьо,
С тези прасета май са търсели трюфелите в гората през Средновековието.

Общи условия

Активация на акаунт