(Почти) наесен с песен или 253-та немска тема

• 21 315
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • Germany
Не знам дали съм ви казвала, но лятото видях един човечец да си разхожда прасенцето на каишка. Ама живо, не такова като на Бибит😉 Беше някакво мини (надявам се не е станала някоя голяма праска в апартамент😆).  Ние за утре се гласим да ходим на коледен базар, само не знам аз защо ходя. Нито греяно вино харесвам, нито месо ям. Само присъствено ще се отчета.

# 676
Еее Реа, недей така песимистично. Има пунш, кезешпетцле, гъби с чеснов сос, фалафели, всякакви сладости - за всекиго има по нещо. Аз досега също не бях голям фен на коледните базари, но вчера останах очарована. Явно трябва човек да посети различни базари, за да намери своят.

Аз пък през лятото открих че има Bier-Schorle и понеже обичам силно газираните неща много ми допадна този вкус.

# 677
  • Немция
Ние сме набелязали да посетим един горски Adventsmarkt в района ни, ще е нещо по-различно със сигурност.
Миналата година наблегнахме на Adventsmarkt по разни замъци в региона, само трябва да се следи кога се състоят. Така че атмосферата е важна, не само хапването и пийването.

Това разпънато над жарава прасенце е новост на нашия Adventsmarkt, може другата година и по вашите места да се засече..Stuck Out Tongue Winking Eye

Иначе и ние обичаме да пробваме деликатесни свински породи, усеща се разлика. Обаче ги търсим в региона,чак до съседни държави не Grinning, или от щанда на Едека, Реве(Duroc-Schwein)..

Припомнихте ми за този Frühstücksfleisch(вкусен е), подготвям и аз един колет за майка ми, ще взема и аз да мушна една консерва от него.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 09:40 от Бибит

# 678
  • Berlin
Значи при следващото ми ходене в магазина и аз ще взема, да го опитаме, харесвам Русенско варено (доколкото си спомням вече Smiley).
Свинско поръчвам онлайн от един сайт, но имат само нормално, био и понякога диво прасе, но от телешкото понякога има Блек Ангъс, Уагю (така ли се пише), че и биволско (рядко).

# 679
Аз тази Коледа точно това ще подорявам - консерви с меса, пастети и сладкиши. Имам възрастни роднини, на които изпращам по нещичко и знам, че само ги прибират по гордеробите и нищо не ползват - одеалца, дрехи, спортни долници, топли елечета … Накрая помолих за съвет в Коледната тема и много ми допадна това предложение. Със сигурност възрастните пенсионери ще си ги хапнат.

# 680
На коледния базар в наше село, всяка година хапваме Wildburger. Приготвят се от местния спортен клуб. Така хем хапване вкусно, хем парите отиват за клуба. Една година работих там на щанда, беше много весело.
 Миналата седмица подкрепихме щанда на абитуриентите от училището на децата. Събират усилено пари за бала. Намирам го за  прекрасна инициатива. Преди базара имаха вече 6.500 € събрани. Надяват се до юли месец да стигнат 10.000 €.

# 681
Или аз съм станала много взискателна или са развалили храната по базарите. Последните години нищо което съм поръчала не ми е било вкусно. Даже съм връщала порция. Повече нищо не ме привлича.

# 682
мама-ени в Елсинген само един уикенд ли е ?
Онзи ден на гарата в Карлсруе e бил влакът на Кока Кола . Утре ще е в Хайделберг на гарата. Ние ще идем утре. Много ми е интересно. https://www.dbcargo.com/rail-de-de/logistik-news/coca-cola-weihn … -schiene-13629144

Ние ходихме до сега на един маркт до нас в една винарна . Винаги започват там уикенда преди 1 адвент. На 2 крачки ни е пеша и е много интересно вечерта в тъмното да се разминаваш между лозята с колони в двете посоки весели хора. Кой с челник, кой с телефон, кой без нищо . И всички с една цел Simple Smile

След това посетихме 2 много любими и по-далечни  Öhringen с ежегодното изложение на модели влакове в замъка. Имат много як клуб там. И парното влакче , което се движи из целия маркт за радост на децата и друг любим Forchtenberg ние в същност заради него бяхме се понесли нататък.

И един местен посетихме да се видим с познати и приятели от бг компанията на по греяно вино, клюки, идеи и пр.   

За сега са ни това посещенията. Следва уикенд Simple Smile

# 683
# 684
Здравейте, искам да изпратя книга подарък до Германия. Някой с опит, ще сподели ли с коя фирма го е правил? Или изобщо как се сдобивате там с български книги ?

# 685
Здравейте, искам да изпратя книга подарък до Германия. Някой с опит, ще сподели ли с коя фирма го е правил? Или изобщо как се сдобивате там с български книги ?
Спиди работят с немската фирма DPD и пращат доставките много бързо. Последната пратка, която получих, дойде за 3 дена.

Вие печете ли коледни сладки? Кога ги печете?
Аз изстрелях миналата седмица три вида и почти ги ометоха.

# 686
  • Germany
А защо не просто с Бг пощи. За около седмица пристига.
Коледни сладки, джинджифилови, вече два пъти пекох, предполагам още доста пъти ще пека. Но аз правя по една тава и не са някакви фенси и трудоемки😉

# 687
  • Deutschland/HE

За книги и малки пакети, препоръчвам Български пощи. Майка ми изпрати миналата седмица чорапи за децата (те си харесват с мерино и спортни на ПиринХил), пристигнаха за 7дни с Български пощи, Дойче пост ги доставиха в Германия. Доставката беше по-бърза от моята доставка до България на пакет до 2кг.

# 688
Вие печете ли коледни сладки? Кога ги печете?
Аз изстрелях миналата седмица три вида и почти ги ометоха.

Даа. Правих два пъти меденки и линцери. Мисля и ангелски очи да направя тия дни и  капучинови звезди ще пробвам.

# 689
Аз съм в отпуска от 20 декември и тогава евентуално ще пека сладки и щолен.

Да са ни живи и здрави именниците днес! Аз имам двама и отивам да приготвям вечерята.

Общи условия

Активация на акаунт